Prima pagină » Local » Șefii instituțiilor de cultură din Iași vor fi evaluați. Emoții pentru managerii subordonați Consiliului Județean – LIVE VIDEO
Șefii instituțiilor de cultură din Iași vor fi evaluați. Emoții pentru managerii subordonați Consiliului Județean - LIVE VIDEO

Șefii instituțiilor de cultură din Iași vor fi evaluați. Emoții pentru managerii subordonați Consiliului Județean – LIVE VIDEO

24 feb. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Mai mulți șefi ai instituțiilor de cultură din subordinea Consiliului Județean Iași vor fi evaluați în perioada următoare. Plenul Consiliului va adopta în cursul zilei de astăzi un proiect de hotărâre prin care va stabili calendarul de evaluare a șefilor culturii ieșene

Un nou regulament pentru evaluarea managementului instituțiilor de cultură din subordinea Consiliului Județean (CJ) Iași va fi avizat în cursul zilei de astăzi, 24 februarie 2021. Aleșii CJ Iași vor aviza atât regulamentul, cât și calendarul legat de evaluarea a 6 din 7 manageri ai instituțiilor de cultură aflate în gestionarea directă a CJ Iași. În calcul vor fi luați șefii de la Ansamblul Folcloric Profesionist „Constantin Arvinte”, ai Bibliotecii Județene „Gh. Asachi”. De asemenea, vor mai fi evaluați și șefii de la Filarmonica de Stat „Moldova” Iași și Muzeului Național al Literaturii Române. În listă apar și cei de la Teatrul pentru Copii și Tineret „Luceafărul”, precum și de la Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale. Managerii respectivi au fost evaluați și în decursul anului precedent.

Calendar pentru evaluarea șefilor culturii din Iași

Conform proiectului de hotărâre ce va fi discutat de plenul Consiliului Județean Iași, cei 6 manageri vor fi evaluați între 1 și 9 aprilie 2021. De exemplu, Petre Șușu, managerul Ansamblului Folcloric Profesionist „Constantin Arvinte”, va fi la cea de a treia evaluare din mandatul său. Dan Nicolae-Doboș, managerul Bibliotecii Județene „Gh. Asachi”, se va afla și el la cea de a treia evaluare. Lucian-Dan Teodorovici, managerul Muzeului Național al Literaturii Române, se află la cea de a patra evaluare din mandat. Dr. Bujor Prelipcean, managerul Filarmonicii de Stat „Moldova” Iași, se află la evaluarea finală a mandatului din perioada 2016 – prezent.

Tot la evaluarea finală a ajuns și dr. loan Holban, managerul Teatrului pentru Copii și Tineret „Luceafărul”. La evaluarea finală se va afla și Adrian Ardeleanu, managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale.
Singurul care nu va fi evaluat este Vlad Baba, actualul manager interimar de la Școala Populară de Arte „Titel Popovici”.

Cum decurge evaluarea managerilor instituțiilor de cultură din Iași?

Managerii instituțiilor de cultură din Iași sunt evaluați an de an pentru a se vedea dacă și-au îndeplinit obiectivele asumate în planul de management. În proiectul de hotărâre ce va fi discutat astăzi se arată și ce se întâmplă dacă evaluarea va fi una nesatisfăcătoare.

„În vederea evaluării, managerii instituțiilor publice de cultură subordonate vor prezenta un raport de activitate pentru perioada evaluată. În cazul în care nota finală se situează sub 7, rezultatul evaluării este nesatisfăcător, situație în care Consiliul Județean Iași are obligația de a organiza concurs de proiecte de management”, se arată în proiectul de hotărâre ce va fi discutat de plenul CJ Iași.

Mai multe proiecte în ședința CJ Iași

Pe lângă proiectul de hotărâre privind evaluarea managerilor instituțiilor de cultură din Iași, CJ va dezbate și alte proiecte de hotărâre. Cel mai important proiect aflat pe ordinea de zi este cel legat de masterplanul de la Aeroportul Iași. CJ vrea să obțină circa 75 de milioane de euro pentru a putea demara lucrările pe partea de Vest de la aerogară. Proiectul ar putea fi realizat cu fonduri europene în cea mai mare parte, dar și cu fonduri proprii sau guvernamentale. Pe ordinea de zi a ședinței de plen vor figura și alte proiecte legate de modernizarea unor drumuri județene, dar și investiții în spitale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *