Prima pagină » Local » Ședință la Primăria Iași! Consilierii locali vor aproba noul regulament pentru parcările din oraș – LIVE VIDEO
Ședință la Primăria Iași! Consilierii locali vor aproba noul regulament pentru parcările din oraș - LIVE VIDEO

Ședință la Primăria Iași! Consilierii locali vor aproba noul regulament pentru parcările din oraș – LIVE VIDEO

28 apr. 2022, 10:09,
Vlad Rotaru, în Local

O nouă ședință de Consiliu Local va avea loc la Primăria Iași. Aleșii municipiului Iași vor dezbate zeci de proiecte legate de aprobarea unor noi bugete și investiții în oraș. Unul dintre proiecte ține de aprobarea regulamentului pentru parcările din municipiu

Plenul Consiliului Local Iași se va reuni în cursul zilei de astăzi, 28 aprilie 2022, într-o nouă ședință ordinară a instituției. Pe ordinea de zi vor figura câteva zeci de proiecte de hotărâre. Aleșii municipiului Iași vor discuta un proiect legat de rectificarea bugetară pe anul în curs, aprobarea unor planuri urbanistice zonale, dar și alte proiecte de hotărâre. Consilierii vor mai analiza și un proiect privind adoptarea impozitelor si taxelor locale și a altor sume care se fac venit al bugetului local pentru anul 2023.

UPDATE: Ședința CL Iași a început!

Ședință la Primăria Iași! Noi consilii de administrație la EcoPiața SA și CTP Iași SA

Consilierii locali vor discuta un proiect legat de demararea procedurii privind selecția unor persoane în consiliile de administrație de la EcoPiața SA și CTP Iași SA. În plus, pe ordinea de zi va apărea și un proiect privind aprobarea completării bugetului de venituri și cheltuieli, pe anul 2022, al Termo-Service SA, dar și un proiect legat de reabilitarea Spitalului Clinic de Recuperare, aflat în subordinea municipalității ieșene.

Regulament nou pentru parcările din Iași

Un alt proiect ce va fi discutat de consilierii locali este cel privind aprobarea regulamentului de exploatare a domeniului public destinat parcării autovehiculelor. Proiectul prevede sancțiuni mai drastice pentru șoferii care nu respectă noile reguli. Primăria a modificat și prețurile pentru locurile de parcare din Iași încă din cursul anului 2020, majorând tichetele pentru spațiile publice din zona centrală.

”Contractele de închiriere asigură titularilor acestora locul de parcare în intervalul orar 16:00-8:00, excepție făcând zilele de sâmbătă și duminică și zilele de sărbători legale, când dreptul de utilizare este de 24/24 ore. Subînchirierea locurilor de parcare este interzisă”, se arată în noul regulament pentru parcările din Iași.

Construcție nouă la Cimitirul Evreiesc din Iași

Pe ordinea de zi a ședinței va apărea și un proiect privind aprobarea proiectului tehnic de execuție pentru eficientizarea traficului în punctul de trecere a frontierei Sculeni. Consilierii locali vor mai discuta și despre aprobarea finanțării proiectelor “Atlet în Iași, Viața în Pași de Dans, Competiții și Stagii de Pregătire Naționale și Internaționale, Centru de Excelență la Fotbal, Iași-Capitală a Șahului și Participarea la Campionatul Național Under 17 și Under 19. Investițiile vor fi acordate în baza legii nr. 69/2000 a educației fizice și sportului.

Consilierii locali vor mai discuta și despre o asociere cu Comunitatea Evreilor din Iași pentru construcția unui memorial evreiesc în zona Păcurari. Construcția va apărea la Cimitirul Evreiesc din cartierul Păcurari. În ședința de la Primăria Iași vor fi discutate și alte proiecte.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *