Prima pagină » International » Secretul din țara în care nimeni nu a murit de coronavirus
Secretul din țara în care nimeni nu a murit de coronavirus

Secretul din țara în care nimeni nu a murit de coronavirus

23 apr. 2020, 13:18,
în International

Insulele Feroe, un mic arhipelag aflat în nordul Oceanului Atlantic, a reușit să gestioneze foarte bine criza. În teritoriul în care trăiesc circa 52 de mii de oameni, s-au efectuat deja 6.270 de teste, ceea ce înseamnă că mai bine de 10% din populație a fost controlată.

Până acum, niciun cetățean din Feroe nu a decedat din cauza noului coronavirus. Au fost depistate 185 de cazuri, iar 178 dintre pacienți și-au revenit deja.

Potrivit Euractiv, o singură persoană a avut nevoie de spitalizare. Aceeași sursă subliniază că autoritățile de la Torshavn au capacitatea de a efectua 600 de teste pe zi, pe care le prelucrează în mai puțin de opt ore.

Insulele Feroe a fost atât de pregătită în fața pericolului COVID-19 pentru că a fost afectată, în urmă cu 20 de ani, de o epidemie. La începutul anilor 2000, industria peștelui din Feroe – care însumează 90% dintre exporturile arhipelagului – a fost lovită de o boală virală care cauza anemie în somon (ISAV).

Atunci, oficialii locali au investit în echipamente de testare și laboratoare moderne care să asigure sănătatea locuitorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
19 octombrie 2024
19 octombrie 2024