Prima pagină » Titlurile zilei » Secretul veșniciei, descoperit de o bătrânică din Iași. Cum a reușit bunica Viorica să trăiască 73 de ani fără pastile și medici? Își prepară singură, acasă, elixirul vieții

Secretul veșniciei, descoperit de o bătrânică din Iași. Cum a reușit bunica Viorica să trăiască 73 de ani fără pastile și medici? Își prepară singură, acasă, elixirul vieții

19 aug. 2024, 02:00,
Gabriela Rusu în Titlurile zilei

Secretul „veșniciei” a fost descoperit de o bătrânică din Iași. Este vorba despre bunica Viorica – așa cum este cunoscută de toată lumea – care, de 73 de ani, trăiește doar cu produse naturale. Ba mai mult, aceasta susține că nu a consumat pastile și nici nu a fost la medici pentru a se trata de vreo boală, pentru că nu a avut nevoie. În cele ce urmează, veți afla povestea impresionantă de viață a bunicii care prepară acasă remedii naturale pentru orice fel de afecțiune.

Bătrânica din Iași care a trăit 73 de ani fără pastile și fără sfatul medicilor

Bunica Viorica a trăit, de când se știe, după propriile reguli. A muncit, și-a construit o familie, iar după 45 de ani petrecuți în centrul orașului Iași, a decis să se retragă undeva la țară, la aer curat și liniște. Astfel, a ales satul Poiana cu Cetate. În anul 2007, împreună cu soțul dumneaei a cumpărat o bucată de pământ, iar în 2009, s-a mutat aici după ce construcția casei a fost gata. De atunci, a decis să își ocupe timpul cu grădinăritul, pasiune pe care a dobândit-o de mică de la mama sa. Astfel, ghidată de cunoștințele acumulate, bunica Viorica a reușit să își clădească o adevărată „grădină a tinereții”.

A început să planteze flori de diferite soiuri pe care, mai apoi, le transforma în remedii naturiste pentru diverse afecțiuni. Apoi, încetul cu încetul, și-a mărit grădina – de la pomi fructiferi de diferite soiuri, la legume și plante medicinale. Acum are un întreg palmarez medicinal în curtea casei și reușeșete să trateze oamenii de afecțiuni precum: dureri de articulații, arsuri la stomac, dureri de cap, răceală sau chiar gripă.

„Am lucrat 30 de ani la abator. După ce am terminat și am văzut cât îmi vine pensia, i-am spus soțului să vindem apartamentul și să ne mutăm la țară. Așa am ajuns aici. Ei, și atunci m-am apucat cu grădinăritul, cu plantele. Am început să fac zacuscă cu legume cultivate în grădina mea, apoi am început să lucrez și cu florile. Apoi am început să le vând. Nu curge ca la robinet, dar mai pică câte ceva și asta e bine. Și a devenit un beneficiu și pentru sănătatea mea. Am 73 de ani și nu iau nicio pastilă, și mă simt foarte bine. Mă tratez doar cu plante naturale – cu sirop de soc. Fac eu, singură, cremă de brusture și coada-calului, și cu tătăneasă pentru articulații. Majoritatea plantelor le-am adus din câmp, cu rădăcină, și le-am pus la mine în grădină”, a declarat Viorica Cojocaru din Poiana cu Cetate.

La scurt timp, după ce a început să-și pregătească remediile naturale, bunica Viorica și-a dorit să le vândă, astfel că în zilele de sărbătoare își așeza o măsuță cu produse la marginea satului și aștepta clienții.

„Când știam eu că e mai multă lume, atunci ieșeam. Îmi puneam măsuța sub stejarii de la marginea satului și stăteam acolo. Oamenii opreau din curiozitate și rămâneau surprinși de produsele mele naturale. L-am tratat chiar și pe primarul din comună și oamenii de afaceri din Iași aveau probleme cu articulațiile, și eu i-am ajutat cu crema mea specială”, a mai povestit bunica Viorica.

Cremă specială pentru articulații și uleiul de masaj realizat din 50 de tipuri de flori

Crema specială, pe care o prepară pentru tratarea durerilor de articulații, este o rețetă veche. Bunica Viorica ne-a mărturisit că pentru această rețetă folosește rădăcină de brusture, floarea denumită coada calului, untură de la porcul crescut în curte, ceară de albine – de la cei 10 stupi pe care îi are în grijă – și frunze de tătăneasă, crescute tot în grădina sa. Prețurile pentru cremă diferă în funcție de cantitate, însă una de 500 de grame costă aproximativ 120 de lei. La fel se întâmplă și cu uleiul pentru masaj, realizat din 50 de tipuri de flori.

„Acest ulei l-am preparat din 50 de tipuri de flori. Este făcut cu ulei de struguri și ulei de măsline presat la rece. Este extraordinar pentru masaj, este terapeutic. Dacă vă masați pielea cu acest ulei, vă veți simți foarte bine după aceea. Acest ulei este puțin mai complicat de realizat, pentru că trebuie să adun treptat toate florile. Am flori și din grădină, dar și din flora spontană. Întreg procesul se întinde pe câteva luni bune. Avem noroc că aici este zonă aproape ca la munte, pentru că este cu 400 de metri altitudine mai sus decât orașul Iași, astfel că găsesc toate florile naturale, nu stropite, și pot să scot și eu un produs final de calitate și 100% natural”, a mai adăugat bunica Viorica.

Dacă până acum am vorbit doar de tratamente pentru adulți, bunica Viorica are grijă să prepare și remedii naturiste pentru copii. Are două nepoțele, iar de fiecare dată când se simt rău, aceasta le pregătește câte un produs naturist pentru tratarea simptomelor. Ba mai mult, aceasta susține că cele două nu răcesc, pentru că a avut grijă să le crească imunitatea.

„Eu le prepar mereu ceaiuri naturale sau mâncarea gătită mereu cu produse naturale, din grădină. Dacă se simt rău sau le doare capul, le fac câte un ceai din plante. În plus, ele nu răcesc. Spre exemplu, cu nepoata mai mare ca vârstă, iarna, ieșim afară cu șosete din lână și capot de baie. Le dăm jos, iar pe pielea goală ne frecăm cu zăpadă pentru câteva minute. Apoi mergem repede în casă și stăm 10 minute sub plapumă. Nu vă dați seama cât de bine face organismului. Te simți ca un nou născut. Eu fac asta de ani de zile și nu am răcit niciodată, și nici nepoata nu a răcit, ba mai mult, i-a întărit sistemul imunitar”, a mai povestit bunica Viorica.

Ploile cu gheață, din zonă, nu i-au lovit niciodată curtea

Un alt aspect pe care bunica Viorica a ținut să îl menționeze este faptul că, de câțiva ani, de când ploile cu gheață au lovit comuna, la ea nu a căzut niciun strop și asta pentru că are un secret. De fiecare dată când vede că începe ploaia puternică, înfige securea în pământ și aprinde o lumînare.

„La mine nu a bătut gheața niciodată. La vecini, da, de multe ori gheața le-a și distrus culturile, dar la mine niciun strop. Și știți de ce? Pentru că am un pont de la părinții mei. Mereu înfig securea în pământ și aprind o lumânare în casă, dar nu orice lumânare, ci lumânarea de la Înviere. Și așa știu că Dumnezeu îmi protejează casa și familia de ploaia cu gheață”, a declarat bunica Viorica.

Astfel, prin aceste mici trucuri – cum îi place să le spună – bunica Viorica a reușit să-și păstreze gospodăria intactă. Are zeci sau poate chiar sute de plante, însă nu le știe numărul. Dar, cu toate acestea, fiecare dintre plante are câte un beneficiu pentru sănătate, iar bunica Viorica le valorifică cât mai mult posibil.

Secretul „veșniciei” a fost descoperit de o bătrânică din Iași. Este vorba despre bunica Viorica care, de 73 de ani, trăiește doar cu produse naturale. Ba mai mult, aceasta susține că nu a consumat pastile și nici nu a fost la medici pentru a se trata de vreo boală, pentru că nu a avut nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *