Prima pagină » Actualitate » Ședință de Guvern! Se aprobă demararea vaccinării împotriva noului coronavirus – VIDEO
Ședință de Guvern! Se aprobă demararea vaccinării împotriva noului coronavirus - VIDEO

Ședință de Guvern! Se aprobă demararea vaccinării împotriva noului coronavirus – VIDEO

17 dec. 2020, 10:36,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Nicolae Ciucă, premierul interimar al statului român, conduce astăzi ședința de Guvern în care se va aproba vaccinarea împotriva noului coronavirus, acțiune ce este așteptată de mii de persoane.

Joi, 17 decembrie 2020, are loc o ședință la Cabinetul Ciucă. Pe ordinea de zi se află și aprobarea vaccinării anti – SARS – CoV – 2.

Premierul interimar Nicolae Ciucă l-a rugat pe Raed Arafat, secretat de stat în Departamentul pentru Situații de Urgență, să aibă o scurtă intervenție publică în care să ofere detalii precise asupra situației de combatere a pandemiei cu noul coronavirus, „înainte de a trece la dezbaterea și aprobarea hotărârilor de Guvern”.

Raed Arafat a precizat că s-a discutat despre modul de gestionare a cazurilor de infectare cu virusul Covid-19. De asemenea, șeful DSU Raed Arafat a menționat în continuare că, în ultimele zile, împreună cu ministrul Sănătății Nelu Tătaru, a avut o serie de discuții cu reprezentanții spitalelor Covid-19 din zona București – Ilfov și întreaga zonă de Sud.

„S-a discutat mai mult despre modul de gestionare a cazurilor și mai ales, creșterea în continuare a capacității de Terapie Intensivă, acolo unde este personal și este posibil. De altfel, în ultimele 48 de ore, am distribuit 44 de ventilatoare suplimentare la cererea spitalelor. Totodată, vreau să spun că deja primele teste rapide pe bază de anti-gen au ajuns în țară. Astăzi începem distribuirea”, a mai precizat Arafat, la începutul ședinței de Guvern.

Klaus Iohannis a convocat ședință la Cotroceni. Raed Arafat, Nelu Tătaru și Valeriu Gheorghiță, chemați la discuții

Președintele României, Klaus Iohannis, va avea joi, 17 decembrie 2020, de la ora 13:00, la Palatul Cotroceni, o ședință de lucru ce are în vedere gestionarea epidemiei de COVID-19.

În cadrul ședinței vor participa prim-ministrul interimar al României, Nicolae Ciucă, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, și coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, dr. Valeriu Gheorghiță, potrivit Administrației Prezidențiale a României.

Raed Arafat a dat raportul în şedinţa de Guvern: „Nu trebuie sa fie un mesaj de liniştire, ci de precauție”

Raed Arafat a transmis joi, 17 decembrie 2020, în deschiderea şedinţei de Guvern, faptul că scăderea numărului de cazuri nu trebuie să fie un mesaj de relaxare, ci de precauţie. Acesta a explicat, la cererea premierului interimar Ciucă, că în ultimele zile au crescut numărul locurilor la ATI, dar şi că testele antigen pentru COVID-19 vor ajunge în ţară până la finalul anului, după ce un prim lot a ajuns deja.

„La acest moment se observă un trend uşor descendent. Dar asta nu trebuie sa fie un mesaj de liniştire, ci de precautie, astfel încât să menţinem acest trend. În ultimele zile, împreună cu domnul ministru Tătaru, am avut discuţii cu două regiuni, Bucureşti-Ilfov şi întreaga zonă de sud, am avut discuţii cu toate spitalele care sunt de urgenţă, spitale COVID, medici şefi secţie ATI, medici şefi secţie UPU, managerii spitalelor, directorii DSP-urilor şi s-a discutat mai mult despre modul de gestionare a cazurilor şi mai ales creşterea în continuare a locurilor la terapie intensivă, acolo unde este personal şi este posibil. De altfel, în ultimele 48 de ore am distribuit 49 de ventilatoare suplimentare la cererea spitalelor care au avut capacitatea să crească numărul paturilor de terapie intensivă.

Deja primele teste rapide de antigen au sosit în ţară. Astăzi vor fi distruite către camerele de gardă, deci în prima linie. De săptămâna viitoare vor începe să ajungă restul de 3 milioane şi vom începe să distribuim la serviciilor de ambulanţă şi acolo unde ne indică Ministerul Sănătăţii. Cele trei milioane de teste sperăm să le primim până la finele anului”, a afirmat Raed Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`