Prima pagină » Titlurile zilei » Secretul murdar al dezvoltatorului Dorin Tudose, fost director la Raiffeisen Bank! A apărut moștenitoarea care vrea proprietatea din Copou unde afaceristul a construit vila de lux: „A vrut casa pentru că este scriitor” – FOTO

Secretul murdar al dezvoltatorului Dorin Tudose, fost director la Raiffeisen Bank! A apărut moștenitoarea care vrea proprietatea din Copou unde afaceristul a construit vila de lux: „A vrut casa pentru că este scriitor” – FOTO

06 sept. 2022, 02:00, 4 ,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Afaceristul Dorin Tudose nu poate tranzacționa vila de lux din Copou ce a fost recent finalizată. Proprietatea a trecut pe la impostoarea Victoria Lazariu, condamnată la închisoare, ca mai apoi să ajungă la executori. Câștigătorul licitației a vândut imobilul lui Dorin Tudose. Moștenitoarea Natalia Leuhina, din Republica Moldova, are pretenții la despăgubiri. Mai mult, a blocat cartea funciară, iar Dorin Tudose vrea să radieze litigiul, dar fără succes

Situație neașteptată pentru afaceristul Dorin Gheorghe Tudose, implicat în proiecte imobiliare din municipiul Iași. După ce a construit o vilă de lux, în zona Copou, pe strada Alexandru Philippide, au apărut și primele complicații. Toate acestea pentru că sunt moștenitori care revendică terenul pe care a construit Dorin Tudose, dar și casa care a fost demolată între timp pentru a face loc noului imobil. Povestea începe în preajma anului 2000. Atunci proprietatea era deținută de Alexandra Babără, în vârstă de 80 de ani. Bătrâna a fost abordată, la acea vreme, de Victoria Lazariu, un personaj controversat din Iași care se prezenta drept avocată. A solicitat să fie acceptată în Baroul București, dar cererea a fost respinsă. Era cunoscută pentru diferite inginerii prin care intra în posesia unor proprietăți deținute de persoane care nu aveau prea multe rude. La un moment dat, a fost arestată pentru instigare la mărturie mincinoasă, acuzațiile continuând cu practicarea ilegală a activităților specifice profesiei de avocat, precum fraudă, fals şi uz de fals. Ulterior, a fost și condamnată.

Secretul murdar al dezvoltatorului Dorin Tudose în care apare și o pseudo-avocată

În anii 2000, Victoria Lazariu îi promitea Alexandrei Babără suma de 350 de milioane de lei vechi pentru proprietatea din Copou. Nepoata bătrânei, Natalia Lauhina, fostă Ghinescu, stabilită în Republica Moldova, o vizita din când în când ca să vadă dacă bătrâna se simte bine. Unica moștenitoarea a discutat cu reporterii BZI și a povestit cum s-ar fi desfășurat lucrurile în urmă cu 22 de ani.

„Lazariu a convins-o să-i dea proprietatea cu preț redus, dar ea să poată sta acolo cât mai avea zile. Venea la ea, îi aducea căpșuni, harbuz. La un moment dat, Lazariu stătea cu ea. A înconjurat casa cu o haită cu câini, iar mătușa nu mai putea ieși afară. Nu știu ce-i punea în mâncare, dar nu se simțea bine. Ea și-a dat seama, mânca hrana de la câini, pentru că-i vedea că sunt sănătoși. Din ce știu eu, a fost amenințată să semneze pentru casă, dar ea a refuzat. A fost găsită cu capul spart, iar Lazariu a spus că era beată. Mătușa mea a fost internată la «Socola». Pe 10 martie 2000, a murit, iar Lazariu a înmormântat-o. Când am venit în țară, am fost la procuratură, dar degeaba, a fost înmormântată foarte repede”, susține Natalia Ghinescu, în vârstă de 58 de ani, nepoata bătrânei decedate.

În același an, Natalia Lauhina deschidea mai multe procese prin care solicita dreptul de moștenire, drept recunoscut de Tribunalul Bacău. Totodată, a cerut și anularea contractului de vânzare-cumpărare, motivând că Alexandra Babără a fost constrânsă.

Victoria Lazariu folosește casa pentru obținerea unui împrumut

Deși cartea funciară a proprietății din Copou era blocată de litigiu, Victoria Lazariu a reușit să obțină un împrumut pentru care a garantat cu casa. A împrumutat aproape 200.000 de lei. Creditorii nu au mai văzut niciun ban și au apelat la executorul judecătoresc. Pe data de 08.11.2012, licitația este adjudecată în contul lui Petronel Mistireanu, cu domiciliul în cartierul Alexandru cel Bun, din municipiul Iași. A achitat suma de 253.000 de lei, adică 57.500 de euro, la un curs de 4,4 lei – euro, aferent anului 2012. La licitație au mai participat George Ștefan Coman, Mihai Rusu și Ioan Cristian Amironesei. Licitația a fost organizată la cererea creditorilor Lulu Costică Gaman, Cristian Gaman și Lorena Borșeru. În ultimele 3 luni, reporterii BZI au încercat să o contacteze pe Victoria Lazariu, dar apropiații au precizat că nu știu nici măcar dacă se mai află în viață.

Familia Mistireanu a ținut casa în paragină până a vândut-o lui Dorin Tudose

Din 2012 până în 2018, familia Petronel și Jana Mistireanu a ținut proprietatea de pe strada Philippide sub lacăt. Brusc, în peisaj apar Dorin Tudose și soția acestuia, Raluca. Afaceristul a ținut numaidecât să cumpere proprietatea. După ce a negociat cu familia Mistireanu, a achitat suma de 155.000 de euro, deși valoarea reală de piață era mult mai mare. Proprietatea era compusă dintr-un teren de 420 de metri pătrați, plus o casă cu o suprafață utilă de 153,99 de metri pătrați. Clădirea era formată dintr-un subsol cu un hol și 2 beciuri, în timp ce parterul era alcătuit din hol, 3 camere, living, bucătărie, baie, garaj. La mansardă era amenajată o singură cameră. După achiziție, în 2020, casa era deja demolată, iar Dorin Tudose a construit în loc o vilă de lux cu o suprafață utilă de aproape 300 de metri pătrați. La etajul clădirii au fost amenajate 3 dormitoare, în timp ce la parter există un living și o bucătărie spațioasă. De precizat că polițiștii îl anchetează  pe Dorin Tudose după ce a lărgit ilegal trotuarul din fața vilei din Copou și l-a transformat în loc de parcare. Mai mult, a asfaltat și porțiunea de stradă din fața proprietății, aflată în domeniul public.

Vânzătorii spun că nu-l cunoșteau pe afacerist

După mai multe demersuri, reporterii BZI au reușit să-i contacteze pe vânzătorii proprietății din Copou. Jana Mistireanu, soția lui Petronel Mistireanu, a precizat că au fost abordați de afaceristul care-și dorea să cumpere proprietatea. Pentru că nu aveau intenția să investească, au acceptat propunerea. Dorin Tudose ar fi fost atras de poziționarea terenului care l-ar fi inspirat în creațiile literare.

„Noi am fost căutați de domnul Tudose printr-o cunoștință. Și-a dorit foarte mult să cumpere în Copou. A cumpărat casa pentru că este scriitor, îi plăcea zona. Avea o casă mare în Bucium. Noi nu am făcut nimic acolo, pentru că nici nu mi-a plăcut, este o casă mare în vecinătate. Cu banii din vânzare am cumpărat un teren în Bucium. Noi am cumpărat la licitație, au mai fost persoane interesate. Am lăsat acolo mai mulți ani, pentru că nu voiam să facem nimic”, a precizat Jana Mistireanu.

Proprietatea din Copou este blocată la cartea funciară

Deși a finalizat investiția, Dorin Tudose este încurcat de moștenitoarea Natalia Lauhina. Afaceristul a încercat la Judecătoria Iași să radieze litigiul de pe cartea funciară, dar fără succes. În această situație, imobilul nu poate fi înstrăinat cât timp există litigiul. Moștenitoarea consideră că este îndreptățită să primească despăgubiri. În acest sens, urmează să depună o cerere și la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO).

În ceea ce privește termenul de judecată de la Judecătoria Iași, părțile sunt programate pe data de 29.09.2022. Traseul lui Dorin Tudose a început în perioada cât a fost director la Raiffeisen Bank, filiala Iași. După încetarea contractului, a primit compensații în valoare de 900.000 de euro, conform surselor din anturajul bărbatului. Pe urmă, a început să împrumute persoane influente din Iași, de la dezvoltatori imobiliari la judecători. Dorin Tudose are și interese imobiliare. În 2020, societatea Kiaf Invest SRL anunța un proiect  de 21 de blocuri de locuințe colective cu 2 etaje, pe o suprafață de 21.000 de metri pătrați. În societate apăreau ca asociați Larisa Iacob și Cristina Raluca Tudose. Prima este cumnata lui Dorin Tudose, în timp ce a doua este soția afaceristului. De fapt, tot bărbatul dirija afacerea. Când vecinii au făcut scandal și au blocat proiectul, beneficiarii au fost schimbați. Dorin Tudose nu a răspuns apelurilor telefonice pentru a oferi un punct de vedere legat de situația vilei de lux din Copou.

 

 

 

 

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii
  • Ia vedeti daca imprumutul nu era la Raifensen cand era director Tudose. Poate se trezes si militenii dar nu aia cu care joaca forbal Tudose
    Hai succes ca se poate

  • Sunt multe porți pana la intrarea in rai. Poliție, procurori și apoi sfântul Petru, judecătorii. Sfinții fac cum le taie prin cap. Legea? Se șterg la cur cu ea.

  • Sarlatanca din Moldova

    Deci nespalata aia visează la o casă in Copou dupa ce ca n-a fost in stare s-o îngrijească pe matusa-sa. Bătrâna era abuzata si chinuită, purceaua asta n-a facut nimic dar acum se vede ea proprietareasa. De la CEDO va primi un cap in gura.

  • Sunteți o armată de excroci in frunte cu șarlatanul din Copou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`