Prima pagină » National » Șefa firmei de artificii, inculpată în Dosarul Colectiv, găsită moartă. Cauza decesului
Șefa firmei de artificii, inculpată în Dosarul Colectiv, găsită moartă. Cauza decesului

Șefa firmei de artificii, inculpată în Dosarul Colectiv, găsită moartă. Cauza decesului

17 aug. 2021, 17:26,
în National

Este anchetă după moartea suspectă a şefei firmei de produse pirotehnice, inculpată în Dosarul Colectiv. Rudele femeii au ajuns, marți, la INML unde s-a făcut autopsia. Aceasta arată din ce cauză a decedat femeia.

Daniela Niţă deţinea firma de artificii livrate clubului în noaptea concertului Goodbye to Gravity, pe 30 octombrie 2015, atunci când a izbucnit incendiul.

Ea primise cea mai mare pedeapsă în primă instanţă: 12 ani şi 8 luni.

În cursul zilei de marți, rudele femeii au mers la INML pentru a ridica rezultatul autopsiei. Se pare că Daniela Niță a murit în somn, în urmă cu trei zile, după un stop cardio-respirator.

Daniela Niță deținea firma care a livrat Clubului Colectiv artificiile de la care a pornit incendiul din 30 octombrie 2015. Femeia primise cea mai mare pedeapsă în primă instanță, de 12 ani și 8 luni.

În urma incendiului au decedat 64 de persoane. În afară de cei 26 de tineri decedați în interiorul clubului și de una care a murit în drum spre spital, în faza inițială au fost identificate alte 186 de persoane rănite, din care 146 au fost spitalizate. În săptămânile de după incendiu au decedat alte 33 de persoane.

A fost cel mai grav incendiu din România dintr-un club de noapte și cel mai grav accident din țară de după anul 1989, depășind după numărul de decese accidentul aviatic de la Balotești din 1995 în care au murit 60 de persoane.

Ce s-a întâmplat în clubul „Colectiv”

Cea mai mare tragedie colectivă din România ultimelor decenii s-a produs în toamna anului 2015. Un club improvizat într-o fostă fabrică din București a luat foc din cauza artificiilor aprinse în timpul unui concert rock. Scânteile au atins buretele folosit la antifonare, care nu era tratat să reziste la foc. 153 de secunde a durat incendiul, suficient cât unii spectatori să moară pe loc, alții să se calce în picioare spre ieșirea subdimensionată și alții să fie grav afectați de flăcări și fum.

La 30 octombrie 2015, în clubul Colectiv avea loc concertul trupei rock Goodbye to Gravity, care își lansa un nou album. Sute de fani au intrat în încăpere printr-un container, o improvizație în care zeci de persoane aveau să rămână blocate după izbucnirea flăcărilor în încercarea de a se salva. În momentul în care scânteile de la niște artificii au aprins materialul izolator al încăperii, cei din club s-au grăbit să iasă afară, dar când au deschis ușile, a intrat oxigenul, care a alimentat flăcările și acestea au cuprins întreaga încăpere ca o explozie. 153 de secunde a durat incendiul, suficient pentru ca destinul a sute, chiar mii de persoane să fie schimbat.

65 de oameni au murit, iar alte sute de persoane au fost rănite. Unii dintre ei primesc în continuare tratament pentru a-și relua, pe cât se poate, viața.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`