Prima pagină » Local » Ședința de Consiliu Local Iași s-a terminat. Cezar Baciu și Daniel Juravle sunt noii viceprimari- LIVE VIDEO/UPDATE
Ședința de Consiliu Local Iași s-a terminat. Cezar Baciu și Daniel Juravle sunt noii viceprimari- LIVE VIDEO/UPDATE

Ședința de Consiliu Local Iași s-a terminat. Cezar Baciu și Daniel Juravle sunt noii viceprimari- LIVE VIDEO/UPDATE

07 iun. 2021, 09:40,
Vlad Rotaru în Local

O nouă ședință de Consiliu Local va avea loc la începutul săptămânii viitoare la Primăria Iași. Ședința va avea câteva proiecte pe ordinea de zi, printre care cel legat de desemnarea celor doi viceprimari ai municipiului Iași. Aceștia vor fi desemnați prin votul secret al consilierilor locali

Luni, 7 iunie 2021, cu începere de la ora 10:00, va avea loc o nouă ședință extraordinară de Consiliu Local (CL) municipal. În cadrul întâlnirii de la Palatul Roznovanu, aleșii locali ai municipiului Iași vor dezbate mai multe proiecte de hotărâre. Printre discuțiile aleșilor locali se numără și unul legat de desemnarea celor 2 viceprimari ai municipiului Iași din acest mandat. Consilierii locali îi vor desemna pe cei doi viceprimari ai municipului Iași în urma unui vot secret.

UPDATE: Ședința de Consiliu Local Iași s-a terminat.

UPDATE: După un lung șir de declarații s-a trecut la următorul punct de pe ordinea de zi

UPDATE: După numărarea voturilor, Daniel Juravle și Cezar Baciu sunt noii viceprimari ai Iașului DETALII AICI

UPDATE: Procesul de votare a luat sfârșit și s-a luat o pauză pentru numărarea voturilor.

UPDATE: Conform participării, procesul de votare este unul legal întrunindu-se majoritatea simplă de consilieri

UPDATE: Începe procesul de votare pentru viitorii viceprimari

UPDATE: Se aleg membrii pentru Comisia de numărare a voturilor.

UPDATE: Se vor redacta buletinele de vot pentru viceprimarii municipilui Iași. 

Florin Briaur: PMP nu va propune niciun candidat pentru viceprimar. Intelegem că proiectele Iașului sunt mult mai importante decât bătăliile politice

Mihai Chirica l-a propus pe Cezar Baciu pentru funcția de viceprimar.

Mihai Chirica: Suntem într-o alianță locală cu PMP, intr-o desfășurare firească ar trebui să vină în ordinea enunțată de mine. România și-a ales o cale pe care va trebui să mergem împreună. Ca de fiecare în politică există partide care fac opoziție și care guvernează. Cu mulțumirile publice pe care i le datorez lui Cezar Baciu. Îl propun pentru funcția de viceprimar pentru municipiul Iași.

USR nu își susține propriul candidat.

USR. Noi, consilierii USR-PLUS ne delimităm ferm de Cezar Baciu precum și pentru pozițiile publice. Noi, consilierii USR-PLUS nu susținem propunerea de viceprimar în persoana lui Cezar Baciu. Noi consilierii USR-PLUS am administrat pentru o administrație transparentă. Nu vom participa.

Mihai Chirica: Este foarte multă ipocrizie. Despre competență chiar nu vă înteleg

PNL îl propune pe Daniel Juravle

.

UPDATE: Se supune la vot ordinea de zi din ședința extraordinară

UPDATE: Eduard Boz este noul președinte al ședintei de Consiliu Local pentru următoarele 3 luni

UPDATE: A început ședința de Consiliu Local cu intonarea imnului național al României

Iașul va avea viceprimari. Votul va fi dat în Consiliul Local

În cadrul ședinței de plen, aleșii îi vor nominaliza pe candidații la funcția de viceprimar. Ulterior, consilierii vor trece la votul secret, la mijloc fiind necesară majoritatea celor aflați în sala de ședințe pentru ca proiectul să poată fi aprobat.

„Viceprimarul este ales prin vot secret, cu majoritate absolută, din rândul consilierilor locali, la propunerea primarului sau a consilierilor. Exercitarea votului se face pe bază de buletine de vot. Alegerea viceprimarului se realizează prin hotărâre de consiliu local”, se arată în proiectul de hotărâre ce va fi discutat de plenul Consiliului Local Iași.

În cursul acestui mandat, aleșii locali au mai încercat să-i aleagă pe cei doi viceprimari, însă proiectul a fost amânat de câteva ori.

Un nou președinte de ședință în Consiliul Local Iași

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local va mai figura un proiect de hotărâre privind desemnarea președintelui de ședință pentru următoarele 3 luni. Ultimul consilier care a îndeplinit această funcție a fost Alin Andrieș, consilier local PNL. Formațiunile din Consiliul Local urmează să desemneze un consilier care va prelua această funcție și care va conduce ședințele de plen pe perioada celor 3 luni. De asemenea, pe ordinea de zi a ședinței de plen va figura un proiect de hotărâre privind sprijinirea Asociației „Clubul Sportiv” Politehnica Iași cu 4.7 milioane de lei. Conform proiectului de hotărâre, suma este condiționată de înscrierea echipei în Liga a 2-a de fotbal a României în sezonul 2021-2022, dar și de promovarea acesteia în primul eșalon fotbalistic în anul următor. Municipalitatea a mai acordat sprijin financiar clubului de fotbal.

Scandal printre aleșii CL pe tema bugetelor

Ultimele ședințe de Consiliu Local Iași au stârnit un scandal-monstru între aleșii municipiului. Fie că a fost vorba de bugetul general al Iașului pe 2021 sau bugetele instituțiilor subordonate, acestea au stârnit dispute printre consilieri. Bugetul Iașului a fost votat abia la a treia încercare, cu sprijinul aleșilor PNL, PMP și a consilierului USR-PLUS Cezar Baciu. În plus, consilierii au adoptat cu scandal și bugetele de la Compania de Transport Public, Termo-Service SA, Servicii Publice SA, Citadin SA sau Salubris SA. Singurul buget care nu a fost avizat a fost cel al Eco Piața SA Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *