Prima pagină » Culinar » Secretele unui bucătar-șef – 10 tipsuri
Secretele unui bucătar-șef - 10 tipsuri

Secretele unui bucătar-șef – 10 tipsuri

09 mart. 2020, 09:17,
în Culinar

Fiecare persoană are propriile sale secrete culinare, iar bucătarii profesioniști cunosc și mai multe secrete. În acest articol venim cu unele sfaturi utile și secrete culinare care vă vor ajuta să creați adevărate capodopere culinare și, în același timp, veți economisi timp, bani și efort.

Secretele unui bucătar-șef

  1. Migdalele se vor curăța mai ușor dacă le veți scufunda mai întâi în apă clocotită timp de un minut sau două și apoi în apă rece.
  2. Pentru că orezul să fie mai alb, adăugați puțin oțet în apă în care fierbe.
  3. Dacă supa este prea sărată, puneți într-un tifon niște crupe (de exemplu, orezul) și puneți-l în cratiță; veți elimina astfel excesul de sare.
  4. Pentru că gălbenușul de ou să nu se sfărâme atunci când îl tăiați sau să nu se lipească de lama cuțitului, se recomandă să scufundați cuțitul în apă rece.
  5. Pentru a oferi mai mult gust mâncării (fără a exagera cu mirosul), luați un cățel de usturoi și ungeți cu el farfuria, după care puneți mâncarea.
  6. Pentru că ficatul să fie mai moale și mai fin se recomandă să adăugați sarea abia la sfârșit.
  7. Pentru e evita arderea suprafeței checurilor se recomandă să le acoperiți cu un prosop de hârtie înmuiat în apă.
  8. Berea este foarte bună pentru prepararea bucatelor din carne și legume: puteți pregăti din bere și sos de soia o marinadă excelentă pentru carnea de porc, de vită sau de miel. Berea brună adăugată în timpul gătirii legumelor le va face delicioase.
  9. Pentru a obține o cremă de smântână perfectă, adăugați albușuri de ou în timp ce o amestecați.
  10. Pentru că merele din prăjitura Charlotte să nu se lase la fund, se recomandă să le dați prin făină înainte de a le combina cu aluatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *