Prima pagină » Actualitate » Șefii medicilor din România se vor întâlni cu delegația OMS. Se caută soluții pentru ieșirea țării din valul patru al pandemiei de Covid-19
Șefii medicilor din România se vor întâlni cu delegația OMS. Se caută soluții pentru ieșirea țării din valul patru al pandemiei de Covid-19

Șefii medicilor din România se vor întâlni cu delegația OMS. Se caută soluții pentru ieșirea țării din valul patru al pandemiei de Covid-19

04 nov. 2021, 09:37,
în Actualitate

Delegația din parte Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), sa va întâlni joi, 4 noiembrie 2021, cu șefii medicilor din România, pentru a purta o discuție în contextul valului patru, pentru a identifica motivele pentru care s-a ajuns aici și ce soluții se pot găsi pentru ca ajuta țara să depășească criza.

De asemenea, șeful PNL, Florin Cîțu, discută cu mai mulți reprezentanți ai producătorilor de oxigen  medical, pentru a găsi o soluție de a se acoperi necesarul de oxigen din țară.

Delegația OMS are o întâlnire cu șefii medicilor din România pe tema valului patru

Astăzi va avea loc întâlnirea dintre șefii medicilor din România și delegația OMS, în vederea găsirii cauzei pentru care România se află pe primul loc la numărul de decese din lume și pentru a se găsi soluții în vederea depășirii acestei situații. De când țara se confruntă cu valul patru, cifrele sunt într-o continuă creștere atât în ceea ce privește numărul infectărilor cât și al deceselor. În această situație, cu toate eforturile depuse de unitățile medicale, abia fac față numărului de bolnavi care ajung în stare gravă la spital, toți aceștia necesitând oxigen.

În acest context, OMS dorește să descopere autoritățile responsabile care au permis să se ajungă în această situație și să se implice în găsirea de soluții pentru a ajuta România în pandemia de Covid-19. Din delegație fac parte Rob Butler, care este Directorul Executiv al OMS Europa dar şi Dorit Nitzan, Director pentru Situaţii de Urgenţă.

În ceea ce privește reprezentanții din partea României, la ședință vor fi prezenți prof. dr. Daniel Coriu, preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR). Reprezentanții OMS vor căuta să identifice care sunt autoritățile responsabile împreună cu specialiștii din domeniu care au permis să se ajungă în această situație.

Florin Cîțu caută să rezolve deficiența de oxigen din țară

De asemenea, tot astăzi, 4 noiembrie 2021, premierul interimar Florin Cîțu, va avea o ședință cu reprezentanții producătorilor de oxigem medical în vederea căutării unei soluții care să acopere lipsa dozatoarelor de oxigen din spitale. Această întâlnire va avea loc la ora 09:00, la Palatul Victoria.

Conform firmelor care produc oxigen medical, este o cerere foarte mare în această perioadă față de cea pre-pandemică, mai excat cu 450%, fiecare pacient care ajunge în stare gravă necesitând mai mult de o tonă de oxigen pe lună.

OMS vine cu soluții pentru creșterea numărului de vaccinări în România

Având în vedere numărul scăzut de vaccinări din România, OMS, vine cu soluții în vederea creșterii numărului de persoane care se vaccinează, acestea fiind adaptate și bazate pe dovezi care arată că vaccinurile salvează viețile persoanele vulnerabile ce se află în pericolul de a dezvolta forme grave de boală și cu risc de deces. Tot OMS avertizează că pandemia va fi încă prezentă în țările unde rata de vaccinare este mică.

Prin vaccinare împotriva COVID-19:
– se reduce riscul de infectare;
– se reduce riscul de transmitere a virusului;
– se reduce considerabil riscul de spitalizare;
– se reduce considerabil riscul de deces.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *