Prima pagină » National » Șeful Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Asztalos Csaba, nu îl va sancţiona pe ÎPS Teodosie pentru declaraţiile controversate făcute despre femei

Șeful Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Asztalos Csaba, nu îl va sancţiona pe ÎPS Teodosie pentru declaraţiile controversate făcute despre femei

12 mai 2021, 10:07,
George Cristian, în National

Asztalos Csaba, președintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a avut o declaraţie referitoare la ceea ce a spus ÎPS Teodosie legat de rolul femeilor în societate. Acesta a explicat că nu-l va sancţiona pe Teodosie pentru că sancţiunile nu se pot aplica unor intrepetări religioase.

Vă aducem aminte faptul că ÎPS Teodosie s-a aflat în centrul unui scandal după ce, de curând, a declarat faptul că femeile au început păcatul. Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri.

Asztalos Csaba, președintele CNCD nu îl va sancţiona pe ÎPS Teodosie

Asztalos Csaba a declarat faptul că s-a analizat contextul în care afirmaţia a fost făcută. Șeful CNCD consideră că demersul era necesar mai ales că este vorba despre un formator de opinie iar comportamentul poate influența comportamentul altor câtorva persoane:

Ceea ce vom analiza noi în această speță și în oricare alta de acest gen este contextul în care s-a făcut declarația, conținutul, scopul – dacă a fost sau nu o intenție de a aduce o atingere demnității anumitor categorii de persoane – și, desigur, calitatea celui care a făcut declarația, pentru că vorbim despre un formator de opinie, care influențează comportamente din societate”, a declarat șeful CNCD

ÎPS Teodosie a afirmat că nu este discriminare ceea ce a declarat

În replică la declarațiile făcute de acesta, ÎPS Teodosie a declarat faptul că nu există discriminare în afirmațiile făcute. Acesta a menţionat faptul că asta este condiţia femeii şi că, faptul că nicio femeie nu poate fi preot, nu poate fi văzută ca o discriminare:

“Nu este discriminare, este vorba de statutul bărbatului şi al femeii. Sigur că nicio femeie nu poate fi preot şi atunci e discriminare? De ce? Pentru că aceasta este condiţia ei. Ea nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale. Cum să fie discriminare? Aceasta este femeia. Ea a început păcatul şi iată, se află cu această neputinţă pentru că ne spune Sfântul Ioan Gură de Aur că dacă n-ar fi fost păcatul, nu astfel s-ar înmulţit neamul omenesc, ci prin puterea cuvintelor dumnezeieşti care le-a zis înainte de păcat: creşteţi şi vă înmulţiţi şi stăpâniţi Pământul. Ei nu îşi cunoşteau intimităţile înainte de păcat, erau îmbrăcaţi în har strămoşii noştri şi atunci luaţi ceea ce v-am spus, femeii i s-a spus ”În dureri vei naşte fii”. Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri”, a explicat Arhiepiscopul Tomisului.

De altfel, acesta a mai spus în cadrul unei emisiuni TV faptul că el preţuieşte femeile şi că acestea suportă multe greutăţi. Femeile au un rol important în educaţie şi că suportă mai multe dureri şi greutăţi decât poate suporta un bărbat:

”Rolul femeii e copleșitor, eu prețuiesc femeia și ele pot să dea mărturie. Femeile sunt sensibile, pline de gusturi frumoase și pot să suporte mai multe dureri și greutăți decât bărbatul, întrec pe bărbați în jertfă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *