Prima pagină » Local » Secretul familiei Maleon, dezvăluit de dincolo de mormânt! Nimeni nu știa acest lucru despre fostul șef al BCU Iași. Totul a izbucnit de la un autoturism (Exclusiv)

Secretul familiei Maleon, dezvăluit de dincolo de mormânt! Nimeni nu știa acest lucru despre fostul șef al BCU Iași. Totul a izbucnit de la un autoturism (Exclusiv)

13 ian. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Fostul șef al Bibliotecii Centrale Universitare Iași a fost dat din nou în judecată. De data aceasta, executorii judecătorești le cer magistraților să dispună obligarea lui Petru Bogdan Maleon la achitarea sumei de 4.823 de euro. Totul a pornit de la un credit pentru un autoturism. În urmă cu câteva luni, soții Anda și Petru Bogdan Maleon fuseseră dați în judecată de un alt executor

Secretul familiei Maleon, dezvăluit de dincolo de mormânt! Nimeni nu știa acest lucru despre fostul șef al Bibliotecii Centrale Universitare (BCU) Iași. Fostul șef al BCU Iași a fost dat din nou în judecată. De data aceasta, executorii judecătorești le cer magistraților să dispună obligarea lui Petru Bogdan Maleon la achitarea sumei de 4.823 de euro.

Totul a pornit de la un credit pentru un autoturism. Amintim că, în urmă cu câteva luni, soții Anda și Petru Bogdan Maleon fuseseră dați în judecată de un alt executor.

Petru Bogdan Maleon, dat în judecată pentru aproape 5.000 de euro

Reprezentanții Biroului Executorilor Judecătorești Asociați Andreea Darie și Cristian Lupu Nicolăiță, reprezentând Porsche Bank România, l-au dat în judecată pe fostul șef al BCU Iași, Petru Bogdan Maleon. Cererea de executare silită și de numire a unui curator special a fost depusă pe 19 noiembrie 2021, iar primul termen al procesului a fost stabilit de Judecătoria Iași pe data de 17 ianuarie 2022.
Astfel, reclamanții le cer magistraților din cadrul Judecătoriei Iași să numească un curator special pentru recuperarea unei datorii.

„Având în vedere că debitorul a decedat pe 25 decembrie 2017 și că nu există niciun moștenitor acceptant și nici nu a fost numit un curator al moștenirii, vă rugăm să numiți un curator special, pentru a putea proceda la punerea în executare a titlului executoriu, constând în contractul de credit din 22 decembrie 2011, prin care defunctul a fost obligat la plata sumei de 4.823 de euro, reprezentând creditul declarat exigibil”, a subliniat executorul judecătoresc Cristian Lupu Nicolăiță în cererea adresată instanței.

Conform acestuia, prin contract, Petru Bogdan Maleon a primit un credit pentru cumpărarea unei mașini. Din contract nu ar fi fost suma pe care o solicită acum Porsche Bank România.

Două decese care au cutremurat Iașul

Amintim că, pe data de 25 decembrie 2017, un apel la numărul 112 a fost efectuat la ora 15:40. Atunci a fost anunțat faptul că soții Maleon sunt în stare de inconștiență în casă. Bogdan și Anda Maleon au fost găsiți puțin înainte de ora 15:40 de către profesorul de istorie Liviu Pilat. El a fost cel care a sunat la numărul unic de urgențe 112 și a anunțat tragedia. Un echipaj medical a ajuns la fața locului, dar nu a mai putut face nimic pentru cei doi soți. Procurorii au declarat la scurt timp după incident că primele rezultate ale necropsiei arătau că ambii soți au murit cu 8-10 ore înainte. Anchetatorii ieșeni au menționat încă din acel moment că ar fi fost vorba despre o dublă sinucidere.

Bogdan și Anda au petrecut împreună și au consumat alcool. În urma necropsiei s-a stabilit că Petru Bogdan Maleon avea o alcoolemie de 2,40 miligrame alcool pur în sânge, iar Anda – 1,70 miligrame alcool pur în sânge.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024