Prima pagină » Local » Șef de Promoție UMF Iași 2023. Ana-Maria-Cecilia Păuleț, șef promoție Medicină, program de studiu în limba română
Șef de Promoție UMF Iași 2023. Ana-Maria-Cecilia Păuleț, șef promoție Medicină, program de studiu în limba română

Șef de Promoție UMF Iași 2023. Ana-Maria-Cecilia Păuleț, șef promoție Medicină, program de studiu în limba română

25 iul. 2023, 11:33,
BZI.ro, în Local

Iașul are cu cine se mândri! Ana-Maria-Cecilia Păuleț este șef de promoție la Medicină, program de studiu în limba română, la UMF Iași 2023.

„Primul moment în care am luat în considerare medicina a fost în clasa a 7-a datorită orelor de biologie umană. M-a intrigat complexitatea corpului nostru și faptul că fiecare celulă are rolul ei bine stabilit. Pe parcursul liceului, aceste intenții s-au consolidat în dorința de a fi studentă la UMF Iași. Au existat persoane în jurul meu care mi-au evidențiat dezavantajele unei facultăți atât de dificile și lungi, dar nu m-am lăsat descurajată de acest lucru. Astfel, mi-am continuat drumul și am reușit să intru la această facultate obținând nota 10 la examenul de admitere. A fost de departe una dintre cele mai frumoase zile din viața mea, iar experiențele ce au urmat, mai ales în anii clinici, m-au făcut să realizez că a fost cea mai bună alegere pentru mine!”, a transmis șefa de promoție.

Ana-Maria-Cecilia Păuleț este șef de promoție la Medicină

Ana-Maria-Cecilia Păuleț, șef de promoție la Medicină, a transmis câteva gânduri în ceea ce privește perioada de studenție la UMF Iași.

„Cele mai puternice amintiri din timpul facultății sunt strâns legate de următoarele experiențe: cele două mobilități Erasmus în Polonia (Wroclaw și Poznan) și voluntariatul în cadrul SSMI și SSCR. A pleca în Erasmus a fost o provocare pe care am îmbrățișat-o cu emoții. A fost o experiență care m-a schimbat fundamental și în acest moment nu aș putea să îmi imaginez cum ar fi viața mea fără acele amintiri! Recomand tuturor să profite de oportunitățile Erasmus! A fi ambasadorul țării, orașului și universității tale te face să conștientizezi că sunt multe lucruri pe care ar trebui să le apreciezi și pentru care să fii recunoscător!

Voluntariatul a fost un al doilea pilon important care m-a ajutat să mă dezvolt. Workshopurile SSCR, proiectele și workshopurile SSMI au completat unele noțiuni abstracte din cărțile pe care le-am învățat pe parcursul facultății și m-au ajutat să leg prietenii cu oameni deosebiți de la care am avut mereu ceva de învățat. De departe, departamentul cel mai drag în care am activat este cel al schimburilor de experiență internaționale SCOPE-SCORE, care mi-a oferit șansa să particip la stagii de practică în țări precum Egipt, Tunisia. De asemenea, am avut ocazia la rândul meu să ajut studenți din toată lumea să descopere orașul nostru.

Principalul motiv pentru care un elev de liceu ar trebui să aleagă UMF Iași sau orice altă universitate de medicină este pasiunea și curiozitatea pentru acest domeniu. Momentele grele, lipsa orelor de somn, timpul petrecut în sala de lectură și tot efortul vor fi mult mai ușor de depășit când ai un scop anume și știi că asta îți dorești cu adevărat! În plus, noi, ca studenți, suntem responsabili pentru cum vor arăta anii de studenție! Avem atât de multe oportunități de care nu suntem conștienți și de care nu profităm! Ultimii 6 ani nu au fost ușori, am avut parte de multe provocări, dar pot spune în acest moment că totul a meritat și acești ani au fost cea mai frumoasă perioadă din viața mea!”, a conchis Ana-Maria-Cecilia Păuleț este șef de promoție la Medicină.

Comentarii
  • Felicitari si mult succes in viitor si speram sa nu uiti (ca altii) ca e mare lucru sa fii un doctor bun dar inainte de toate sa fii om si sa ai empatie, sa nu tratezi pacientul cu aroganta pentru ca si asa omul e suferind nu mai are nevoie de umilinta unui doctor care pur si simplu uita de ce a ales aceasta meserie.

  • ok, am inteles ca e sef de promotie la medicina dar ati scris asta la fiecare fraza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *