Prima pagină » Local » Ședință de plen la Consiliul Local din Primăria Iași. Discuții pe bugetele direcțiilor subordonate – LIVE VIDEO/UPDATE
Ședință de plen la Consiliul Local din Primăria Iași. Discuții pe bugetele direcțiilor subordonate - LIVE VIDEO/UPDATE

Ședință de plen la Consiliul Local din Primăria Iași. Discuții pe bugetele direcțiilor subordonate – LIVE VIDEO/UPDATE

28 mai 2021, 10:00,
Vlad Rotaru, în Local

O nouă ședință de plen la Consiliul Local de la Primăria Iași, la finalul acestei săptămâni. Aleșii municipiului Iași vor dezbate o serie de proiecte de hotărâre legate de bugetele regiilor din subordine, dar și despre avizarea unor proiecte noi. Pe ordinea de zi vor apărea și unele proiecte legate de reabilitarea unor clădiri emblematice din oraș

Plenul Consiliului Local al municipiului Iași se va reuni în cursul săptămânii viitoare într-o nouă ședință ordinară a instituției. Pe ordinea de zi a ședinței din 28 mai 2021, de la Palatul Roznovanu, vor figura 50 de proiecte de hotărâre. Consilierii locali vor discuta, printre altele, acordarea titlului de cetățean de onoare al municipiului Iași pentru 4 persoane de origine evreiască. Este vorba despre Frances Fletcher, Yehida Evron, Moshe Yassur, Michael Cernea. Toți aceștia sunt supraviețuitori ai Pogromului din 1941 de la Iași. În iunie 1941 au fost ucise circa 13 mii de persoane de origine evreiască pe străzile Iașului.

UPDATE: Bugetul Salubris a trecut cu 17 voturi „pentru” şi 8 „împotriva şi nicio abţinere.

S-a luat pauză de 10 minute în şedinţa de CL Iaşi.

UPDATE: Bugetul Servicii Publice Iași SA a fost adoptat de plenul Consiliului Local, cu votul PNL, PMP, PSD și a lui Cezar Baciu (USR-PLUS ).

UPDATE: Consilierii locali nu au aprobat bugetul SC Eco Piaţa SA. După ce 7 consilieri locali USR au votat împotriva, iar restul de 17 aleşi locali s-au abţinut de la vot.

UPDATE: În urma unei solicitări venite de la consilierul local PMP Camelia Ciornia, aleşii au decis ca sesiunea de interpelări să se ţină la finalul şedinţei, după epuizarea proiectelor aflate pe ordinea de zi.

UPDATE: A început ședința de Consiliu Local.

Ședință de plen la Primăria Iași. Vor fi avizate bugetele direcțiilor subordonate

Aleșii municipiului Iași vor mai discuta și despre aprobarea bugetelor pe anul în curs la instituțiile subordonate. Este vorba despre bugetele de la Eco Piața SA, Termo-Service SA, Compania de Transport Public SA, Servicii Publice SA și Salubris SA. În plus, plenul Consiliului Local al municipiului Iași va mai discuta și despre adoptarea taxelor și impozitelor locale pe anul 2022, precum și avizarea unui plan de măsuri pentru ordine publică. În plus, consilierii locali vor mai discuta și despre adoptarea unui proiect privind reabilitarea Cinematografului „Victoria”, precum și încheierea unui parteneriat cu Parohia „Sf. Spiridon”. Lăcașul de cult din curtea unității medicale ar urma să fie reabilitat, iar cele două părți vor încheia un acord pentru atragerea de fonduri.

Noi PUZ-uri pe ordinea de zi a ședinței de la Palatul Roznovanu

Pe ordinea de zi a ședinței de plen vor mai figura o serie de proiecte de hotărâre legate de închirierea unor spații din incinta unităților de învățâmânt din municipiu. De asemenea, consilierii locali vor mai discuta și despre inventarierea unor bunuri în domeniul privat al orașului. Pe ordinea de zi a ședinței de plen vor apărea și o serie de proiecte legate de planurile urbanistice zonale (PUZ) din mai multe zone ale municipiului. În plus, pe ordinea de zi au apărut și unele proiecte de hotărâre legate de efectuarea unor lucrări ale Delgaz Grid SA în mai multe zone din oraș. Este vorba despre acordarea unui drept de servitute furnizorului de gaz metan pentru efectuarea unor lucrări.

Prima ședință după adoptarea bugetului pe 2021

Ultima ședință a plenului Consiliului Local a adus o surpriză uriașă. Consilieri locali au reușit să adopte proiectul de buget pe anul 2021 cu votul a 14 din cei 27 de aleși locali, după două ședințe în care proiectul a fost respins. Este de așteptat ca și la această ședință ordinară de plen să apară discuții pe propunerile de buget ale instituțiilor subordonate Primăriei Iași, dar și pe alte proiecte de hotărâre supuse dezbaterii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *