Prima pagină » Local » Şedinţa de Consiliu Judeţean. Zeci de proiecte discutate de aleşii partidelor politice din Iaşi – LIVE VIDEO/ UPDATE
Şedinţa de Consiliu Judeţean. Zeci de proiecte discutate de aleşii partidelor politice din Iaşi - LIVE VIDEO/ UPDATE

Şedinţa de Consiliu Judeţean. Zeci de proiecte discutate de aleşii partidelor politice din Iaşi – LIVE VIDEO/ UPDATE

24 iun. 2020, 10:00,
Vlad Rotaru în Local

Şedinţa de Consiliu Judeţean. Zeci de proiecte discutate de aleşii partidelor politice din Iaşi. De la ora 10.00 va avea loc o nouă şedinţă ordinară a plenului Consiliului Judeţean. Pe ordinea de zi a şedinţei se află aproape 30 de proiecte de hotărâre, ce vor fi analizate de aleşii partidelor politice din Iaşi.

Şedinţa de Consiliu Judeţean

Consilierii judeţeni vor discuta despre o serie de proiecte de hotărâre privind actualizarea devizului general la drumurile judeţene, preţurile practicate de operatorul Apa Vital SA Iaşi, dar şi un proiect ce ţine de Aeroportul Internaţional Iaşi l.

Pe ordinea de zi va figura şi un proiect controversat iniţiat în scop electoral de Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi. Este vorba de alocarea a 300 mii euro pentru un teren sintetic acoperit la Ruginoasa.

UPDATE: PNL Iași protestează în Consiliul Județean împotriva boicotării de către PSD a parcului industrial de la Lețcani

Consilierii județeni PNL Iași nu pot tolera ignoranța și lipsa de interes afișată de prim-consilierul județean, Maricel Popa, față de dezvoltarea economică a județului Iaşi. Groparul industriei ieșene pur și simplu refuză să pună pe ordinea de zi  proiectul parcului industrial de la Letcani pentru care  există alocare bugetară, în vederea relocării stâlpilor de tensiune de pe terenul parcului.

Nu se poate decât să se deducă că Parcul Industrial Lețcani este pur și simplu sabotat de Maricel Popa, pentru că șeful PSD Iași are în sertar un proiect în acest sens, dar pe care refuză în mod încăpățânat să îl semneze. Din acest motiv, consilierii județeni PNL Iași s-au retras din ședința Consiliului Județean de astăzi, 24 iunie, în semn de protest față de boicotarea parcului industrial de către Maricel Popa, a precizat liderul liberal.

„Ieșenii știu deja că, după patru ani de zile, mandatul lui Maricel Popa a fost unul catastrofal, din toate punctele de vedere. Pe drumurile județene se face figurație, aeroportul a fost capturat și paralizat politic, transportul public județean a fost ignorat, parcurile industriale din Zona Metropolitană încă stau la sertar, spitalul mobil întârzie nepermis de mult, toate aceste rateuri stau mărturie pentru impotența administrativă a președintelui PSD Iaşi.

Credem că această mascaradă trebuie să se oprească cât mai repede iar ceasul schimbării începe să ticăie amenințător pentru groparul Iașului!”, a transmis Romeo Vatră, liderul grupului consilierilor județeni PNL Iași.

Teren de sport în localitatea Ruginoasa

Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, și-a început campania electorală din 2020 din bani publici. CJ pregătește un proiect de hotărâre pentru alocarea a 300 mii euro legat de un teren de sport în localitatea Ruginoasa. Proiectul a stârnit controverse de-a lungul timpului. Maricel Popa a insistat pentru acest proiect în speranța unui capital electoral, în vreme ce aleșii opoziției nu au fost de acord cu proiectul. Hotărârea se va discuta în ședința ordinară de plen din data de 24 iunie

Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, vrea să câștige capital electoral înainte de desfășurarea alegerilor pentru mandatul viitor. Înainte de campania electorală din 2020, șeful CJ impune un proiect de hotărâre legat de alocarea a 300 mii euro pentru un teren de sport în localitatea Ruginoasa din județul Iași. Proiectul a stârnit numeroase controverse de-a lungul timpului, mai ales că aleșii opoziției nu au fost de acord cu solicitarea lui Maricel Popa. După ce a reușit să treacă abia după 5 luni terenul din patrimoniul localității în cel al județului, proiectul a stagnat. Anul trecut, între Maricel Popa și aleșii opoziției a fost un război de uzură pe proiectul privind noul teren de minifotbal din localitatea Ruginoasa.

Scandal întreținut de Maricel Popa, pe spatele fotbaliștilor din comuna Ruginoasa

După ce s-a văzut însă cu sacii în căruță, Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, a pus la dospit proiectul. În prag de campanie electorală pentru un nou mandat, șeful CJ a dispus inițierea unui proiect de hotărâre privind noul teren de sport (minifotbal) acoperit din localitatea Ruginoasa. Valoarea investiției este de 300 mii euro (1.4 milioane lei), iar lucrările ar urma să se desfășoare în 6 luni.
Maricel Popa a ținut morțiș să obțină terenul de 1.725 metri pătrați pentru a crea acel teren de minifotbal destinat sportivilor din localitatea Ruginoasa. În ședințele de plen din 2019 s-a discutat aproape de fiecare dată proiectul de hotărâre, până când acesta a trecut de votul consilierilor. Ulterior, Maricel Popa a „uitat” de acest obiectiv și l-a scos la liman în prag de alegeri locale.

„Terenul de sport, cu suprafața de 924 mp, va fi realizat dintr-un gazon sintetic cu grosimea de 50 mm, suprafață flexibilă și moale pentru a facilita jocul și pentru a preveni accidentări care pot apărea. Terenul va fi acoperit cu prelată PVC, ignifugată, montată pe arce. Iluminarea pe timp de noapte se va realiza cu instalație de nocturnă cu 12 proiectoare LED de 150 W fiecare”, se arată în proiectul de hotărâre analizat de Consiliul Județean Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`