Prima pagină » National » Șefa secției ATI de la Spitalul Sf. Pantelimon, prima reacție după ce doi medici au fost acuzați de omor calificat cu premeditare
Șefa secției ATI de la Spitalul Sf. Pantelimon, prima reacție după ce doi medici au fost acuzați de omor calificat cu premeditare

Șefa secției ATI de la Spitalul Sf. Pantelimon, prima reacție după ce doi medici au fost acuzați de omor calificat cu premeditare

07 aug. 2024, 23:41,
în National

Șefa secției ATI de la Spitalul Sf. Pantelimon, Florina Pompilian, a declarat, că doctorițele reținute „erau empatice, își făceau activitatea medicală cu răspundere” și că „nu a remarcat nimic în neregulă cu ele până acum”.

„Nu am avut niciodată impresia că au comportament anormal. Erau empatice, își făceau activitatea medicală cu răspundere. Nu am remarcat nimic, nici eu și nici colegii mei, pentru că noi am tot discutat asta. Nu am avut nicio plângere. Eu nu mai pot spune nimic în momentul ăsta”, a explicat Florina Pompilian.

„Mi-e greu să cred că un doctor din lumea asta face așa ceva în mod voluntar”

De asemenea, sefa ATI spune că vinovații trebuie să plătească, dar încă îi este greu să creagă că un medic poate recurge la un astfel de gest.

„Până la urmă cine e vinovat trebuie să plătească. Mi-e greu să cred că un doctor din lumea asta face așa ceva în mod voluntar. Nu știu ce să fac. Doctorițele nu sunt angajatele mele, noi toți suntem angajații acestui spital. Nu eu le-am angajat, nu eu le-am pus parafa în mână. Cunoscându-le aș spune că nu sunt în stare de asta, dar după declarațiile pe care le-au dat nu mai pot să zic nimic”, a mai spus ea.

Florina Pompilian a mai afirmat că atitudinea aparținătorilor a fost una permanent incisivă față de ei de când a început „tam-tam-ul”.

Două doctorițe și o asistentă de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Bucureşti au fost reținute miercuri seară, după ce procurorii şi poliţiştii au făcut percheziţii la locuinţele unor angajaţi ai spitalului. Acțiunea are loc în dosarul deschis după ce 17 pacienţi internaţi la terapie intensivă au decedat în doar patru zile, iar un angajat al spitalului a reclamat că bolnavii au primit doze reduse de noradrenalină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *