Prima pagină » Local » Ședință la Consiliul Județean Iași. Lista completă a proiectelor discutate de aleșii din Casa Pătrată
Ședință la Consiliul Județean Iași. Lista completă a proiectelor discutate de aleșii din Casa Pătrată

Ședință la Consiliul Județean Iași. Lista completă a proiectelor discutate de aleșii din Casa Pătrată

23 aug. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

O nouă ședință de plen va avea loc la Consiliul Județean Iași. Consilierii județeni vor discuta în cadrul înntâlnirii de la Casa Pătrată câteva zeci de proiecte. Pe ordinea de zi a întâlnirii vor apărea proiecte legate de dezvoltarea Aeroportului Iași, dar și modernizarea drumurilor județene

Miercuri, 25 august 2021, de la ora 10:00, la sediul Prefecturii Iași, va avea loc o nouă întrunire a consilierilor județeni. Pe ordinea de zi a ședinței ordinare de plen vor figura câteva zeci de proiecte de hotărâre, printre care o serie de rectificări bugetare, avizarea unor noi proiecte pentru drumurile județene, dar și modernizarea Aeroportului Internațional Iași. În plus, Consiliul Județean Iași va adopta și alte proiecte de hotărâre legate de noi investiții în localitățile ieșene.

Proiectul pentru trenul metropolitan va fi discuat în ședința de Consiliu Județean Iași

Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, a precizat că printre proiectele ce vor fi discutate de aleșii instituției se află și unul privind trenul metropolitan.

„Am convocat Consiliul Județean Iași în ședință ordinară, cu câteva proiecte de hotărâre foarte importante pentru dezvoltarea comunității noastre. Printre acestea se numără cel legat de încheierea protocolului de asociere între CJ Iași, municipiul Iași și Compania Națională de Căi Ferate CFR SA pentru realizarea proiectului legat de trenul metropolitan Iași”, a spus Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Acest proiect a fost deja luat în calcul și la Ministerul Transporturilor pentru a se putea găsi o sursă de finanțare.

Proiect pentru modernizarea Aeroportului Iași

Pe ordinea de zi a ședinței de plen va fi inclus și un proiect legat de modernizarea Aeroportului Iași. Este vorba de proiectul privind modernizarea regiei cu 125 de milioane de euro.

„Vom mai discuta și despre aprobarea scenariului 2 din Master Planul Integrat pentru dezvoltarea Aeroportului Internațional Iași. Este vorba de construirea de facilități suplimentare și de creșterea capacității de procesare a pasagerilor în terminalele existente în partea de vest a amplasamentului actual al Aeroportului Iași. Totodată, în calcul intră și aprobarea acordului de parteneriat și a cheltuielilor necesare realizării proiectului legat de creșterea accesibilității transfrontaliere prin modernizarea infrastructurii de interes local din județul Iași și Raionul Sîngerei-Republica Moldova”, a mai spus Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Proiectul include modernizarea DJ 249A pe sectorul cuprins între localitățile Mânzătești și Ungheni.

Proiect de aducțiune de gaz metan în județul Iași

Conducerea instituției a mai precizat că în cadrul ședinței de Consiliu Județean Iași vor mai fi discutate și alte proiecte de hotărâre.

„Se vor mai discuta și unele proiecte legate de aprobarea emiterii acordului privind amplasarea instalației de distribuție a gazelor naturale în zona drumurilor publice DJ 281 Podu Iloaiei-Lespezi și DJ 281D Ceplenița-Bulbucani. Totodată, se va discuta și despre aprobarea realizării proiectului privind asistența tehnică pentru pregătirea proiectului ce ține de modernizarea SMID în județul Iași în vederea tranziției spre economia circulară, a cofinanțării la valoarea totală a cheltuielilor eligibile și a listei de investiții prioritare”, a mai transmis Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *