Raportul final de control referitor la situația dezastroasă în care a adus Daniel Timofte Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași a fost semnat de către Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, săptămâna trecută. Miercuri, 9 noiembrie 2022, documentul trebuia prezentat de către manager în cadrul unei ședințe extraordinare cu membrii Consiliului de Administrație
Acest lucru nu s-a întâmplat, Daniel Timofte urmând să întocmească un plan de măsuri cu ajutorul cărora să îmbunătățească situația din spital. Măsurile vor trebui să fie supuse spre aprobare membrilor Consiliului de Administrație.
Daniel Timofte și membrii Consiliului de Administrație de la „Spiridon” s-au reunit într-o ședință extraordinară
Miercuri, 9 noiembrie 2022, la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași a avut loc o ședință extraordinară, în cadrul căreia s-au reunit membrii Consiliului de Administrație și managerul unității medicale, Daniel Timofte. În ședința de miercuri trebuia să se discute raportul final referitor la controlul reprezentanților Ministerului Sănătății din perioada 04.07.2022 – 12.08.2022. Auditul a fost efectuat de către o comisie a ministerului, formată din dr. Renata Zulen, ec. Lucica Lincan și ec. Mihai Duluman. Perioada supusă auditării a fost 01.01.2020 – 31.12.2021. Auditul a avut drept scop analiza activității de achiziții publice, a activității de resurse umane, a funcțiilor specifice unității, evaluarea sistemului de control intern managerial, precum și analiza altor domenii.
În timpul ședinței extraordinare, managerul spitalului a menționat că va trebui să mai poarte o discuție cu reprezentanții Ministerului Sănătății, iar abia după aceasta, în cursul săptămânii următoare, va avea loc o nouă întrunire a Consiliului de Administrație pentru a fi discutat raportul final. Până atunci, Daniel Timofte va trebui să întocmească un plan de măsuri pe care să-l supună spre aprobare membrilor Consiliului de Administrație.
Spitalul „Sf. Spiridon” a ajuns în pragul colapsului din cauza actualei conduceri
Odată cu venirea lui Daniel Timofte la conducerea spitalului, medicii au fost nevoiți să achiziționeze medicamente din banii proprii, deoarece în unitatea medicală nu existau de nici unele. Deși șefii de secții întocmeau zeci de referate de necesitate, în spital nu ajungeau niciodată suficiente medicamente și materiale sanitare, farmacia spitalului fiind aproape goală timp de aproximativ 2 ani.
Pacienții care au ajuns în această perioadă la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Spiridon” Iași au dus o luptă crâncenă pentru viață. Deși în cadrul unității medicale activează cei mai buni medici din zona Moldovei, aceștia și-au exercitat cu greu profesia, neavând la îndemână medicamentele vitale pentru a-și salva pacienții. De această situație se fac responsabili atât managerul spitalului, cât și Daniela Nechifor, șefa Serviciului de Achiziții Publice, protejata lui Timofte.
În timpul ședinței extraordinare din 9 noiembrie 2022, Daniel Timofte și membrii Consiliului de Administrație au hotărât ca toate posturile de șefi de clinici care sunt ocupate de interimari sau de cei cărora le expiră mandatul de 4 ani să fie scoase la concurs. La Spitalul „Sf. Spiridon” Iași sunt 29 de secții și laboratoare. Pentru majoritatea, postul de șef de secție sau de laborator va fi scos la concurs. Conform modificărilor legislative, funcțiile de șefi de clinici pot fi ocupate și de medicii fără integrare clinică.
Cum s-a sancționat șefa secției dermatologie că a prejudiciat spitalul, de ce nu sunt sancționați și alți angajați despre care au vuit ziarele? In cazul angajaților care s-au pontat și nu s-au prezentat la serviciu cum li se recuperează prejudiciul adus spitalului?
De kasta moreli de ce nu scrieti hahalerelor?
Sunteți in afaceri cu morel?
Se ascunde gunoiul sub pres,in loc sa spuna de ce a prejudiciat spitalul,l a adus la faliment,el acum tine concurs pentru sefii de sectie.
Daca spitalul este cu probleme de ce nu li se inceteaza mandatele de conducere celor 3 +1 muschetari.
Managerii si directori sustinuti politic, unii isi doresc sa fie sefi dar stau prost la capitolul conducere.
Incercati cu o firma de consultanta – poate va reusi sa gasesca o posibilitate de a conduce spitalul. Oricum – avem circ la spital – circ in presa, se platesc polite.
Cine sufera? PACIENTII! Voi sunteti in slujba cui?
Care sunt sancțiunile luate în urma controlului efectuat, eventual sesizarea organelor abilitate dacă au fost depistate fapte de natură penala. De ce nu sunt destituiti? Sunt menținuți în funcție aceeași oameni, credeți ca s.au deșteptat deodată? Sunt extraordinari acum?
Să dea înapoi sporurile de Kuvid și dispar toate rapoartele.
Mai e o mare curva de asistenta sefa la
ED