Prima pagină » Economic Local » Sediul ApaVital SA din Copou va fi reabilitat cu aproximativ 200.000 de euro! O firmă din Iași a câștigat contractul
Sediul ApaVital SA din Copou va fi reabilitat cu aproximativ 200.000 de euro! O firmă din Iași a câștigat contractul

Sediul ApaVital SA din Copou va fi reabilitat cu aproximativ 200.000 de euro! O firmă din Iași a câștigat contractul

29 apr. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Reprezentanții ApaVital SA au comandat lucrări de reabilitare termică pentru clădirea de birouri din Copou. În acest moment, clădirea prezintă dregradări la nivelul pereților exteriori. Licitația pentru execuția lucrărilor a fost adjudecată unei firme din Iași

Compania de apă-canal a finalizat recent o licitație pentru reabilitarea termică a sediului administrativ din zona Copou, municipiul Iași. Mai precis, autoritatea contractantă a comandat o serie de lucrări pentru reabilitarea termică a corpului D, situat pe strada Mihai Costăchescu, nr.6. Contractul a fost semnat cu firma de construcții Pavi-Lux SRL, din Iași, care a depus o ofertă financiară de 955.504 lei, fără TVA, aproape 200.000 euro. Societatea este deținută de Nicu Adrian Sandu. În 2019, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 3.109.604 lei, profit de 100.137 lei, datorii de 1.654.180 lei și un număr de 17 angajați.

„Intervențiile propuse prin prezenta documentație vor fi făcute asupra corpului D, care cuprinde două volume conectate la nivelurile 1 și 2, având regimul de înălțime de S+P+2E, respectiv, S+P+2E. Înălțimea maximă a clădirii atinge 19,95 metri. Coprul D al sediului are o suprafață construită de 409,67 metri pătrați. Fiecare volum al corpului are câte un acces principal care se realizează din strada M. Costăchescu (un acces pe fațada principală și un acces din curtea interioară a clădirii). Construcția prezintă degradări ale stratului suport exterior al pereților și la nivelul soclului”, se arată în descrierea actuală.

Compania de apă-canal a stabilit lista de lucrări ce trebuie executate de firma contractată

Societatea Pavi-Lux SRL trebuie să respecte o serie de condiții impuse prin caietul de sarcini.

„Suprafețele pline ale fațadelor corpului D se vor reface pentru a susține un nou tip de fațadă ventilată, finisată cu plăci de fibrociment sau plăci de gips carton rezistente la umiditate, finisate cu un strat de tencuială mozaicată. Soclul este placat cu marmură și plăci ceramice și va suporta lucrări de termoizolare și refacere a stratului de uzură – plăci de fibrociment tridimensionale. Toate golurile de geam se vor termoizola perimetral cu polistiren de 2 centimetri. La toate ferestrele exterioare se va monta glaf metalic. Ancadramentele la uși și ferestre și profilurile orizontale se vor termoizola cu polistiren extrudat 2 centimetri”, se arată în documentația procedurii.

ApaVital pregătește și reabilitarea rețelelor de distribuție a apei din municipiul Iași.

ApaVital SA a finalizat licitația pentru refacerea domeniului public

Totodată, ApaVital SA a finalizat o licitație pentru refacerea sistemului rutier afectat de intervențiile realizate la rețelele de distribuție a apei potabile și a canalizării. Valoarea estimată a lucrărilor este de 1.643.399 lei, fără TVA, aproape 350.000 de euro. Comisia de evaluare a stabilit că prețul cel mai bun a fost oferit de societatea Vam Sofi Trans SRL. Suprafața afectată de lucrări este de 4.800 de metri pătrați. Valoarea finală a contractului a ajuns la 1.373.960 lei, fără TVA, aproape 270.000 de euro. Societatea este condusă de Ionuț Andreio Vlad. Firma a declarat în 2019 o cifră de afaceri de 7,7 milioane lei, profit de 512.398 lei și un număr de 35 de angajați. La procedură au mai depus oferte societățile Stef Invest SRL și Citadin SA, dar au fost declarate neconforme. Citadin SA a încheiat în trecut mai multe contracte cu ApaVital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024