Prima pagină » National » Șeful Cancelariei Guvernului, Ionel Dancă: „Vaccinarea va fi gratuită şi voluntară pentru toţi românii”

Șeful Cancelariei Guvernului, Ionel Dancă: „Vaccinarea va fi gratuită şi voluntară pentru toţi românii”

30 nov. 2020, 19:45,
Bianca Rebegea în National

În întreaga țară se pregătesc tot mai multe centre de vaccinare. Așa cum anunță prefectura într-un comunicat, 27 de astfel de centre vor funcționa în județul Brașov.

Ionel Dancă, şeful Cancelariei Guvernului, a anunțat că în județul Vrancea vor fi 12 centre de vaccinare. Acesta a precizat iarăși că vaccinarea populației se va realiza în etape, primele pe listă fiind cadrele medicale. Mai mult, el a menționat că vaccinarea populaţiei împotriva COVID-19 va fi voluntară şi gratuită.

„Am avut o discuţie foarte utilă cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică în ceea ce priveşte pregătirea campaniei de vaccinare la nivelul judeţului Vrancea. Aici, lucrurile sunt în progres. Avem deja stabilite 12 centre de vaccinare la nivelul judeţului Vrancea care, credem noi, va acoperi necesarul de vaccinare conform strategiei de vaccinare adoptată de Guvernul României.

Mai întâi (n.r. vor fi vaccinate) grupele prioritare, ceea ce priveşte personalul medical, persoanele vulnerabile, expuse la riscul de infectare şi ulterior a tuturor celor care doresc vaccinarea.

Vaccinarea va fi gratuită şi voluntară pentru toţi românii. Ca să fie lucrurile foarte clare!

Aşa încât sunt semne de speranţă că în curând vom putea desfăşura această campanie de vaccinare şi lucrurile vor fi oprite din punct de vedere al răspândirii pandemiei atât în judeţul Vrancea, cât şi la nivelul întregii ţări”, a declarat Ionel Dancă, după o vizită pe care a efectuat-o în judeţul Vrancea.

Și Klaus Iohannis a dat asigurări că vaccinarea nu va fi obligatorie

Președintele a precizat că vaccinarea nu este obligatorie. Mai mult, a subliniat că vaccinarea populației ar putea fi făcută în primăvară.

„În acest moment sunt mai multe tipuri de vaccin în faze de testare – aprobare. La începutul anului viitor vom avea 2-3 tipuri de vaccin, poate chiar 4. Este posibil să avem un vaccin disponibil pentru români la începutul anului. Vaccinarea populației ar putea fi în primăvară. Campania de vaccinare la noi va fui una de succes. Mai sunt unii care comentează… Vaccinurile care se produc acum sunt eficiente, sunt sigure. Vaccinarea nu este obligatorie, dar sunt convins că după rezultatele primelor luni de zile, toată lumea va vrea să se vaccineze. Sunt vești foarte bune“, a menționat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a mai afirmat că primii imunizați vor fi cei din rândul personalului medical și persoanele care au boli ce se agravează dacă se infectează cu COVID-19.

”În prima linie intră personalul medical, persoanele care au boli despre care știm că agravează această boală provocată de noul coronavirus și personalul esențial. Doar în tranșa a doua intră Administrația Prezidențială, Guvernul și așa mai departe și eu cred că lucrurile sunt bine gândite în această strategie. Împreună cu domnul ministru, împreună cu Guvernul am găsit o echipă tânără, foarte hotărâtă și foarte bine pregătită care a lucrat la această strategie de vaccinare, care se va ocupa și de punerea în practică a acestei strategii. În principal vor fi medici și civil și militari, va fi personalul care sprijină, asistente, surori medicale, înregistratori, fiindcă toate aceste acte trebuie înregistrate. Este nevoie de mii de oameni și probabil vom avea nevoie și aici de voluntari”, a spus Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *