Prima pagină » Local » Secretul mâncării bune, prezentat în cadrul unui eveniment de excepţie, în Iaşi! „Farfuria sănătoasă”, proiectul prin care ieşenii sunt învăţaţi cum să pregătească alimentele – GALERIE FOTO

Secretul mâncării bune, prezentat în cadrul unui eveniment de excepţie, în Iaşi! „Farfuria sănătoasă”, proiectul prin care ieşenii sunt învăţaţi cum să pregătească alimentele – GALERIE FOTO

11 sept. 2021, 14:00,
în Local

Asociația Producătorilor Locali „Produs în Iași” derulează proiectul „Farfuria sănătoasă” din august, până în octombrie 2021. Obiectivul acestuia este creșterea nivelului de educare a tinerilor privind un mod sănătos de viață, în special prin conștientizarea importanței alimentației pentru sănătate

„Farfuria sănătoasă” (https://www.bzi.ro/farfuria-sanatoasa-proiect-derulat-de-o-asociatie-a-producatorilor-din-iasi-va-fi-implementat-in-perioada-august-octombrie-2021-valoarea-finantarii-este-de-37-000-de-lei-4246250), proiect derulat de Asociația Producătorilor Locali „Produs în Iași”, este implementat în perioada august – octombrie 2021. Acesta este finanțat de Consiliul Județean Iași, iar valoarea totală a proiectului este de 37.000 de lei, din care 33.300 de lei constituie finanțarea din partea instituției.

„Proiectul își dorește creșterea nivelului de educare a tinerilor privind modul de viață sănătos, în special prin conștientizarea importanței alimentației pentru sănătate, dar și însușirea de cunoștințe și abilități pentru optimizarea stării de sanatate. Informațiile vor fi centralizate într-o broșură și în alte materiale informative, în format fizic și electronic. De asemenea, va fi creată o secțiune dedicată proiectului, în cadrul paginii web a asociației. Rezultatele, informațiile, evenimentele din proiect vor fi promovate și pe pagina de Facebook și Instagram”, susține Cecilia Țugulia, reprezentant legal al „Asociației Produs în Iași”.

Echipa de proiect este formată din Cecilia Țugulia, Benedicta Drobotă, manager de proiect, și Ștefania Paroaru, responsabil financiar.

Care este valoarea proiectului „Farfuria sănătoasă”

În cadrul acestui proiect, care este implementat într-o perioadă totală de 3 luni, sunt organizate 4 campanii de conștientizare a importanței alimentației pentru sănătate prin intermediul podcasturilor și prin 3 evenimente care vor cuprinde dezbateri, ateliere de lucru și concursuri. La aceste evenimente vor participa nutriționiști, reprezentanți ai instituțiilor publice, unități de învățământ din domeniul agro-alimentar. Pentru atelierele de lucru sunt invitați producători locali, care le vor arăta și le vor explica participanților etapele din procesul tehnologic al unor produse agro-alimentare cu specific local (https://www.bzi.ro/proiectul-bunatati-locale-in-farfuria-sanatoasa-derulat-la-iasi-in-data-de-11-septembrie-4266904).
Pentru sustenabilitatea proiectului au fost fi semnate 5 parteneriate cu instituții ale statului, unități de învățământ. Se doreşte promovarea unui stil de viață sănătos și organizarea în continuare a unor evenimente de conștientizare a importanței alimentației sănătoase. Unul dintre evenimentele cu tradiție organizat de „Asociația Produs în Iași” este „Hai la noi”, care a debutat în lanul cu lavandă din localitatea Sinești, județul Iași.

Cine a înființat Asociația „Produs în Iași”

Cecilia Țugulia este unul dintre producătorii locali, din domeniul panificației. A înființat afacerea de succes în anul 2017 și a investit până în prezent în jur de 60.000 de euro. Ieșeanca are o brutărie în comuna Probota, de unde aduce pentru consumatori, în „Magazia Morăriței”, pâine cu maia și alte bunătăți făcute după rețete tradiționale, pentru fabricarea cărora folosește doar făinurile măcinate în moara din Probota, uleiul presat la rece tot la presa din moară, produse fără amelioratori sau potențatori de gust și fără adaosuri de afânători.
La rândul ei, Benedicta Drobotă a înființat prima fabrică de ciocolată artizanală din Iași cu ajutorul proiectului Start-up Activator. La producția ciocolatei sunt folosite materii prime de cea mai bună calitate, proaspete, fără coloranți sau conservanți, astfel încât termenul de valabilitate la sortimentele cu creme este de doar două săptămâni.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024