Prima pagină » Titlurile zilei » Secretul ieșeanului care și-a ciopârțit iubita într-o mașină! Individul, săltat și dus la „Socola”, pentru expertiză. Victima este în stare stabilă, după ce a fost operată de urgență – GALERIE FOTO / VIDEO

Secretul ieșeanului care și-a ciopârțit iubita într-o mașină! Individul, săltat și dus la „Socola”, pentru expertiză. Victima este în stare stabilă, după ce a fost operată de urgență – GALERIE FOTO / VIDEO

24 iul. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Titlurile zilei

Individul care a ciopârțit o femeie de 39 de ani cu zeci de lovituri de cuțit a fost dus de anchetatori la Institutul de Psihiatrie „Socola”. Medicii psihiatri vor decide dacă Ionel Bogdan Sitaru a avut sau nu discernământ în momentul comiterii faptei. Oamenii legii spun că individul, care a fost oprit recent cu focuri de armă pe o stradă din municipiul Iași, a avut probleme psihice în trecut. Ieșeanul a fost pus în libertate de judecători la finele lunii februarie 2021, după ce a fost condamnat de prima instanță cu suspendare, pentru ultraj

Individul a fost dus la Institutul de Psihiatrie „Socola”, pentru efectuarea unei expertize. Oamenii legii vor să afle dacă Ionel Bogdan Sitaru (34 de ani) a avut sau nu discernământ în momentul comiterii faptei. De cealaltă parte, victima, Z.P. (39 de ani) este în stare stabilă, după ce a fost operată de urgență de medicii din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon”, din Iași.
Anchetatorii au precizat că suspectul de tentativă de omor calificat asupra unui membru de familie a avut probleme psihice în trecut.

„Întrucât suspectul este cunoscut cu antecedente psihiatrice, el a fost internat la Institutul de Psihiatrie «Socola», în vederea expertizării și pentru a se stabili dacă a avut discernământ păstrat la momentul comiterii faptei”, a afirmat ieri Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Ieșeanul a mers la schit pentru a se ruga la Dumnezeu după ce și-a hăcuit iubita

Anchetatorii susțin că ieșeanul Ionel Bogdan Sitaru și-a atacat iubita în autoturismul marca Skoda Fabia, de culoare roșie, pe care îl oprise la marginea drumului din centrul satului Horlești, comuna Rediu.

„Pe 22 iulie 2021, în jurul orei 19:00, suspectul i-a aplicat concubinei sale mai multe lovituri cu un cuțit în zonele abdominală, toracică și a gâtului. Victima a suferit plagă înjunghiată abdominală penetrantă cu eviscerație, șoc hemoragic, plăgi infiltrante multiple și plagă submandibulară dreapta. Imediat după comiterea faptei, suspectul s-a deplasat la un schit din județul Botoșani, în încercarea de a se sustrage urmăririi penale”, a adăugat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Conform acesteia, agenți din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, ai Secțiilor rurale Lețcani și Popricani, ai Biroului Rutier, ai Poliției de Frontieră, ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, ai Biroului Operațiuni Speciale, dar și din cadrul IPJ Botoșani au mers în căutarea bărbatului. Suspectul a fost prins la intrarea în localitatea Popricani.

„Suspectul a refuzat să facă vreo declarație în fața procurorului de caz”, a încheiat Mihaela Apostol.

Pe de altă parte, reprezentanții Spitalului „Sfântul Spiridon”, din Iași, au precizat că victima a fost operată și că este într-o stare stabilă din punct de vedere hemodinamic. Surse judiciare au afirmat că femeia era văduvă de aproximativ 2 ani, după ce soțul ei s-ar fi sinucis.

Ionel Bogdan Sitaru, pus în libertate de judecătorii ieșeni în urmă cu câteva luni

Pe data de 26 februarie 2021, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Bogdan Ionel Sitaru la 2 ani și 2 luni de închisoare, cu suspendare, pentru ultraj, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice.

„Instanța constată încetarea de drept a măsurii preventive a arestului, dispusă față de inculpatul Ionel Bogdan Sitaru prin încheierea din 25 septembrie 2020, pronunțată de Tribunalul Iași, prelungită, verificată și menținută succesiv. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Ionel Bogdan Sitaru, dispoziție executorie”, au precizat judecătorii ieșeni. Ulterior, sentința nu a fost contestată.

Un scandal cu focuri de armă, pe străzile din Iași

În luna septembrie 2020, ieșeanul Ionel Bogdan Sitaru a fost încătușat după o urmărire ca-n filme pe străzile din oraș. Astfel, pe 6 septembrie 2020, în jurul orei 3:00, agenții de la Secția IV de Poliție au observat un autoturism care staționa pe o stradă din cartierul Tătărași, având luminile de avarie aprinse. Oamenii legii au mers la șofer să vadă dacă are vreo problemă. Din acel moment, lucrurile au scăpat de sub control. Surse din cadrul anchetei au precizat că polițiștii au observat că tânărul nu se exprima coerent și părea să fie sub influența alcoolului. Atunci, polițiștii au încercat să-i scoată cheile din contact, pentru a nu face vreun accident. Nu au reușit, iar individul a demarat în trombă.

Imediat, oamenii legii au dat alarma și au anunțat toate patrulele. Kilometri întregi au gonit mai multe echipaje după Ionel Bogdan Sitaru. Din cauză că individul nu a vrut să oprească, polițiștii au început să tragă cu arma din dotare. Zeci de focuri de armă au fost trase de polițiști și jandarmi. Într-un final, ieșeanul a pierdut controlul volanului și s-a izbit de un stâlp. Când a fost preluat, acesta a făcut scandal. Oamenii legii au constatat ulterior că acesta nu consumase nici alcool, nici alte substanțe interzise. Medicii au constatat că acesta avea unele probleme psihice, printre care și atacuri de panică. Mai apoi, procurorii l-au trimis în judecată, el fiind condamnat cu suspendare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *