Prima pagină » Local » Secţia ATI de la spitalul mobil suport Covid-19 de la Leţcani s-a deschis – Update
Secţia ATI de la spitalul mobil suport Covid-19 de la Leţcani s-a deschis - Update

Secţia ATI de la spitalul mobil suport Covid-19 de la Leţcani s-a deschis – Update

04 nov. 2020, 12:28,
în Local

Vasile Cepoi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, a declarat miercuri, 4 noiembrie 2020 faptul că secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă de la spitalul mobil suport Covid-19 de la Leţcani a fost deschisă astăzi. Pentru început, potrivit groparului sănătăţii ieşene, sunt puse la dispoziţie doar 6 paturi din cele 48. Pe parcurs, de va mai fi necesar, vor mai fi puse la dispoziţie şi alte locuri pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus ce au o formă gravă a virusului.

Update: A fost adus primul pacient la secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) la spitalul mobil Lețcani. Este vorba despre o persoană în vârstă de 60 de ani. Aceasta nu este intubată însă necesită oxigen. Starea de sănătate a acesteia trebuie ținută sub supraveghere deoarece are comorbidități care îi pun în pericol viața.

Cele 48 de locuri disponibile la spitalul de la Leţcani nu sunt deschise toate din prisma faptului că nu există cerere, iar personalul medical nu poate acoperi toate locurile fără motiv.

„Secţia ATI de la spitalul mobil suport Covid-19 s-a deschis astăzi cu 6 paturi pentru început. Încă nu era internat niciun pacient până acum cu o oră în urmă. Mai avem de asemenea 4 paturi locuri libere la secţiile de Terapie Intensivă din oraş. În funcţie de necesităţi se vor deschide şi celelalte paturi pe parcurs. Sunt disponibile până la 48, dar nu este necesar să le deschidem pe toate şi nu avem personal să le acoperim pe toate degeaba”, a declarat Vasile Cepoi, directorul DSP Iaşi, groparul sănătăţii ieşene.

22 de pacienți Covid-19 au fost internați la spitalul de la Lețcani

Ieri, 3 noiembrie 2020, conform reprezentanților unității medicale, 22 de pacienţi testați pozitiv cu virusul SARS – CoV – 2 au fost internaţi la Spitalul mobil suport Covid-19 de la Leţcani, judeţul Iaşi. Cei nu mai puțin de 22 de pacienți infectați cu noul coronavirus au fost transferați de la spitalele suport Covid-19 din municipiul Iași.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași a precizat în urmă cu două zile, pe 2 noiembrie 2020, că la Spitalul mobil suport Covid-19 de la Lețcani au fost transportate stațiile de oxigen, iar ieri au fost montate. Începând de astăzi, 4 noiembrie 2020, vor putea fi astfel primiți și primii pacienți la secția de Anestezie și Terapie Intensivă în spitalul suport Covid-19 din Lețcani, a precizat prof. dr. Carmen Dorobăț.

„Fabrica de oxigen existentă în momentul de față aprovizionează, și noi am verificat parametrii, un număr de 24 de paturi din cele 48 existente la secția de Terapie Intensivă destinată infectaților cu COVID-19. Această fabrică are nevoie de o rezervă, pentru că în toate spitalele care au Terapie Intensivă aprovizionarea principală cu oxigen are o rezervă pentru cazul în care apare o defecțiune. În momentul de față noi suntem exact de a amplasa această rezervă de oxigen, care va ajunge în Iaşi în cursul acestei seri, iar mâine muncitorii care ştiu să facă şi racordurile acestei staţii vor lucra la acest lucru şi speram să fie finalizata lucrarea. Sper ca miercuri să putem primi pacienţi la Terapia Intensivă de la Leţcani. Avem echipă completă.”, a declarat profesor doctor Carmen Dorobăț, manager la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Capacitatea unității medicale

Spitalul mobil suport Covid-19 de la Lețcani deține o capacitate de 256 de paturi, dintre care 103 doar la secția ATI. Referitor la documentația unității spitalicești, spitalul a primit aviz doar pentru 118 paturi, din care 48 pentru Secția ATI.

„Spitalul – singurul ROL 2+/extensibil ROL 3 din țară și din Sud-Estul Europei – are o capacitate de 256 de paturi, din care 103 de terapie intensivă. Este dotat cu injectomate (103), infuzomate (126), monitoare (126), ventilatoare (62), concentratoare de oxigen (22) etc. Dispune de sală de operații, radiologie (fixă și mobilă), laborator, farmacie, două generatoare, patru fabrici de oxigen, sterilizare, bucătărie pentru personal, sală de mese, spălătorie lenjerie, spălătorie vase, morgă ș.a”, mai susțin cei de la Euronest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`