Prima pagină » Turism » Info Turism » Secretul ascuns de una dintre cele mai faimoase atracţii turistice din Statele Unite
Secretul ascuns de una dintre cele mai faimoase atracţii turistice din Statele Unite

Secretul ascuns de una dintre cele mai faimoase atracţii turistice din Statele Unite

25 dec. 2019, 12:39,
BZI.ro, în Turism

Cele mai faimoase atracţii turistice. Când vorbim de o vacanţă pe continentul nord american, majoritatea turiştilor aleg ca şi destinaţie Statele Unite. Una dintre atracţiile turistice importante de aici este Muntele Rushmore din statul Dakota de Sud. Aici puteţi găsi nişte sculpturi impresionate cioplite în piatră ale celor mai importanţi preşedinţi americani. Cu timpul, acestea au devenit o emblemă a SUA.

Cele mai faimoase atracţii turistice. Patru preşedinţi sculptaţi în munte

Cei patru preşedinţi care sunt sculptaţi în munte sunt George Washington, primul preşedinte, Thomas Jefferson, al doilea, Abraham Lincoln, al şaisprezecelea şi Theodore Roosevelt, al douăzeci şi şaselea.

Chiar dacă la prima vedere sunt nişte sculpturi impresionante, acestea ascund un secret. Pe suprafaţa liniei părului lui Abraham Lincoln se afla o uşă. Puţini sunt aceia care ştiu de existenţa unei intrări în munte. Aceasta duce către o încăpere în interiorul muntelui. Rolul iniţial al acesteia era de depozitare a unor documente foarte valoroase ale Statelor Unite.

Sculpturile au fost terminate pe data de 31 octombrie 1941, după un efort de 14 ani. Sculptorul Gutzon Borglum a vrut iniţial să includă lângă capul lui Washington o inscripţie masivă. Aceasta inscripţie trebuia să cuprindă nouă dintre cele mai importante evenimente din istoria Statelor Unite, din perioada cuprinsă între anii 1776 şi 1906.

Chiar dacă dimensiunile erau mari, textul nu era vizibil de la distanţe mari. Astfel, această porţiune a fost folosită pentru a se sculpta capul lui Abraham Lincoln.

Cele mai importante documente şi artefacte ale SUA ascunse în munte

S-a vrut şi crearea unui depozit în munte care ar putea ascunde unele dintre cele mai importante artefacte şi documente ale SUA, precum Declaraţia de Independenţă. Meşterul şi-a imaginat o scară ce urca Muntele Rushmore şi ajunge la o cameră numită Hall of Records.

Uşile camerei urmau să aibă uşi de sticlă. De asemenea, o inscripţie scrisă de John Edward Bradley urma să detalieze istoria ţării de la fondare până în momentul construirii Canalului Panama. Dulapuri din bronz şi din sticlă, care trebuiau să se afle în această cameră, urmau să depoziteze acele documente importante.

Muncitorii au început să sculpteze în piatră, pe partea nordică, ceea ce urma să fie acea cameră, în iulie 1938. Întregul cost al aceste construcţii era suporta de Guvernul Federal. Însă după doar un an instituţia în cauză i-a ordonat lui Borglum să oprească construcţia acestei camere şi să se concentreze asupra definitivării portretelor preşedinţilor.

Sculptorul Gutzon Borglum a murit în martie 1941. Mai departe, fiul său Lincoln şi-a dat toată silinţa pentru a termina sculpturile celor patru preşedinţi. Din păcate, Hall of Records nu a mai fost finalizata vreodată. Însă, pe data de 9 august 1998, patru generaţii din familia sculptorului s-au adunat în acea cameră rămasă neterminată. Aceştia au inscripţionat pe 16 panouri de porţelan părţi din documente importante precum Declaraţia de Independenţă, biografia sculptorului şi istoria construirii acestui monument. Ulterior, acestea au fost depozitate în cutii de lemn şi de titaniu, coborâte în pământ şi acoperite cu o piatră de granit de 1.200 de kg. Din cauza măsurilor de siguranţă şi de control, vizitatotii nu au acces în acea cameră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *