Prima pagină » Local » Ședințe pe bugetele CJ și ale Primăriei Iași din 2021! Lista proiectelor discutate de aleșii ieșenilor
Ședințe pe bugetele CJ și ale Primăriei Iași din 2021! Lista proiectelor discutate de aleșii ieșenilor

Ședințe pe bugetele CJ și ale Primăriei Iași din 2021! Lista proiectelor discutate de aleșii ieșenilor

20 apr. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

În cursul acestei săptămâni vor avea loc două ședințe la Consiliul Județean și la Primăria Iași pentru avizarea bugetelor pe 2021. Aleșii celor două instituții publice ieșene vor dezbate proiectele de buget pe anul în curs în cadrul unor ședințe extraordinare în cursul acestei săptămâni

Bugete de 1,2 miliarde de lei la Primăria Iași și de 1,4 miliarde de lei la Consiliul Județean Iași. Acestea sunt sumele pe care le vor avea la dispoziție cele două instituții publice ieșene pe parcursul anului 2021. În cursul acestei săptămâni, aleșii din Consiliul Județean Iași și cei din Consiliul Local vor avea pe masă proiectele de buget pe anul în curs, listele investițiilor, dar și alte detalii ce țin de finanțele din 2021. Consiliul Local Iași se va reuni în cursul zilei de joi, 22 aprilie 2021, cu începere de la ora 12:00, pentru a discuta despre proiectul de buget.

Plenul Consiliului Județean Iași se va reuni în cursul zilei de miercuri, 21 aprilie 2021, pentru a analiza proiectul de buget al instituției. Listele de investiții ale ambelor instituții au fost deja prezentate de executivul CJ și cel al Primăriei Iași. Consilierii urmează să amendeze proiectele de buget cu noi propuneri, acestea urmând a fi dezbătute în plen.

Bugetul Primăriei Iași pe anul 2021

Plenul Consiliului Local a fost convocat într-o ședință extraordinară pentru a discuta mai multe proiecte de hotărâre. În afara proiectului de buget aferent anului 2021, consilierii locali vor analiza și o serie de investiții în municipiu. Un prim proiect de hotărâre prevede aprobarea documentației tehnico-economice la amenajarea unor terenuri de sport aferente instituțiilor școlare. Este vorba despre 21 de terenuri de sport de la mai multe unități de învățământ din municipiul Iași.

De asemenea, pe ordinea de zi va fi și un proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului general al municipiului Iași pe anul 2021. În plus, consilierii locali vor mai discuta și un proiect de hotărâre privind aprobarea planului de măsuri legat de preluarea serviciului public de alimentare cu energie termică. Primăria va gestiona acest serviciu de la operatorul Veolia Energie Iași S.A., operator care se va retrage de la finalul lunii aprilie 2021. Astfel, municipalitatea va prelua acest serviciu, acesta urmând a fi gestionat pentru o vreme de către Termo-Service SA, direcție aflată în administrarea autorității locale.

Bugetul CJ Iași pe anul 2021

Miercuri, 21 aprilie 2021, de la ora 10:00, plenul Consiliului Județean Iași va analiza proiectul de buget pe anul 2021. Aleșii județului Iași vor discuta despre investițiile derulate de instituție în cursul acestui an, acesta fiind de altfel și singurul proiect ce va fi analizat. Bugetul CJ Iași pe 2021 cuprinde o serie de proiecte în parcurile industriale, în infrastructura de drumuri și nu numai. Săptămâna trecută, consilierii au avizat alocarea unor fonduri către primăriile din județul Iași pentru susținerea proiectelor locale și plata unor datorii.

S-au alocat câteva zeci de milioane de lei din cota de 6 la sută provenită din impozitul pe venit estimat a fi încasat la bugetul de stat. În plus, s-au alocat și fonduri din procentul de 20 la sută din cotele și sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru echilibrarea bugetelor locale. Aleșii județului au avizat și alocarea unor fonduri pentru primăriile care au proiecte de gaz și de aducțiune de apă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *