Prima pagină » Culinar » Secretul care garantează cea mai bună rețetă de perișoare! Ce să faci cu carnea înainte s-o pui în ciorbă

Secretul care garantează cea mai bună rețetă de perișoare! Ce să faci cu carnea înainte s-o pui în ciorbă

16 sept. 2024, 14:40,
în Culinar

Pentru a face o rețetă de perișoare care te va face să te lingi pe degete, este foarte important să te folosești de anumite secrete pe care cele mai iscusite dintre gospodine le-au dezvăluit de-a lungul timpului.

Odată cu perioada mai rece a anului, rețeta de perișoare este bine venită, gospodinele îndreptându-se spre preparate bogate în calorii, de preferat cele care se consumă calde. Iar dacă ești genul de persoană care preferă să mănânce porții calde, acest preparat va fi pe placul tău.

Care este secretul pentru ca rețeta de perișoare să fie reușită

Acum că secretul celor mai bune perișoare a fost dezvăluit, poate te întrebi cum se prepară ciorba, ei bine ai nevoie de doar 30 ml ulei, 3 morcovi, o jumătate de țelină, 1 pătrunjel, o ceapă mică, 1 ardei verde, 1 lămâie, sare.

Iar pentru vestitele perișoare aveți nevoie de 700 gr carne de vită, tocată de două ori, 120 gr orez, 1 ceapă medie, 1 lingură făină, 1 pătrunjel, 2 ouă și sare.
Acum că ai făcut rost de toate ingredientele, este timpul să te apuci de rețeta propriu-zisă. Pentru început vei curăța toate legumele, precum ceapa, morcovii, țelina și rădăcina de pătrunjel.

Apoi, le vei tăia cubulețe și se va lua o oală de mari dimensiuni și se călește zarzavatul. Mai departe, vei acoperi legumele tocate cu doi sau trei litri de apă cu sare.

Ardeiul se toacă mărunt și se adaugă în ciorbă, pe care o vei pune la fiert pentru 45 de minute, un timp de coacere similar cu cel al rețetei de rață pe varză acră sau dulce. Între timp, vei prepara perișoarele, folosindu-te de anumite secrete pe care cele mai iscusite gospodine le-au dezvăluit.

Mod de preparare

Cel mai important truc este să dai carnea prin mașina de tocat, de două ori. Astfel, preparatul va fi foarte fin și nu va avea multă grăsime. Nu uita că orezul folosit trebuie să fie perfect uscat, în așa fel încât perișoarele să nu se împrăștie cât timp fierbe ciorba.

Mai departe, vei da ceapa prin mașina de tocat sau pe răzătoare cea mai mică, din această legumă, puteți încerca și o dulceață de ceapă delicioasă. Toacă pătrunjelul mărunt, apoi amestecă toate ingredientele pentru perișoare într-un bol. Frământă-le foarte bine, ca mai apoi să modelezi perișoarele, cu mâinile încă umede.

După ce fierb legumele, vei adăuga, pe rând, perișoarele în ciorbă. Lasă preparatul la fiert la foc mediu pentru încă 10 minute. Perișoarele fierte vor urca la suprafață, iar cât timp perișoarele vor sta pe foc, vei lua o spumieră sau o sită de mici dimensiuni pentru a lua spuma din supă.

La final tot ce trebuie să faci este să adaugi zeama de lămâie și să presari sare după gust. Ciorba de perișoare se servește fierbinte cu smântână și pătrunjel sau leuștean proaspăt.

Pentru a da gust ciorbei se recomandă să rumenești ingredientele puțin, înainte să le folosești. Deși nu este atât de întâlnită această practică, poți fi sigur că ciorba va fi delicioasă, odată ce o încerci.

Pe lângă trucul care te ajută să faci o rețetă de perișoare delicioasă, este important și ca ciorba să fiarbă cât mai mult pentru că aceasta devine mai concentrată și mai gustoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`