Prima pagină » National » Șefii Google au venit în România. A fost semnat un acord pentru digitalizarea serviciilor publice

Șefii Google au venit în România. A fost semnat un acord pentru digitalizarea serviciilor publice

15 iul. 2024, 14:40, 2 ,
BZI.ro, în National
Șefii Google au venit în România. A fost semnat un acord pentru digitalizarea serviciilor publice

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu șefii Google și a participat la semnarea unui memorandum de înțelegere între Guvernul României și această companie, axat pe proiectele viitoare ale țării în domeniul infrastructurii digitale, inovării și cercetării. Din partea Guvernului, documentul a fost semnat de ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan.

„Avem proiecte ambițioase de reformă a administrației publice, care implică utilizarea tehnologiilor moderne precum Inteligența Artificială, îmbunătățirea eficienței operaționale, creșterea securității digitale, promovarea inovației în sectorul public și adoptarea cloud-ului. Avansăm în ceea ce privește transformarea digitală a serviciilor publice, suntem în linie dreaptă cu modernizarea sistemului fiscal pentru detectarea fraudelor și creșterea colectării, iar fiecare zi ne arată cât este de importantă creșterea rezilienței cibernetice. De asemenea, ne-am asumat operaționalizarea cloud-ului guvernamental. Expertiza și contribuția Google sunt esențiale pentru a pune în practică servicii publice performante și sigure pentru români”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Șefii Google au venit în România

Premierul a subliniat că România reprezintă o piață atractivă pentru investitorii din sectorul tehnologiei informaționale, datorită oportunităților de dezvoltare a proiectelor majore în centre de date și servicii de cloud, specialiștilor bine pregătiți și legislației avansate.

„A fost o onoare să mă întâlnesc cu Marcel Ciolacu, premierul României, și cu ministrul digitalizării, Bogdan Ivan, pentru a discuta despre accelerarea transformării digitale pentru serviciile publice din România și oportunitățile de implementare a inteligenței artificiale”, a afirmat Thomas Kurian, CEO al Google Cloud. „Google Cloud este dedicat să contribuie la creșterea adoptării tehnologiilor cloud și la facilitarea serviciilor publice digitale inovatoare, în conformitate cu obiectivele României de transformare digitală și cu țintele Deceniului Digital al Europei pentru 2030”.

Reprezentanții Google au reafirmat sprijinul lor pentru creșterea rezilienței cibernetice a structurilor guvernamentale prin schimbul de bune practici, consolidarea competențelor digitale și adoptarea tehnologiilor de cloud computing.

Această colaborare vizează utilizarea tehnologiilor moderne precum Inteligența Artificială, îmbunătățirea eficienței operaționale, sporirea securității digitale a Guvernului și promovarea inovației în sectorul public.

În același timp, Boarding Pass, un site specializat în știri din domeniul aviației, a raportat că un avion privat deținut de Google, utilizat frecvent de directorul general al Alphabet și Google, Sundar Pichai, și de co-fondatorul Google, Sergey Brin, a aterizat luni dimineață la București. Avionul a efectuat un zbor de 11,5 ore de la San Jose, California, și a aterizat la 4:58 pe Aeroportul Băneasa, conform surselor din domeniul aeroportuar, fără a oferi detalii suplimentare despre pasageri.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *