Ingrediente:
Pentru aluat:
300 gr de faina de grau
200 gr unt
100 gr de zahar pudra
1 ou
Pentru umplutura:
1 kg mere
60 gr zahar
1 lingurita scortisoara
1 ou
Mod de preparare:
1. Amesteca ingredientele de la aluat. Omogenizeaza.
2. Inveleste aluatul intr-o folie alimentara si baga-l in frigider, pentru cel putin o jumatate de ora. Ca sa fie cat mai fraged aluatul, ingredientele nu trebuie framantate, ci doar amestecate. Daca vrei, mai pune praf de copt si iaurt. Praful de copt, odata intrat in contact cu iaurtul, elibereaza bioxid de carbon, iar acesta fragezeste aluatul.
3. Curata merele, taie-le cubulete si prajeste-le usor, cu zahar si scortisoara.
4. Tapeteaza o tava cu hartie de copt.
5. Rupe o bucata mai mica din aluat, iar peste restul trece cu sucitorul.
6. Pune foaia obtinuta in tava si inteap-o cu furculita din loc in loc. Ai grija ca aluatul sa acopere marginile tavii.
7. Pune umplutura.
8. Taie fasii mai lungi din bucata de aluat pastrata si pune-le peste umplutura.
9. Bate bine oul si unge cu el aluatul.
10. Baga tava in cuptorul incins la 200 de grade Celsius, pentru 25-35 de minute.