Prima pagină » Economic Local » Sediul ApaVital SA din Copou va fi reabilitat! Costurile sunt de 200.000 de euro
Sediul ApaVital SA din Copou va fi reabilitat! Costurile sunt de 200.000 de euro

Sediul ApaVital SA din Copou va fi reabilitat! Costurile sunt de 200.000 de euro

10 nov. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Reprezentanții ApaVital SA au comandat lucrări de reabilitare termică pentru clădirea de birouri din Copou. În acest moment, clădirea prezintă dregradări la nivelul pereților exteriori. Procedura va avea loc la finalul lunii noiembrie 2020

Compania de apă-canal ApaVital SA intenționează să reabiliteze termic corpul D la sediul din Copou, de pe strada Mihai Costăchescu, nr. 6. Licitația pentru execuția lucrărilor este programată pe data de 25.11.2020. Prevederea bugetară a procedurii este de 1.006.539 lei, fără TVA, aproximativ 200.000 euro.

„Intervențiile propuse prin prezenta documentație vor fi făcute asupra corpului D care cuprinde două volume conectate la nivelurile 1 și 2, având regimul de înălțime de S+P+2E, respectiv S+P+2E. Înălțimea maximă a clădirii atinge 19,95 metri. Coprul D al sediului are o suprafață construită de 409,67 metri pătrați. Fiecare volum al corpului are câte un acces principal care se realizează din strada M. Costăchescu (un acces pe fațada principală și un acces din curtea interioară a clădirii). Construcția prezintă degradări ale stratului suport exterior al pereților și la nivelul soclului”, se arată în descrierea actuală.

ApaVital SA a stabilit lista de lucrări ce urmează să fie realizate de constructor

Comisia de evaluare va alege oferta constructorului cu prețul cel mai mic.

„Suprafețele pline ale fațadelor corpului D se vor reface pentru a susține un nou tip de fațadă ventilată, finisată cu plăci de fibrociment sau plăci de gips carton rezistente la umiditate, finisate cu un strat de tencuială mozaicată. Soclul este placat cu marmură și plăci ceramice și va suporta lucrări de termoizolare și refacere a stratului de uzură-plăci de fibrociment tridimensionale. Toate golurile de geam se vor termoizola perimetral cu polistiren de 2 centimetri. La toate ferestrele exterioare se va monta glaf metalic. Ancadramentele la uși și ferestre și profilurile orizontale se vor termoizola cu polistiren extrudat 2 centimetri”, se arată în caietul de sarcini.

Compania de apă-canal cumpără produse de balastieră de 270.000 de euro

Totodată, ApaVital SA a organizat altă licitație pentru achiziția produselor de balastieră. Contractul are o valoare estimată de 1.300.750 lei, fără TVA, aproximativ 270.000 de euro. La procedură au fost depuse mai multe oferte din partea unor societăți cu sediul în Iași: Simmar Trans SRL, Euromax Company SRL, Crea Trans SRL, Kama Build SRL, Conest SA. Ofertele au intrat în etapa de evaluare financiară.

„Necesitatea achiziționării acestor produse pentru asigurarea continuității desfășurării activității de întreținere, exploatare și extinderi a sistemului de alimentare cu apă și de canalizare ale ApaVital SA a fost creată de motivația optimizării costurilor de exploatare eficientă și în condiții de siguranță a obiectivelor existente din cadrul sectoarelor de exploatare, precum și optimizarea cheltuielilor privind modernizarea și extinderea rețelelor de apă-canal”, este contextul în care se realizează achiziția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024