Prima pagină » Razboi în Ucraina » Șeful companiei care face drone Bayraktar s-a întâlnit cu Zelenski la Kiev. Cadoul inedit primit de președintele ucrainean
Șeful companiei care face drone Bayraktar s-a întâlnit cu Zelenski la Kiev. Cadoul inedit primit de președintele ucrainean

Șeful companiei care face drone Bayraktar s-a întâlnit cu Zelenski la Kiev. Cadoul inedit primit de președintele ucrainean

09 sept. 2022, 22:20, 9 ,
în Razboi în Ucraina

Președintele Volodimir Zelenski s-a întâlnit vineri cu șeful firmei turcești de apărare Baykar și a declarat că această companie va construi o fabrică în Ucraina pentru a construi vehicule aeriene fără pilot, transmite Reuters.Drona Bayraktar TB2 a companiei Baykar este extrem de populară în Ucraina, unde a ajutat la distrugerea multor sisteme de artilerie și vehicule blindate rusești.

„Am discutat despre detaliile construcției fabricii Baykar în Ucraina și despre producția de noi bunuri folosind componente ucrainene”, a spus Zelenski după ce s-a întâlnit cu directorul executiv al Baykar, Haluk Bayraktar, la Kiev.

Cadoul inedit primit de președintele ucrainean

O înregistrare video postată online îl arată pe Zelenski înmânându-i lui Bayraktar Ordinul Ucrainean de Merit.

În schimb, Zelenski a primit o cămașă tradițională ucraineană brodată cu o dronă.

Rusia s-a plâns de mai multe ori Turciei în legătură cu vânzarea dronelor către Ucraina.

Ce spune Vladimir Putin despre atacurile de la centrala nucleară Zaporojie

Declarațiile potrivit cărora Rusia însăși trage asupra centralei nucleare Zaporojie le consideră Vladimir Putin ca fiind aberante. Președintele Federației Ruse afirmă că soldații ruși controlează stația și ar fi ilogic ca ei să se atace singuri.

”Noi suntem cei care controlăm stația. Acolo sunt militarii noștri. Reiese că noi tragem în noi înșine? Asta este pur și simplu o prostie cât casa. Altfel nu poate fi definit”, a spus șeful statului rus vorbind, miercuri, 7 septembrie 2022, la Forumul Economic Estic din Vladivostok.

De asemenea, liderul a ținut să adăuge că în discuții, partenerii occidentali au recunoscut că ”acest lucru nu are logică”.

„Asta ar fi primul aspect. Al doilea – acolo sunt fragmente HIMARS împrăștiate pe jos și alte mijloace occidentale de distrugere”, a subliniat Vladimir Putin, președintele Rusiei.

Comentarii
  • adevarul adevarat

    … i-o dat un tzucal muzical … zelica s-o bucurat ca un copil … l-o probat pe loc si cand o facut cacutza, tzucalul o inceput sa cante si zelica o inceput sa bata din palme … bodigarzii au cerut si ei tzucale muzicale … ce, numa zelica sa faca treaba mare cu muzica …

  • ptr muila de mai sus

    i-ati hapurile ai intrat in delir si fibrilatie fraiere!

  • Ar fi fost minunat dacă i-ar fi dat puțină minte și mult bun simț. Acestea două îi lipsesc lui Zelenski. De aceea a ajuns și aici : din lipsa de rațiune și de bun simț. Ce s-ar fi întâmplat dacă Zelenski ar fi acordat autonomie Donbasului și nu ar fi interzis rușilor să-și vorbească în limba maternă? N-ar mai fi fost război, n-ar mai fi fost morți, distrugeri și oameni dezrădăcinați.

  • Pai, mai Observatorule, am fi avut granita cu z pe Prut.Aminteste-ti de ,,evenimentele” din Odesa (si nu numai din Odesa) din 2014.Crezi sincer ca s-ar fi oprit orcii la Donbas si Lugansk?

  • pai si-ar fi adus aminte putler ca si pe la noi traiesc rusi prin delta ar fi venit sa-i „elibereze”

  • Domnule Amonim, comiteți o eroare de logică. In esență, dumneavoastră susțineți că dacă ceva este posibil, atunci acel ceva se va întâmpla în mod sigur. Nu este adevărat. Este posibil să murim într-un accident de mașină, dar asta nu înseamnă că se va și întâmpla.
    Revenind ca cazul de față, nu există niciun motiv obiectiv pentru a clama că războiul era inevitabil. Era suficient ca partea ucraineană să pună în aplicare Acordul de la Minsk, pe care ea l-a semnat. Acesta prevedea și autonomia Donbasului, și statutul special al limbii ruse. Dacă partea ucraineană și-ar fi respectat angajamentele, și nu ar fi acționat contrar acestora, nu ar fi existat motive pentru război.

  • pana la acordul de la Minsk a fost invazia Crimeii si a celor 2 regiuni care faceau parte din statul INDEPENDENT UCRAINA,stat recunoscut inclusiv de rusi.Ce ar insemna astazi ca toate popoarele lumii sa-si revendice teritorii cu vecinii,consider ca pacea linistea si prosperitatea pot duce la disparitia granitelor,mentalitatea asta agresiva de stat imperialist nu-si are rostul,nu justifica cu NIMIC mortii din regiune!

  • si ce faci ba gulie cu bucovina de nord si cu buceagul? le pui tu cruce ca ai tu damfuri progresiste? poate ca la tine nu conteaza ca ucrainenii desfiinteaza scolile romanesti, da asta nu inseamna decat ca n-ai radacini. da la progresisti asta-i ca si copita la vaca. vede-te-as fortat sa inveti ucraineste ca sa ai parte de ce spui tu ca e normal pentru altii.
    s-apoi foarte bine ca rusii au luat crimeea. ca e a lor. ei au cucerit-o de la turci, nu ucrainenii. hrusciov le-a dat-o moka si ei si-au batut joc de ea. la fel cum si-au batut joc si de bucovina de nord si de buceag.

  • auzi ce te face sa crezi ca romanii din Bucovina de Nord o vor duce mai bine daca vin rusii,va fi o cortina de fier mai a drak,Ucreaina daca intra in UE si NATO,granitele dispar ai inteles comunistule cu cap de miel,nimic nu justifica agresiunea unui popor asupra altuia asta era acu 100 de ani,se intampla si astazi ptr ca exista cap de sula ca tine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *