Prima pagină » Economic Local » Șef nou la Iași: „Aș vrea ca Direcția Agricolă să vină în sprijinul agricultorilor”
Șef nou la Iași:

Șef nou la Iași: „Aș vrea ca Direcția Agricolă să vină în sprijinul agricultorilor”

08 ian. 2020, 04:00,
Raluca Costin, în Economic Local

Schimbările anunțate încă de anul trecut de liberali în rândul directorilor se simt și la Iași. Cea mai recentă numire a avut loc în instituția locală subordonată Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale

Primul șef de instituție din domeniul agricol schimbat din funcție este cel al Direcției pentru Agricultură Județeană (DAJ) Iași. Laurențiu Precup a fost înlocuit cu Gabriel Hoha. Cel din urmă a fost până ieri șef serviciu în implementarea politicilor, strategiilor în agricultura și industrie alimentară, consultanță agricolă și formare profesională. Noul director lucrează în cadrul instituției de peste 10 ani. Acesta a mai deținut o funcție de conducere în anul 2015, fiind director executiv adjunct în acea perioadă al Camerei Agricole Județene. La scurt timp, această instituție a fost închisă și angajații acesteia au intrat pe lista de plată a Direcției Agricole.

Producătorii trebuie sprijiniți

Actualul director susține că vrea să fie cât mai aproape de fermierii din județ.

„În primul rând, mulțumim că sunteți alături de Direcția Agricolă Iași și proiectele derulate în cadrul instituției. Într-adevăr, e o provocare pentru mine această numire și aș vrea ca Direcția Agricolă să vină în sprijinul agricultorilor din Iași, să fie de folos cât mai multor producători mici și mari din județ”, a declarat Gabriel Hoha, noul director executiv al instituției din Iași.

Laurențiu Precup, fostul director care a condus instituția agricolă aproape doi ani, este acum șef în cadrul sectorului de inspecții cu atribuții în acest domeniu. Pe poziția secundă din cadrul DAJ Iași, cea de director executiv, a rămas Ionela Monica Pandelea. Salariul încasat de un șef de instituție agricolă este cuprins între 6.000 și 9.000 de lei lunar.
În următoarea perioadă se anunță schimbări și la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) Iași, dar și la alte instituții cu profil economic din județ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *