Șefa Secției de Oncologie a Spitalului Județean Suceava, arestată după ce ar fi fost prinsă în flagrant când lua mită

Șefa Secției de Oncologie a Spitalului Județean Suceava, arestată după ce ar fi fost prinsă în flagrant când lua mită

20 ian. 2023, 19:20,
BZI.ro, în Actualitate

Șefa Secției de Oncologie a Spitalului Județean Suceava, doctorul Anca Ababneh Dumitrovici, a fost reținută în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, în noaptea de joi spre vineri, în urma acțiunii ofițerilor de la Serviciul Județean Anticorupție Suceava, transmite Monitorul de Suceava.

În această seară, șefa Secției de Oncologie a fost arestată preventiv, după ce a fost organizat un flagrant pentru luare de mită, joi după-amiază. După flagrant au urmat ore de audieri și de percheziții prin birouri, prin ambulatoriul Secției de Oncologie și chiar în mașina doctorului.

A primit în mod repetat de la pacienţi sau de la apropiaţii acestora mită

Potrivit News.ro, ea a primit în mod repetat de la pacienţii blonavi de cancer sau de la apropiaţii acestora sume cuprinse între 50 de lei şi 50 de euro, dar şi diverse produse alimentare, între care miere, caşcaval şi brânză, afirmă procurorii.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, în cursul zilei de joi, procurorii şi poliţiştii au constatat săvârşirea infracţiunilor flagrante de luare de mită şi de dare de mită în cadrul Secţiei de Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

Totodată, au fost efectuate percheziţii în incinta acestei secţii, precum şi la domiciliul unei persoane fizice.

A pretins sume de bani și diverse produse de la pacienții bonavi de cancer

Anchetatorii susţin că în perioada aprilie 2022 – 19 ianuarie 2023, şefa Secţiei de Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean Suceava, medicul Anca Ababneh Dumitrovici, a pretins şi a primit diferite sume de bani, respectiv 50 de lei, 100 de lei, 200 de lei sau 50 de euro, dar şi diverse produse (miere de albine, caşcaval, cafea, bomboane de ciocolată, brânză etc.) de la 64 de persoane, pacienţi bolnavi de cancer sau aparţinători ai acestora.

„În sarcina inculpatei s-au reţinut 64 de acte materiale ale infracţiunii de luare de mită în formă continuată, din care 62 de acte de materiale au fost comise într-un interval scurt de timp, respectiv în şapte zile lucrătoare consecutive din luna decembrie 2022”, susţin procurorii suceveni.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a înaintat vineri Judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava, propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Articolul complet pe Monitorul de Suceava

Comentarii
  • Este de neinteles așa ceva….
    Inuman…

  • 17500 ron pe lună salariu de la stat , să pretinzi șpagă de la niște oameni care și așa sunt bătuți de soartă …! dar sunt sigur că justiția va găsi pedeapsa pentru această faptă ! ceva cu suspendare bineînțeles !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *