Prima pagină » Local » Secţia ATI de la Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi va deveni terapie non-Covid-19
Secţia ATI de la Spitalul de Boli Infecţioase

Secţia ATI de la Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi va deveni terapie non-Covid-19

26 nov. 2021, 15:15,
în Local

Dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iași, a transmis faptul că datorită scăderii numărului de infectări cu noul coronavirus, terapia fixă de la unitatea medicală va deveni terapie non-Covid-19. Astfel, 60 de locuri vor fi alocate pacienţilor infectați cu alte patologii infecto-contagioase. Unitatea spitalicească a trecut printr-un proces de sterilizare şi igienizare riguroasă.

Pe fondul scăderii numărului de îmbolnăviri COVID-19 şi a necesităţii stringente a locurilor de Terapie Intensivă medicală dedicată pacienţilor cu celelalte patologii infecto-contagioase non-COVID, în condiţiile în care Unităţile Primire Urgente sunt „colmatate” de cazuri grave care necesită îngrijire specifică de terapie intensivă, am luat decizia că începând de astăzi, terapia fixă din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase”Sf. Parascheva” Iaşi să fie convertită în terapie non-COVID. Acest fapt a necesitat un interval de timp în care s-a realizat sterilizarea şi igienizarea riguroasă, astfel încât, pacienţii să fie îngrijiţi la cele mai înalte standarde din toate punctele de vedere.
Începând cu data de 1 decembrie, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase” Sf. Parascheva” va disponibiliza din zona dedicată pacienţilor COVID19 un număr de 60 locuri care vor fi dedicate îngrijirii celorlaltor patologii infecto-contagioase cu respectarea circuitelor epidemiologice stricte.
Spitalul Clinic de Boli Infecţioase”Sf. Parascheva”Iaşi, spitalul care pune pe primul plan pacientul şi aparţinătorii. , a declarat dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *