Prima pagină » Local » Ședință de Consiliu Local la Primăria Iași. Se constituie comisiile de specialitate la Palatul Roznovanu
Ședință de Consiliu Local la Primăria Iași. Se constituie comisiile de specialitate la Palatul Roznovanu

Ședință de Consiliu Local la Primăria Iași. Se constituie comisiile de specialitate la Palatul Roznovanu

28 nov. 2020, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Consilierii locali se vor întruni la mijlocul săptămânii viitoare la Primăria Iași pentru a pune la punct comisiile de specialitate din cadrul instituției. Primarul Mihai Chirica cere întrunirea de urgență a Consiliului Local pentru desemnarea comisiilor. Fără aceste comisii, mai multe proiecte derulate de primărie nu pot fi puse în aplicare. Ședința de plen va avea loc pe 2 decembrie 2020

Consiliul Local își va desemna componența comisiilor de specialitate a instituției pe următorii 4 ani. Astfel, consilierii locali vor desemna componența Comisiei pentru protecția mediului, cea economico-financiară, dar și cea social-culturală și învățământ-culte. Se va stabili și componența comisiei de sănătate, familie și protecție copii, a comisiei de amenajarea teritoriului și urbanism, precum și a comisiei de muncă și protecție socială, cea pentru tineret și sport și a comisiei juridice și cea de disciplină a municipalității ieșene.

Decizia primarului Mihai Chirica. Consiliul Local va stabili comisiile de specialitate

Primarul Mihai Chirica a anunțat că va convoca plenul Consiliului Local pentru data de 2 decembrie tocmai pentru ca toate formațiunile politice să-și aleagă structurile comisiilor de specialitate.

„Am convocat o ședință extraordinară a Consiliului Local. Bătălia politică este foarte importantă pentru diverse partide, pe care însă nu vreau să le nominalizez. Avem temei pentru convocarea de urgență a Consiliului Local. În conformitate cu prevederile legii 315 a codului administrativ, trebuie să se întrunească Consiliul Local pentru nominalizarea membrilor din fiecare comisie”, a spus primarul Mihai Chirica.

Lista comisiilor căutate de consilierii locali din municipiul Iași

Cei 27 de consilieri locali vor decide și asupra altor comisii de specialitate. Aleșii municipiului Iași se vor pune de acord și asupra Comisiei pentru vânzarea spațiilor comerciale în conformitate cu legea 550/2002, Comisia pentru repartizarea spațiilor pentru ONG, asociații și partide politice, dar și Comisia pentru licitații și închirieri spații comerciale și terenuri, proprietate privată a statului sau a municipiului Iași. Se va stabili și componența Comisiei pentru reparații locuințe conform legii 11/1996. Consilierii locali vor stabili și componența Comisiei de repartizare a locuințelor construite prin programul ANL, Comisia pentru aprobarea vânzării spațiilor cu destinație de locuință care nu au fost revendicate în conformitate cu legea 11/1995. Consilierii vor propune nominalizări și pentru Comisia privind aprobarea vânzării spațiilor cu destinație de locuință care nu au fost revendicate în conformitate cu legea 112/1995.

„Am revenit la 24.11.2020 cu o nouă solicitare a Consiliului Local că trebuie să se întrunească pentru a se stabili comisiile de specialitate. Am trimis o altă adresă recent pentru o nouă întrunire. Este nevoie de aceste comisii. Avem ordonanța 181/2020 prin care consiliile locale pot adopta hotărâri până pe 2 decembrie 2020 privind acordarea unor reduceri la impozitul pe clădiri rezidențiale pentru tot anul cu o cotă de 50 la sută. Vorbim și despre scutirea la plata taxei lunare pentru utilizatorii care au fost siliți să-și întrerupă activitatea economică din cauza pandemiei”, a mai spus primarul Mihai Chirica.

Scutiri de taxe pentru agenții economici din municipiul Iași

În aceeași zi va mai fi convocată o ședință extraordinară de Consiliu Local pentru a se discuta despre o serie de scutiri de taxe și impozite pentru agenții economici afectați de pandemia COVID-19. „Dacă nu intrăm până în 2 decembrie 2020 inclusiv, nu vor putea beneficia de această ordonanță de urgență mii de agenți economici care sunt loviți de pandemie și automat vor fi obligați să plătească impozite și taxe locale în valoare de sută la sută pentru anul în curs. Am discutat cu aleșii PNL și am stabilit că e necesar să ne întrunim pentru a da o gură de oxigen celor afectați de pandemie.

„Mai este o necesitate privind urgența. Până la 31 octombrie 2020 trebuiau finalizate toate completările din listele de investiții și a modului de repartizare a excedentului pentru fiecare localitate din România. Este un termen imperativ care nu a fost modificat prin nicio altă lege. Acest termen nu poate fi prorogat la altă dată. Avem sume și pentru spitale, cum ar fi cel de Recuperare. Am făcut un artificiu pentru ca unitatea să-și ia sumele pentru achiziția de medicamente”, a adăugat primarul Mihai Chirica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *