Prima pagină » Local » Ședință de Consiliu Județean Iași. Zeci de proiecte, discutate într-o întâlnire la Casa Pătrată. Lista completă a proiectelor
Ședință de Consiliu Județean Iași. Zeci de proiecte, discutate într-o întâlnire la Casa Pătrată. Lista completă a proiectelor

Ședință de Consiliu Județean Iași. Zeci de proiecte, discutate într-o întâlnire la Casa Pătrată. Lista completă a proiectelor

27 mart. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

În cursul săptămânii viitoare va avea loc o nouă ședință de Consiliu Județean Iași. La întâlnirea de la Casa Pătrată se vor discuta câteva zeci de proiecte de hotărâre, printre care bugetul Aeroportului Iași sau înființarea unei comisii care să verifice situația de la spitalul mobil de la Lețcani

Plenul Consiliului Județean Iași se va reuni în cursul săptămânii viitoare într-o nouă ședință a instituției. Ședința va avea loc în data de 31 martie 2021, de la ora 10:00, în Sala „Virgil Săhleanu” a Prefecturii Iași. Aleșii județului Iași vor discuta mai multe proiecte de hotărâre trecute pe ordinea de zi, ședința urmând a se desfășura în format fizic. Printre proiectele pe care le vor discuta consilierii județeni se află obiective legate de modernizarea drumurilor județene sau bugetul Aeroportului Iași. De asemenea, în această ședință de Consiliu Județean, consilierii vor mai analiza și unele proiecte din domeniul medical ieșean.

Ședință de Consiliu Județean Iași. Iată ordinea de zi a întâlnirii

Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, a arătat și care vor fi proiectele trecute pe ordinea de zi a ședinței de plen. Un astfel de obiectiv ține de înființarea unei comisii de analiză asupra a ceea ce s-a întâmplat la spitalul mobil de la Lețcani. Unitatea destinată tratării bolnavilor de COVID-19 stă închisă de mai bine de două luni din cauza unor nereguli grave.

„Vom avea 38 de proiecte de hotărâre pe ordinea de zi. Printre acestea se află înființarea unei comisii speciale de analiză și verificare a situației spitalului mobil de la Lețcani. Vom mai discuta și despre aprobarea regulamentului de organizare și funcționare a Consiliului Județean Iași. Vom mai discuta și despre alocarea, din excedentul Consiliului Județean Iași pe anul 2021, a sumei de 15.5 milioane de lei, necesară plăților urgente, până la aprobarea bugetului pe anul în curs, pentru lucrări de investiții efectuate pe drumurile județene”, a spus Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Investiții pe drumurile din județul Iași

Șeful CJ Iași a mai menționat și faptul că pe ordinea de zi vor figura și unele proiecte legate de drumurile județene, dar și alte obiective.

„Vom mai discuta și despre aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții privind modernizarea DJ 249A pe sectorul cuprins între localitățile Holboca și Bosia. De asemenea, se va discuta și aprobarea alocării din excedentul Consiliului Județean Iași pentru anul 2021 a sumelor necesare pentru elaborarea documentației tehnico-economice pe faze de proiectare, pe primele două etape, în ceea ce privește construirea și dotarea Centrului Regional pentru Tratamentul Infertilității Iași”, a mai spus Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Proiect pentru Aeroportul Iași la ședința de Consiliu Județean

În ședința de Consiliu Județean se va discuta și un proiect legat de bugetul de la Aeroportul Iași pe anul 2021. La ședința anterioară de plen a fost avizat noul masterplan legat de modernizarea regiei aeroportuare, proiect cu o valoare de 75 de milioane de euro. În plus, consilierii județeni vor mai discuta și despre o serie de investiții ale instituției în unele unități subordonate și foruri la care CJ este membru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *