Prima pagină » Local » Şeful de la RAR, Dragoş Mandache, acuzat de luare de mită, a fost pus sub control judiciar – EXCLUSIV
Şeful de la RAR, Dragoş Mandache, acuzat de luare de mită, a fost pus sub control judiciar - EXCLUSIV

Şeful de la RAR, Dragoş Mandache, acuzat de luare de mită, a fost pus sub control judiciar – EXCLUSIV

26 mai 2021, 16:27,
în Local

Curtea de Apel Iaşi a admis astăzi, 26 mai 2021, contestaţia formulată de Dragoş Mandache la arestarea preventivă. Instanţa ieşeana a înlocuit arestarea cu controlul judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Avocatul Radu Irimia, care îl reprezintă pe Mandache, a declarat astăzi ca decizia Curții de Apel Iași este una justă.

Percheziții în forță, la Iași, pentru suspiciuni de corupție au avut loc în urmă cu doar câteva zile! Un inginer din cadrul Registrului Auto Român (RAR) este cel vizat de anchetatori! Din martor, ieșeanul a ajuns suspect! Astfel, potrivit unor surse apropiate anchetei, oamenii legii au descins la locuința unui inginer angajat în cadrul RAR, responsabil pe toată regiunea Moldovei.

Din primele informații deținute de reporterii cotidianului „BZI”, verificările au avut loc la vila lui Dragoș Mandache. Anchetatorii au ridicat mai multe mijloace de probă din casa aflată în localitatea ieșeană Șorogari. Inginerul nu se afla la domiciliu, acesta fiind într-o deplasare în București. În 2013, „BZI” prezenta povestea lui Dragoș Mandache, care, din șoferul lui Cristian Adomniței, a ajuns pe un post la RAR. În urmă cu câțiva ani, Adomniței l-a angajat pe Mandache ca șofer, pe vremea în care liberalul era deputat de Iași.

Fostul șofer al lui Cristian Adomniței, găsit în București de oamenii legii

Aceleași surse au afirmat că oamenii legii l-au identificat pe inginerul vizat în București. Astfel, Dragoș Mandache ar fi fost oprit și ridicat, și condus la Iași, pentru audieri. Din primele informații, anchetatorii vizează comiterea unor infracțiuni de corupție. Amintim că, în urmă cu câteva săptămâni, procurorii anticorupție au desfășurat o acțiune la nivelul întregii zone a Moldovei. Pe 21 aprilie 2021, oamenii legii au descins în 30 de locuri. Conform unor surse judiciare, procurorii au descins la RAR Vaslui, pentru a verifica mai multe acte.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, fals intelectual și constituirea unui grup infracțional organizat, în perioada 2020-2021. În cursul zilei de 21 aprilie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 28 de locuri, situate în județele Vaslui, Galați și Bacău, dintre care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție, IGPR – Direcția de Operațiuni Speciale, Inspectoratelor de Jandarmi Județene Vaslui și Argeș și Gruparea de Jandarmi Mobila Bacău. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, au afirmat atunci procurorii DNA Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`