Prima pagină » Local » Ședință de Consiliu Local la Palatul Roznovanu. Vor fi votate 28 de proiecte de hotărâre. Primarul Mihai Chirica, din nou cu aceleași promisiuni – LIVE VIDEO, UPDATE

Ședință de Consiliu Local la Palatul Roznovanu. Vor fi votate 28 de proiecte de hotărâre. Primarul Mihai Chirica, din nou cu aceleași promisiuni – LIVE VIDEO, UPDATE

31 iul. 2024, 08:40, 1 ,
în Local

Astăzi, 31 iulie 2024, de la ora 09.00, la Palatul Roznovanu va avea loc o ședință ordinară. Plenul Consiliului Local va supune 28 de proiecte de hotărâre.

UPDATE 3: Proiectele 7 și 20 au fost retrase.

Ordinea de zi a fost aprobată.

Proiectele 1, 2, 3, 4, 5 au fost aprobate.

Proiectul 6 a fost respins. USR și PSD s-au abținut, PNL și PMP au votat pentru.

Proiectele 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 21, 22, 23 au fost aprobate.

Proiectele C1, C2, C3, C4 și C5 au fost aprobate.

UPDATE 2: Cele mai importante declarații:

Mugurel Ovidiu Laicu, director DRDP Iași și consilier PSD:

„La ștrand nu s-au făcut niciun fel de investiții. Haideți să încercăm să punem spațiu verde, se pot pune șezlonguri și pe spațiul verde. Fântâna arteziană de la Hala Centrală nu mai funcționează de ani buni. În piaţă sunt doar câțiva producători. Şi pe esplanada de la CUG în loc să fie bănci, copaci să se mai poată răcori lumea sunt doar betoane”.

Mihai Chirica, primar Iași:

„Există o creștere a infracționalității în perioada de vară. Toate esplanadele, platformele betonate vor fi înverzite. Vom interveni cu plantarea unor arbori. La ștrand nu se poate pune spațiu verde, nisipul face deliciul multor persoane prezente”.

Andrei Popescu, USR:

„Stațiile de transport public în comun. În unele zone nu sunt astfel de adăposturi pentru călători. Când vor fi finalizate aceste lucrări?

Salubris. În ultima perioadă am primit sesizări în legătură cu faptul că vin utilaje care ar trebui să ia deșeurile menajere și le ia pe cele din plastic”.

Mihai Chirica, primar Iași:

„Programul de modernizare a stațiilor de transport va continua până la modernizarea tuturor stațiilor. Începem să schimbăm puţin şi optica scaunelor din staţii cu unele mult mai moderne.

Fiecare sală de sport pe care o finalizăm va avea în contractul de administrare precizat că va trebui să găzduiască un club sportiv”.

Ionuț Anastasiei, USR:

„Dacă vreun ieşean ar dori să fie David Popovici are 2 posibilități. Fie merge în fiecare zi la Roman să se antreneze la bazinul olimpic, fie pleacă la București și își părăsește părinţii pentru a se antrena. Știu că o sală polivalenta şi un stadion aduc mai multe voturi însă aceste investiții nu ne vor aduce un campion olimpic. Aveţi ocazia să fiți ctitori la ceea ce va însemna un bazin olimpic”.

Mihai Chirica, primar Iași:

„Se insistă foarte mult pe rezultatele acestui sportiv și din păcate îl depreciem. Munca este a lui şi a părinților lui. După o muncă de 10 ani de zile am reușit să semnăm protocolul de predare a bazinului de înot. Am început să îl nuanțăm printr-o expertiză tehnică. Nu pot spune acum de unde vom lua banii. Am preluat acum 2 săptămâni bazinul. Nu se va întâmpla ceva extraordinar, nu intenționăm să demolăm ce este acolo. Vom căuta soluții să îl finalizăm”.

Marian Dalban, PSD:

„Am fost ieri la o întâlnire cu 30 de cetățeni la blocul Bularga 14A. Nu îmi este necunoscută situația, dar el se află într-o stare profundă de degradare. Ceea ce nu s-a făcut 20 de ani nu poți să repari în 2-3 ani, aşa este. Dar lucrurile încep să se accentueze şi să se urgenteze la acest bloc. S-au făcut niște reabilitări la parter, s-au făcut cheltuieli de curățenie, din ceea ce se spune s-au făcut pe baza unor cheltuieli din penalități urmând ca restul sumei să fie acoperită de cetățenii de acolo. Pentru ei orice bănuț este foarte important. Există o situație tensionată cu domnul administrator de acolo sau probabil niște elemente de lipsă de comunicare. Aceste persoane nu au apă caldă, nu au gaz, se încălzesc la butelie. Trebuie să vedem ce soluție găsim în acest sens. Gradul de mizerie din zonă este unul ridicat. În martie – aprilie noi am aprobat indicatorii tehnico economici pentru această clădire. Când încep lucrările?”

Mihai Chirica, primar:

„E o problematică mai complexă. În momentul de față suntem în reabilitare cu 2 cămine. Am aprobat indicatorii tehnico economici și vom încerca să găsim și finanţare în perioada următoare. Fiecare loc de joacă pentru copii va fi transformat într-o mini grădină botanică. Va fi un proiect reușit”.

UPDATE: Ședința a început!

Prezenţi sunt primarul Mihai Chirica, viceprimarii Daniel Juravle și Răzvan Timofciuc, directorul DAS Luminița Munteanu.

Sunt absenți consilierii Cojocaru Gabriela (USR), Gavril Mihai (PSD) şi Iulian Nicolau (USR).

În sală sunt prezenți 14 consilieri locali, 8 PNL, 3 PSD, 1 PMP, 3 USR.

Online mai sunt prezenți 8 consilieri locali.

Lista proiectelor supuse la vot

Comentarii
  • incompetenți

    O adunătură de hoți și corupți care votează numai în favoarea rechinilor imobiliari, nimic pentru ieșeni. Parcurile pentru copii nu au umbră, grădinițele sunt puține, stațiile de autobuz sunt pline de boschetari, străzile dintre blocuri arată ca după război, aleile sunt neiluminate, semaforizarea nu a fost actualizată, etc. etc. etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024