Prima pagină » International » Șefa Secret Service, audiată. Tentativa de asasinare a lui Trump, „cel mai mare eșec operațional din ultimele decenii”
Șefa Secret Service, audiată. Tentativa de asasinare a lui Trump, „cel mai mare eșec operațional din ultimele decenii”

Șefa Secret Service, audiată. Tentativa de asasinare a lui Trump, „cel mai mare eșec operațional din ultimele decenii”

22 iul. 2024, 23:41, 1 ,
BZI.ro, în International

Kimberly Cheatle, directoarea Secret Service, a admis în Congresul american că instituția a eșuat în a-i asigura protecția candidatului republican la președinție Donald Trump, dar respins cererile făcute în timpul audierii sale de a demisiona, informează Reuters.

„Am eșuat. Tentativa de asasinat asupra fostului președinte Donald Trump din 13 iulie este cel mai semnificativ eșec operațional al Secret Service din ultimele decenii”, a declarat Kimberly Cheatle, în timpul audierii sale într-o Comisia de Supraveghere a Camerei Reprezentanților.

Atât congresmeni republicani, cât și democrați i-au cerut să demisioneze, însă ea a respins aceste cereri. „Cred că sunt cea mai potrivită persoană să conduc Secret Service în această perioadă”, a spus Cheatle.

Ea a negat acuzațiile republicanilor

Ea a negat acuzațiile republicanilor potrivit cărora resursele necesare protejării lui Trump nu au fost alocate, Cheatle precizând că securitatea fostului președinte a fost întărită chiar înaintea atentatului.

„Nivelul securității furnizate fostului președinte a crescut cu mult înainte de campanie și a crescut constant pe măsură ce amenințările au evoluat”, a spus Cheatle.

Ea a refuzat să ofere unele detalii legate planul de securitate din acea zi afirmând că această chestiune este obiectul unei anchete interne, răspuns ce a nemulțumit aleși din ambele partide.

James Comer i-a cerut să demisioneze

Republicanul James Comer i-a cerut lui Cheatle să demisioneze.

„Este credința mea fermă, director Cheatle, că trebuie să demisionați. Secret Service are mii de angajați și un buget semnificativ, dar acum a devenit chipul incompetenței”, a spus republicanul din Kentucky.

Și democratul Ro Khanna i-a cerut să demisioneze. „Când ai o tentativă de asasinat asupra președintelui sau a unui fost președinte sau candidat, trebuie să demisionezi”, a spus democratul din California.

Un alt democrat, Gerry Connoly și-a arătat exasperarea când Cheatle a evitat să spună dacă treaba ei a fost complicată de accesul facil la arme, îndeosebi la puștile de asalt precum cea folosită în atentatul împotriva lui Trump. „Și vă mai mirați de ce nu avem încredere în capacitatea dumneavoastră de conduce această agenție”, a spus Connoly.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *