Prima pagină » International » Șefa Trezoreriei americane avertizează Congresul să nu provoace o „catastrofă economică”
Șefa Trezoreriei americane avertizează Congresul să nu provoace o „catastrofă economică”

Șefa Trezoreriei americane avertizează Congresul să nu provoace o „catastrofă economică”

25 apr. 2023, 19:00, 2 ,
în International

Janet Yellen, secretarul american al Trezoreriei, a avertizat marți că un eșec al Congresului de a crește așa-zisul „plafon de îndatorare” al guvernului american ar declanșa o „catastrofă economică”, relatează Reuters.

În comentarii făcute la o întâlnire avută la Washington cu reprezentanți ai mediului de afaceri american, Yellen a declarat că o intrare în incapacitate de plată a SUA va duce la pierderea de locuri de muncă în același timp cu nevoia de a crește dobânzile de referință ale Fed, banca centrală a SUA, măsură care ar duce la creșterea ratelor pentru locuințe, autoturisme și carduri de credit.

Plafonul de îndatorare a ajuns la 31,4 trilioane de dolari

Ea a subliniat că este o „responsabilitate de bază” a Congresului să crească sau suspende plafonul de îndatorare a guvernului american, ajuns acum la 31,4 trilioane de dolari, avertizând că în caz contrar vor fi șterse toate progresele pe care economia americană le-a făcut după revenirea la normalitate ca a urmat pandemiei de COVID-19.

„O intrare în incapacitate de plată ar produce o catastrofă economică și financiară”, a afirmat ea, adăugând că o astfel de situație ar duce de asemenea la o creștere „pentru perpetuitate” a dobânzilor la care se vor putea împrumuta Statele Unite de pe piețele financiare.

„Dacă plafonul de îndatorare nu este majorat, afacerile din Statele Unite se vor confrunta cu o deteriorare a perspectivelor de creditare și guvernul va fi probabil incapabil să emită plăți către familiile militarilor și pensionarii care se bazează pe Social Security (n.r. programul prin care guvernul american garantează pensiile persoanelor vulnerabile). Congresul trebuie să voteze pentru a majora sau suspenda limita de îndatorare. Ar trebui să facă asta fără condiții. Și nu ar trebui să aștepte până în ultimul minut”, a îndemnat Janet Yellen.

Comentariile sale vin după ce în luna ianuarie ea le-a spus congresmenilor americani că guvernul condus de președintele Joe Biden va putea să onoreze obligațiile de plată doar până la începutul lunii iunie, în cazul în care nu vor vota creșterea plafonului.

Noi certuri privind plafonul de îndatorare al SUA

Spre deosebire de majoritatea țărilor dezvoltate, SUA au o limită asupra nivelului la care poate ajunge datoria publică. Deoarece guvernul american cheltuie de decenii mai mult decât încasează, acest plafon trebuie majorat constant, măsură ce necesită aprobarea Congresului.

În anii când Casa Albă, aripa executivă a statului american, și Congresul, legislativul federal de la Washington, sunt sub control politic diferit, negocierile pentru a crește plafonul de îndatorare sunt adesea dure și marcate de bătălii politice, deci avertismentele lui Yellen nu reprezintă ceva nou.

O astfel de dispută între republicani și democrați a avut de altfel loc și în urmă cu doi ani, Yellen avertizând și la momentul respectiv cu privire la pericolele unei intrări în incapacitate de plată a SUA.

Însă confruntarea de anul acesta între administrația democrată a președintelui Biden și Camera Reprezentanților controlată de republicani a provocat îngrijorări mai mari decât de obicei, după ce niciuna dintre părți nu a părut dispusă la un compromis.

Situația a făcut ca asiguratorii să ceară cele mai mari prime din ultimul deceniu pentru asigurarea datoriei SUA, analiștii financiari avertizând că riscul unei intrări în incapacitate de plată este tot mai mare.

Comentarii
  • Sunt placut surprins ca la acest ,,ziar” sunt si ziaristi cu creier.
    Daca au voie sa spuna adevarul, stiu si singuri sa intre pe linkurile pe care ,,unii” le posteaza, si asta arata ca acesti ziaristi s-au trezit si nu mai accepta sa fie batjocoriti de patronii khazari.

    Omenirea se trezeste !

    OMUL va invinge sigur !

  • ,,…Este așteptat un punct de inflexiune major în jurul lunii iunie sau iulie, sunt de acord mai multe surse. Acesta este momentul în care căderea corporației americane și a statului profund rusesc probabil să coincidă cu reapariția unui califat islamic și cu multe alte evenimente. Pentru a înțelege cât de fals este show-ul Biden, verificați prezența uriașă la candidatura sa pentru președinție. Cei 81 de milioane de susținători ai săi trebuie să se ascunda undeva în spatele acelor copaci. Se presupune că acest așa-zis Biden rulează chiar dacă mai multe anchete penale se concentrează asupra lui. „Cunoaștem cel puțin opt membri ai familiei Biden care au profitat de pe urma… traficului de persoane… Este groaznic și dezgustător”, spune reprezentantul Tim Burchett (R-TN). un membru republican al Comitetului de Supraveghere al Camerei. Nu e de mirare că oamenii din spatele falsului Joe Biden s-au ascuns de când corporația americană a intrat în faliment și a intrat în plată a datoriei externe pe 31 ianuarie. Acest lucru este prezentat publicului ca un impas legat de ridicarea plafonului datoriei SUA. O altă confirmare a falimentului a venit de la diplomații japonezi care ne-au contactat pentru a spune că Banca Mondială și FMI tocmai și-au încheiat marea întâlnire de la Washington, unde nu au putut oferi nicio finanțare pe care au promis țări precum Pakistan sau Sri Lanka. Au oferit drepturi speciale de tragere, dar acestea s-au dovedit a fi lipsite de valoare, spun sursele. MI6 confirmă că FMI nu își poate încasa DST deoarece „DST este o simplă contabilitate back-to-back, deci datorie suverană reală scrisă împotriva unei monede inexistente”. Moneda inexistentă la care se referă este dolari SUA nou tipăriți de FRB. Acestea sunt puse în carantină față de cele deținute de restul lumii. Fostul șef al FMI și actualul șef al Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a recunoscut într-un discurs că „fragmentarea” ordinii sale mondiale bazate pe reguli „sub conducerea hegemonică a Statelor Unite… se poate întâmpla în două moduri: treptat și apoi brusc”. cu alte cuvinte, ea sugerează că fragmentarea lentă pe care am văzut-o este pe cale să se îndrepte către un colaps brusc. https://www.ecb.europa.eu/press/key/date/2023/html/ecb.sp230417~9f8d34fbd6.en.html
    Acesta este motivul pentru care președintele american Donald Trump spune: „Aceasta este cea mai gravă criză din istoria țării noastre, este posibil ca Statele Unite să nu supraviețuiască”.
    https://www.youtube.com/watch?v=K2_1cdBfi4o
    Un alt semn că ceva s-a întâmplat în februarie este că masa monetară a scăzut cu „6,6%” de la an la an pentru „cea mai mare scădere din cel puțin 60 de ani”. Rețineți că numărul 666 sugerează că aceste date sunt false, dar că ceva foarte rău se întâmplă. În ceea ce privește momentul, secretarul de Trezorerie al SUA, fals criminal, Janet Yellen, spune că SUA pot continua până în iunie, eventual iulie, folosind „măsuri extraordinare”. Aceasta înseamnă furtul din pensii și asigurări sociale, storcarea de la aliați etc.
    Este posibil ca extorcarea să fi dus chiar la uciderea președintelui mexican Manuel Obrador, potrivit unor surse mexicane care ne-au contactat chiar când acest raport era pe cale să fie difuzat. Ei spun că și-a anulat toate aparițiile publice și că avionul prezidențial mexican a fost vândut traficanților de droguri din Tadjikistan. Atât UE, cât și Rusia au cerut lui Obrador să se întâlnească cu ambasadorii lor, dar el nu a putut să-i vadă, adaugă sursele. Aceste surse ne-au spus anterior că Obrador trebuia să aibă o întâlnire secretă în Nicaragua cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov.
    Acest lucru a survenit după ce Obrador a acuzat marți Pentagonul că a spionat guvernul său în urma unor scurgeri din mass-media din SUA și a spus că va începe să clasifice informațiile de la forțele armate pentru a proteja securitatea națională. https://www.usnews.com/news/world/articles/2023-04-18/mexican-president-accuses-pentagon-of-spying-vows-to-restrict-military-information
    Acum povestea oficială publicată este că el „a fost testat pozitiv pentru COVID-19 și își ia câteva zile libere”. https://www.msn.com/en-us/health/-news/mexican-president-tests-covid-positive-for-third-time/ar-AA1aeCgx?ocid=sapphireappshare
    Va fi o săptămână foarte tensionată și vom monitoriza situația”, spun sursele mexicane. Au trimis această fotografie a ceea ce părea a fi corpul lui. Indiferent de ce s-a întâmplat în Mexic, mafia khazariană atacă acum în toate direcțiile. După cum notează MI6: „Șobolanii prinși mușcă puternic”.
    În plus față de încercările obișnuite ale KM de a ucide toți „liderii” dizidenți, primim mai multe amenințări de război nuclear total. De asemenea, îl avem pe Warren Buffet care își vinde întreaga acțiune în semiconductori din Taiwan, deoarece „există pericolul activității seismice”. Aceasta pare o amenințare pentru chinezi de a distruge Taiwanul cu arme de cutremur, dacă nu continuă să finanțeze corporația americană. Cineva ar trebui să le reamintească că dacă vor distruge Taiwanul, atunci Silicon Valley va fi distrusă ca răzbunare.
    În orice caz, necazurile corporației americane sau ale statului profund american sunt bine cunoscute și despre care se scrie pe larg. Ceea ce este mai puțin cunoscut, este că și o doborare a statului profund rusesc este iminentă. Yevgeny Prigozhin, fondatorul companiei militare ruse Wagner, spune că „o comunitate de elite apropiate de stat care operează independent de conducerea politică a statului”, sabotează activ efortul de război din Ucraina. https://www.thetruthseeker.co.uk/?p=267938 ‘’

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`