@ Una dintre marile firme de constructii din Iasi, SC Trust Constructii SA, este executata silit de Fisc, care ii va scoate la licitatie o cladire la pretul minim de 4,434 milioane lei @ Datoriile firmei din Iasi se ridica la valoarea de 5,1 milioane lei, potrivit ultimelor informatii furnizate de Ministerul Finantelor Publice @ Bunul imobil scos la licitatie este compus dintr-o cladire cu demisol, parter si patru etaje, in suprafata totala de 1.663 metri patrati, si teren aferent de 478 metri patrati
Fiscul iesean va vinde prin licitatie sediul uneia dintre marile firme de constructii din Iasi, SC Trust Constructii SA, pentru recuperarea datoriilor de peste 1 milion de euro inregistrate la bugetul consolidat al statului, dar si catre alti creditori privati. Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Iasi va incerca sa vanda pe 10 mai, la un pret de pornire a licitatiei de 4.434.000 lei, un sediu al acestei firme. Bunul imobil pe care Fiscul a pus sechestru si pe care urmeaza sa-l valorifice este format dintr-o cladire amplasata in municipiul Iasi, pe bulevardul Carol I, si terenul aferent acesteia. Sediul, compus din demisol, parter si patru etaje, are suprafata de 1.663 metri patrati, iar terenul aferent cladirii este intins pe o suprafata de 478 metri patrati.
Datorii de 5,1 milioane lei
Firma executata silit de autoritatile fiscale din Iasi are datorii de aproximativ 5.107.359 lei, potrivit ultimelor date furnizate de Ministerul Finantelor Publice. Cele mai recente informatii publicate de minister indica o cifra de afaceri neta situata la valoarea de 2.151.145 lei, cu o pierdere neta a exercitiului financiar in 2010 de 25.898 lei. Potrivit aceleiasi surse, societatea Trust Constructii SA, care se ocupa in principal de lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale, are un numar mediu de 40 de salariati.
Proprietatea de peste 1 milion de euro pusa sub sechestru de Fisc va fi vanduta pentru datorii inregistrate la 7 creditori: BCR Sucursala Iasi, DGFP Iasi, Casa Judeteana de Pensii, Directia Finantelor Publice Locala, DEFPL, Judecatoria Iasi si ANAF – Administratia Finantelor Publice a municipiului Iasi.
Autoritatile fiscale desfasoara saptamanal licitatii publice pentru a recupera datoriile inregistrate de firmele din Iasi, dar fondurile obtinute din aceste vanzari reprezinta o parte infima din totalul debitelor recuperate. Din suma incasarilor realizate in 2011 de DGFP Iasi, 16,5 la suta au fost obtinute prin aplicarea masurilor de executare silita. Numai 1,7 la suta din totalul banilor recuperati la nivelul judetului Iasi prin executare silita provine din licitatii publice. Explicatia acestui fenomen poate fi dedusa si din lista bunurilor scoase la vanzare, care cuprinde proprietati imobiliare amplasate in zone cu interes scazut pentru cumparatori, aflate in stare avansata de degradare sau foarte vechi. Nici bunurile mobile afisate la licitatiile publice ale DGFP Iasi nu sunt printre cele mai cautate, putand fi gasite, in general, echipamente uzate si autoturisme vechi de peste 10 ani.