Prima pagină » Economic Local » Șefii de la Apavital se vor plimba în mașini de 1,2 milioane de euro
Șefii de la Apavital se vor plimba în mașini de 1,2 milioane de euro

Șefii de la Apavital se vor plimba în mașini de 1,2 milioane de euro

16 iul. 2022, 02:00, 2 ,
Ciprian Boaru în Economic Local

Mai multe autovehicule vor fi achiziționate de compania de apă-canal a județului Iași. Licitația programată la finalul lunii mai a fost finalizată recent

Compania de apă-canal a județului Iași a finalizat o nouă achiziție. Recent, ApaVital a semnat contractele pentru furnizarea mai multor autovehicule. Valoarea finală este de 5.699.068 de lei, fără TVA, aproape 1,2 milioane de euro. Comisia de evaluare a ales ofertele cele mai bune ce aparțin societăților Bras SRL, Casa Auto Valea Lupului SRL și Sunrise Motors SRL.

„ApaVital SA are ca principal obiect de activitate furnizarea de servicii de alimentare cu apă, de canalizare și epurare a apelor uzate, context în care folosește un parc auto propriu format dintr-o mare varietate de mijloace auto (autoturisme, autoutilitare, autospecializate, tractoare, buldoexcavatoare, buldozere, excavatoare, remorci, motoscuter etc.) absolut necesare pentru deservirea populației din zonele de operare ale societății. Necesitatea înnoirii parcului auto și a corelării sale cu nevoile actuale ale ApaVital SA, precum și dotările impuse de lucrările specifice companiei noastre, sunt determinate pentru asigurarea permanentă, la timp și de calitate a serviciilor precizate anterior”, se arată în caietul de sarcini.

ApaVital a organizat și proceduri privind furnizarea mai multor loturi de piese de schimb pentru parcul auto din dotare.

Șefii de la ApaVital se vor plimba cu mașini noi, fabricate în 2022

Procedura a fost împărțit în 8 loturi, toate fiind adjudecate. Conform caietului de sarcini, necesarul constă în 12 autoturisme tip break, 19 autovehicule cu tracțiune 4×4, 5 autovehicule tip break utilitar, 10 autoturisme electrice, 2 autoutilitare pick-up cu tracțiune 4×4 și 2 autoutilitare dublă cabină și benă.

„Toate autovehiculele trebuie să fie noi, an de fabricație 2022. Autovehiculele oferite trebuie să fie însoțite obligatoriu de toate accesoriile necesare funcționării la parametrii ceruți, prin specificația tehnică, chiar dacă autoritatea contractantă nu le-a solicitat explicit. Mijloacele auto trebuie să respecte normele legale naționale și internaționale în vigoare. Toate produsele ofertate vor fi obligatoriu însoțite de documentații originale: fișe tehnice și fișe de catalog ale producătorului. Toate fișele emise în altă limbă decât română vor fi însoțite de traducerea autorizată a acestora în limba română”, se mai arată în documentația procedurii.

La un moment dat, ApaVital a anulat o licitație în cadrul programului de extindere a canalizării, susținută din fonduri europene.

În Pașcani, compania de apă-canal extinde canalizarea

Totodată, ApaVital SA a finalizat licitația pentru extinderea sistemului de apă și canalizare în municipiul Pașcani. Contractul a fost câștigat de asocierea Daroconstruct SRL (Iași) – Gironap Prod SA (Bacău). Prima societatea aparține omului de afaceri ieșean, Giani Canschi.

Valoarea finală a contractului este de 92.777.000 de lei, fără TVA, aproape 20 de milioane de euro. Investiția face parte dintr-un program finanțat din fonduri europene, cu o valoare de aproape 500 de milioane de euro. Șefii de la Apavital se vor plimba în mașini de 1 milion de euro, în cadrul unui program anual de achiziții.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii
  • Jaf pe bani publici.
    Stau șefii acasă în timpul programului de lucru pe motiv ca sunt pe teren. La ce le mai trebuie mașini noi? Pot sa meargă și cu tramvaiul sau autobuzul la lucrări…

  • au nevoie sa isi miste hoiturile rapid intre spaga ,amante ,chiolhane ,chermeze pe banii oilor si fraierilor de ieseni !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`