Prima pagină » Local » Ședințe foto de Crăciun în decoruri luxoase și rafinate la Iași. Clienții investesc mii de lei pentru a crea amintiri de neuitat

Ședințe foto de Crăciun în decoruri luxoase și rafinate la Iași. Clienții investesc mii de lei pentru a crea amintiri de neuitat

21 dec. 2023, 02:00, 1 ,
Aleksandra SISMANOVIC în Local

Au crescut cererile pentru ședințe foto de Crăciun la Iași. Fotografii sunt căutați în această perioadă pentru a le crea clienților fotografii cu cadre specifice sărbătorilor. Prețul unei ședințe ajunge și la 650 de lei

Fotografii au amenajat deja decorurile și așteaptă părinții și copiii care își doresc să aibă un album cu amintiri de neuitat. De asemenea, grupurile de prieteni, școlile sau grădinițele din Iași apelează la profesionalismul fotografilor ieșeni. Specialiștii spun că se inspiră din diferite surse, precum Pinterest sau alte site-uri cu poze artistice. Ca în fiecare an, tendințele sunt aceleași, însă fotograful Paul Pădurariu susține că aduce câteva elemente de noutate și decorează studioul într-un mod autentic.

„În perioada aceasta suntem pe ultima sută de metri. Noi am început campania cu fotografii de Crăciun de la 1 noiembrie 2023. Mai avem câteva zile destul de încărcate până la Crăciun. Vom mai face ședințe și între Crăciun și Revelion pentru cei care nu au prins loc să se programeze. Dacă cineva ar vrea acum să se programeze, probabil vom putea să mai găsim un loc liber, deși suntem destul de ocupați cu programările pe care le avem. În luna decembrie, o ședință foto durează 40 sau 50 de minute, depinde de pachetul achiziționat de clienți”, spune Paul Pădurariu, fotograf cu ani de experiență, din Iași.

Costurile unei ședințe foto de Crăciun, la Iași, depășesc 650 de lei

Creșterea prețurilor la ședințele foto poate fi influențată de mai mulți factori, inclusiv costurile echipamentelor, experiența și calificările fotografului, cheltuielile legate de marketing și promovare, cererea sporită pentru serviciile de fotografie și inflația generală. De asemenea, investițiile în tehnologie și echipamentele de ultimă generație pot determina fotograful să ajusteze prețurile pentru a reflecta aceste îmbunătățiri.

Comparativ cu anul trecut, costurile au crescut considerabil în 2023. Dacă în 2022 începeau de la 450 de lei, acum, un pachet standard, cu 20 de poze, costă 650 de lei. Clienții fideli revin în fiecare an cu solicitări de albume specifice sărbătorilor, chiar dacă prețurile s-au majorat. Anul trecut, în urma unui interviu, Paul Pădurariu a declarat că el nu a crescut prețurile de aproximativ 4 ani. Fotograful susține că pandemia, creșterea costurilor și necesitatea încălzirii studioului sunt factori care au contribuit la această ajustare.

„Un pachet cu 20 de poze digitale costă 650 de lei. Durează 40 de minute ședința foto, în care facem 20 de poze digitale. Acesta este prețul standard, nu este negociabil. Mai avem un pachet care costă 950 de lei, cu mai multe fotografii, mai mult timp de lucru și un super album. Decorul noi îl creăm, însă clienții vin cu propria ținuta. De câțiva ani, noi nu furnizăm și nu ne ocupăm de ținuta clienților, deoarece nu este igienic și preferăm să lucrăm în condiții sigure atât pentru noi, cât și pentru oamenii care vin la noi. De decor noi ne ocupăm, creăm o atmosferă plăcută care să-i facă pe clienți să simtă spiritul sărbătorilor de iarnă”, a mai zis Paul Pădurariu.

În spiritul sărbătorilor, ședințele foto de Crăciun, la Iași sau oriunde în altă parte a țării, creează momente memorabile pentru clienții care-și doresc să aibă amintiri de neuitat.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`