Prima pagină » Actualitate » Sediul partidului Dianei Șoșoacă a fost spart. Ce s-a furat

Sediul partidului Dianei Șoșoacă a fost spart. Ce s-a furat

19 feb. 2021, 10:59,
Cristian Zavastin, în Actualitate

Sediul Partidului Neamul Românesc (PNR), din care provine Diana Şoşoacă, senatoare exclusă din grupul AUR, a fost spart. Ninel Peia, președintele PNR a declarat vineri, 18 februarie, că din sediul partidului hoții ar fi furat un stick USB cu documente despre partid şi despre adversarii politici.

„Azi noapte sediul PNR a fost spart. Una dintre uşi a fost forţată şi deschisă. Nu s-au furat echipamente tehnice, ci doar un stick, al meu, de pe biroul din secretariat, cu foarte multe informaţii despre partid, despre adversari politici şi despre ce trebuia să facem în continuare. Credem că interesul unor persoane despre PNR este total neadecvat, pentru că nu s-a furat niciun laptop, nimic altceva. Au spart cu bormașina ușa la o cameră unde era mai multă aparatură, dar s-a furat doar un stick“, a delcarat Ninel Peia.

S-a furat un stick din sediul partidului Dianei Șoșoacă

Ninel Peia a precizat că nu știe cine ar fi putut da spargerea ș ispune că pe acel stick erau informații importante despre partid, dar și despre adversary politici.

„Nu avem bănuieli, nu ştim cine ar fi putut face aşa ceva. A descoperit persoana care are grijă de clădire în acest moment. Totul în sediul partidului era răvăşit, toate sertarele erau deschise. Poliţia a venit, se fac cercetări. Pe stick sunt informaţii importante, despre acţiunile partidului care urmau să fie desfăşurate în perioada următoare. Acele informații întotdeauna se află într-un sediul al partidului, localizat în Houston, Statele Unite, dar bineînțeles că sunt informații sensibile, informații cu caracter și date personale, informații despre adversarii politici, dar mai ales informații despre cum a fost jefuită România în ultimii 30 de ani și cine a făcut-o“, a mai spus Ninel Peia.

Anchetă efectuată de polițiștii

Reprezentanții Poliției Capitalei au precizat că spargerea sediului PNR a fost anunațtă de un bărbat, vineri dimineață, la numărul unic de urgență 112.

„În această dimineață, prin apel 112, Sectia 1 Poliție a fost sesizată de un bărbat cu privire la faptul că din sediul (studioul) unei formațiuni politice s-a sustras un memory stick ce ar conține informații de interes pentru organizație. Sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1″, au declarat reprezentanții Poliției Capitalei.

Diana Șoșoacă, avertizată să aibă grijă: „Vezi că te poate otrăvi!“

Senatoarea Diana Șoșoacă a declarat că a primit atenționări în momentul în care a ajuns în Senat.

„Primul lucru care mi s-a spus când am ajuns în Senat mi s-a spus să mă uit întotdeauna sub scaun, și am întrebat de ce. «Vezi că te poate otrăvi!» Cu ce să mă otrăvească? Exact ce a pățit doamna Pană (n.r. – există suspiciunea că ar fi fost otrăvită cu mercur). Nu bea apă de acolo, nu mânca de acolo, ai grijă – nu mirosi flori! Am ajuns să nu mai poți să primești o carte, nici nu știi de unde să îți cumperi apă, pentru că toată lumea în jur îți spune nu achiziționa aia, nu mânca, ai grijă ce faci, ai grijă cu cine vorbești! Este inadmisibil ceea ce se întâmplă! Este foarte clar că se pune la cale infectarea mea cu Covid, pentru că vor avea viață grea cu mine în Parlament”, a menționat Diana Șoșoacă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *