Prima pagină » Sanatate » Secreția care anunță sarcina. Iată care sunt primele semne că ești însărcinată

Secreția care anunță sarcina. Iată care sunt primele semne că ești însărcinată

30 mai 2022, 11:31,
în Sanatate

Secreția ce anunță sarcina este de culoare gălbuie și are o consistență cremoasă. Cu toate acestea, scurgerea poate apărea și în cazul unor dereglări hormonale, de aceea nu este foarte precisă. Dacă te confrunți și cu alte simptome ale sarcinii, precum umflarea sânilor, schimbări de dispoziție sau grețuri și vărsături, poate ar fi cazul să faci un test de sarcină. 

Totodată, de-a lungul sarcinii, trebuie să fii atentă și la alte tipuri de secreții. Acestea pot fi normale, dar pot semnala și prezența unei infecții.

Secreția care anunță sarcina. Ce alte simptome pot indica faptul că ești gravidă

În cazul în care nu ai făcut încă un test de sarcină, secrețiile vaginale te pot anunța dacă este posibil să aștepți un copil sau nu. La începutul sarcinii, se poate observa o secreție gălbuie și cremoasă. Totuși, de cele mai multe ori, și modificările normale de estrogen ce nu au legătură cu aceasta pot cauza scurgeri vaginale. De aceea, simptomul nu este tocmai cel mai bun indicator al faptului că ești însărcinată. Printre semnele ce pot prevesti faptul că este posibil să aștepți un copil se numără și oboseala. În cazul în care te simți brusc epuizată sau ți se face somn din ce în ce mai repede, poate fi un simptom de luat în seamă. La unele femei, oboseala persistă până la sfârșitul primului trimestru de sarcină. Totodată, poți fi și din ce în ce mai sensibilă la unele mirosuri.

Cel mai frecvent simptom al faptului că poți fi gravidă sunt grețurile și vărsăturile de dimineață. Acestea se produc din cauza modificărilor hormonale din organism. De asemenea, dacă observi că sânii ți se umflă și sunt mai sensibili, poate fi un semn a faptului că ești însărcinată. Totodată, zona din jurul mamelonului devine mai închisă. Totuși, aceste simptome pot fi și din cauza unui dezechilibru hormonal sau pot prevesti menstruația. Mai rar, la aproximativ 25 la sută dintre femei, apare și spotting-ul. Îl puteți identifica prin prezența unor picături de sânge, ce pot semnala implantarea sarcinii. Totodată, persoanele ce sunt însărcinate pot avea schimbări bruște de dispoziție. Acestea pot fi prezente și înaintea ciclului menstrual, însă dacă te simți neobișnuit de sensibilă, poate fi un simptom al unei sarcini. În cazul în care ai făcut un test de sarcină, dar a ieșit negativ, dar ai majoritatea simptomelor ce indică faptul că ești gravidă, trebuie să știi că interpretarea rezultatelor depinde de mai mulți factori.

Scurgerile vaginale anormale din timpul sarcinii

În timpul sarcinii este normal să ai un volum mai mare de scurgeri vaginale. Acestea au rolul de a preveni infecțiile. Cu toate că nu sunt un motiv de îngrijorare, unele secreții pot prevesti o anomalie, motiv pentru care trebuie să te prezinți de urgență la medicul specialist. În cazul în care observi o secreție albicioasă, abundentă, nu ai de ce să te îngrijorezi. Aceasta este chiar de ajutor, menținând sănătatea pH-ului vaginal. Lucrurile se pot complica, atunci când scurgerile sunt însoțite de miros neplăcut sau mâncărime. Dacă prezinți simptomele menționate este posibil să te confrunți cu o infecție și trebuie să iei legătură cu medicul.

Secrețiile de culoare verzuie sau gălbuie pot fi din cauza stresului, a unei diete fără fibre, o alimentație bogată în grăsimi sau a unui sistem imunitar scăzut. Totodată, în cazul în care sunt însoțite de miros neplăcut, poate fi vorba despre o infecție. Dacă observi o scurgere vaginală transparentă și gelatinoasă, nu trebuie să te îngrijorezi. Acestea sunt perfect normale, însă dacă sunt însoțite de urme de sânge, pot indica o naștere prematură. Secreția de culoare cenușie sau gri poate indica prezența unei vaginoze bacteriene și apare de obicei după actul sexual, fiind însoțită de un miros neplăcut. Trebuie tratată de către medicul specialist.

Secreția care anunță sarcina este cremoasă și are o culoare gălbuie. Aceasta nu prezintă nici un motiv de îngrijorare, dar poate apărea și în cazul unui dezechilibru hormonal. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`