Prima pagină » Actualitate » Șeful diplomației ucrainene, în vizită în România. Ce a declarat acesta despre Vladimir Putin

Șeful diplomației ucrainene, în vizită în România. Ce a declarat acesta despre Vladimir Putin

22 apr. 2022, 19:14, 3 ,
în Actualitate

Șeful diplomației ucrainene, Dmitro Kuleba, a povestit vineri, într-un interviu în exclusivitate pentru Digi24, că are prieteni care se află și în momentul de față în Mariupol, sub bombardamente rusești și că suferința acestor oameni este imensă.

Dmitro Kuleba a afirmat că inclusiv partenera sa a fost la un pas să ajungă în mâinile invadatorilor, aceasta părăsind Bucha cu doar o zi ca localitatea să fie ocupată de forțele ruse.

„Sunt în legătură cu unul dintre ofițerii ucraineni care este acum la Azovstal, în Mariupol. Este acolo cu camarazii lui din armata ucraineană, dar este și cu civili – femei, copii, adolescenți, bătrâni – care au găsit adăpost sub apărarea armatei ucrainene. Soldații aceștia sunt ultimul scut care îi apără de bombele rusești, și de criminalii, și de violatorii ruși. Este dureros să primesc mesaje din Mariupol. Am trecut prin momente dificile în viața mea, dar nimic nu este mai sfâșietor decât să vorbești cu cineva din Mariupol și să-ți spună cum cad bombele în timp ce vor să fugă”, a relatat Dmitro Kuleba pentru Digi24.

Dmitro Kuleba, încrezător în poporul ucrainean

Șeful diplomației ucrainene a declarat că poporul său nu va fi înfrânt, indiferent de rezultatul războiului.

„Facem tot ce putem ca Mariupol să nu cadă. Avem speranță, credem și facem tot ce putem ca să ne ajutăm oamenii. Dar nimic nu ne poate înfrânge. Dacă pierdem ceva astăzi, îl vom câștiga înapoi mâine, deoarece luptăm pentru o cauză dreaptă, pentru țara noastră. Noi nu am invadat pe nimeni, ei ne-au invadat pe noi. Orice se va întâmpla în acest război, pot să vă garantez 100% că nimic nu ne va înfrânge.”

Kuleba, acuzații asupra președintelui Vladimir Putin

Ministrul ucrainean de externe a mai spus că Rusia își va cere iertare într-o zi pentru crimele comise azi în Ucraina și că el va face tot ce-i stă în puteri ca acel moment să vină mai repede.

„Va veni o zi – nu știu cât va dura până atunci – când liderul Rusiei va veni în Ucraina, va îngenunchea și-și va pleca capul în fața monumentului victimelor agresiunii ruse din Ucraina și-și va cere iertare. Va veni să-și ceară iertare pentru tot ce-au făcut. Dar trebuie să fiu sincer: mai e mult până la acel moment. Dar voi face tot ce pot pentru ca acel moment să vină cât mai repede posibil”, a afirmat ministrul ucrainean.

Ministrul de Externe ucrainean s-a întâlnit cu premierul Nicolae Ciucă la Palatul Victoria

Prim-ministrul Nicolae Ciucă l-a primit vineri dimineață, la Palatul Victoria, pe ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba. Nicolae Ciucă l-a asigurat pe Dmitro Kuleba că România va continua să sprijine Ucraina, iar oficialul de la Kiev a invitat țara noastră să participe la reconstrucția Ucrainei.

Cei doi oficiali au analizat situația de securitate și militară din regiune, în urma agresiunii militare ruse, potrivit unui comunicat al guvernului.

Comentarii
  • Ce iertare sa-si ceara macelarul Putin? Iertare pentru genocid, iertare pentru mii de locuinte distruse, orase distruse, copii orfani , oameni si copii fara vina torturati si impuscati?Putin va fi impuscat sau va zace pentru totdeauna in inchisoare, stie toata lumea ca Putin este un criminal in serie, un hitler paranoic si trebuie urgent impuscat. Ne0a distrus si pe noi si celelalte tari acest razboi rusesc nebun

  • who cares?

  • ZIARE.COM UN PERICOL PENTRU DEMOCRATIE...

    ZIARE.COM UN PERICOL PENTRU DEMOCRATIA ROMANIEI !!!
    SITE-UL CARE IMPUNE CENZURA SI DICTATURA IN ROMANIA !!! FALSI JURNALISTI , SIMPLI COPISTI PLAGIATORI, LINGAI IN CÙR A CLASEI POLITICE , MÙISTI PROFESIONISTI
    SI SLUGI CREDINCIOASE SUNT ZILNIC CU ARTICOLE ELOGIOASE , SCARBOASE PANA LA VOMA , SI ODE LA ADRESA JEGURILOR DIN FRUNTEA TARII CE AU DISTRUS TOTAL ROMANIA SI AU INDATORAT-O PENTRU SECOLE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
04 octombrie 2024
04 octombrie 2024