Prima pagină » National » Securitate sporită în București în acest weekend! Ambasada SUA avertizează: „Evitați locurile de cult”
Securitate sporită în București în acest weekend! Ambasada SUA avertizează: „Evitați locurile de cult”

Securitate sporită în București în acest weekend! Ambasada SUA avertizează: „Evitați locurile de cult”

12 oct. 2024, 13:40, 2 ,
în National

Ambasada SUA la București a emis o alertă de securitate pentru acest weekend, 11-13 octombrie. Cetățenii americani erau sfătuiți să fie atenți dacă vor fi în apropierea lăcașurilor religioase. Ulterior, MAI a transmis într-un comunicat că au fost luate măsuri suplimentare, în timp ce SRI asigura că „nu sunt date pentru creșterea nivelului de alertă teroristă”.

Într-un mesaj transmis de Ambasada SUA la București, cetățenii americani erau sfătuiți să evite lăcășurile religioase, asta pentru că există informații cu privire la „amenințări care ar putea viza o sinagogă, un templu sau o moschee” în acest weekend. MAI a anunțat că au fost luate măsuri suplimentare, iar SRI a transmis că nu au informații cu privire la o posibil pericol.

Ambasada SUA la București, alertă de securitate

Alerta de securitate emisă de Ambasada SUA la București a fost încadrată la gradul 1 de pericol 4, iar cetățenii americani au fost sfătuiți să evite lăcașurile religioase în această perioadă.

„Amenințări la adresa instituțiilor religioase pentru weekendul 11-13 octombrie.
Ambasada Statelor Unite ale Americii a fost informată cu privire la amenințări care ar putea viza o sinagogă, un templu sau o moschee din România pentru weekendul 11-13 octombrie. Ambasada îndeamnă cetățenii americani să manifeste prudență sporită în apropierea instituțiilor religioase din România pentru această perioadă.
Măsuri de luat:
Exercitați o prudență sporită și luați în considerare evitarea instituțiilor religioase în această perioadă.
Păstrați un profil scăzut.
Fiți conștienți de împrejurimi.
Revizuiți-vă planurile de securitate”, se arată în comunicatul Ambasadei SUA în România.

Ce a transmis SRI

Ulterior, SRI a transmis că nu are informații despre un posibil pericol, dar chiar și așa, a anunțat că vor fi luate măsuri suplimentare în acest weekend, când evreii sărbătoresc Yom Kippur, cunoscută ca ziua ispășirii, una dintre cele mai importante sărbători din calendarul evreiesc.

„În prezent, Serviciul Român de Informații nu are date și informații care ar putea conduce la solicitarea creșterii nivelului de alertă teroristă, dar ținând cont totuși de contextul internațional de securitate și de evenimentele religioase care se întâmplă în acest weekend, SRI cu structurile competente și împreună cu toate celelalte structuri și instituții din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională, evident că va manifesta o atenție sporită pentru prezervarea stării de securitate în România”, a transmis SRI.

 

Comentarii
  • A devenit Romania tara nesigura???Pai, doamna nu vorbeste de pe pereti…partenerul strategin nu a informat SRI?Cine spune ADEVARUL?Stie cineva sa raspunda, sau aplicam regula cine a tras in noi in 22?

    • E o facatura sa-i sperie pe credinciosi din a merge la pelerinaj si totodata se incearca demonizarea musulmanilor din Romania. Cine profita de pe urma acestor lucruri cel mai mult? Perciunatii care nu vor, sub nicio forma, sa existe buna intelegere intre oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`