Prima pagină » Actualitate » Șefa unui magazin le-a interzis angajaților să meargă la toaletă în timpul programului: „Mai bine faci pe tine!”
Șefa unui magazin le-a interzis angajaților să meargă la toaletă în timpul programului: „Mai bine faci pe tine!”

Șefa unui magazin le-a interzis angajaților să meargă la toaletă în timpul programului: „Mai bine faci pe tine!”

21 iun. 2024, 11:28,
BZI.ro, în Actualitate

Șefa unui magazin din Italia le-a interzis angajaților să folosească toaleta în timpul programului. Mesajul transmis casierilor a devenit viral și a generat numeroase reacții negative din partea utilizatorilor de internet.

Șefa unui magazin le-a interzis angajaților să meargă la toaletă

Managera unui magazin din lanțul MD din Torino le-a interzis angajaților să folosească toaleta „în mod constant” în timpul programului. Șefa de magazin le-a trimis casierilor un mesaj vocal pe WhatsApp, spunându-le că pot merge la toaletă „doar pentru motive urgente și inevitabile, pentru a evita deschiderea și închiderea frecventă a caselor de marcat” și că, dacă nu respectă această regulă, pot ajunge să își facă nevoile pe ei.

Mesajul audio i-a adus mari probleme managerului magazinului din Torino, deoarece a fost postat pe internet de o angajată și a devenit imediat viral. Drept urmare, compania a decis să o concedieze.

„Nu te mai duci la baie, nu stai la muncă decât patru ore, mai bine faci pe tine. Deci casa este imposibil de gestionat”, a fost mesajul femeii.

Înregistrarea controversată nu reprezintă prima abatere a managerei, ci face parte dintr-o serie lungă de abuzuri asupra angajaților. Totuși, compania MD afirmă că nu tolerează acest tip de comportament și a suspendat-o temporar din funcție pe manageră.

În cadrul unei ședințe convocate imediat după incident, femeia a recunoscut în fața unei mari părți a personalului că a greșit și și-a cerut scuze tuturor pentru comportamentul său. Ea a explicat că acțiunile sale au fost rezultatul unui moment de nervozitate.

Directoarea, suspendată cinci zile

Tot în Italia, directoarea unui magazin le-a interzis casierelor să mai meargă la toaletă pentru a nu pierde din timpul de muncă. Femeia a fost suspendată după ce mesajul cu urletele şi jignirile ei a ajuns viral.

Managera magazinului a anunţat interdicţia printr-un mesaj vocal pe grupul de whatsapp al angajaţilor. După apariţia mesajului plin de ameninţări şi înjurături, alte angajate au povestit abuzurile la care sunt supuse.

„Îmi spunea mereu lucruri foarte jignitoare. Îmi spunea «capră». Ne spunea tuturor «capre». După ce nu am băgat pâine la cuptor, a urlat la mine în faţa tuturor şi am început să plâng. După cinci luni, am venit aici, cu mama şi iubitul meu, şi mi-am dat demisia pentru că nu mai rezistam”, au povestit angajatele.

Cazul a scandalizat sindicatul muncitorilor, care a organizat un protest cu zeci de oameni în faţa magazinului. Autorităţile sunt chemate să intervină după ce s-a descoperit că directoarea le-a cerut casierelor să vină cu 15 minute mai devreme pentru a număra banii.

Clienţii lanţului de supermarketuri, cu 800 de filiale în toată Italia, au luat şi ei partea angajatelor.

„Cu siguranţă sunt locuri de muncă mai bune. Este dreptul oricărui angajat să meargă la baie. Este ceva atât de discriminatoriu încât nu poate fi explicat, în zilele noastre”, spun oamenii.

Directoarea a fost suspendată cinci zile.

Altfel, șefa unui magazin, care le-a interzis angajaților să meargă la toaletă în timpul programului.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *