Prima pagină » Titlurile zilei » Secretele primarului USR de la Rediu au ajuns în posesia anchetatorilor! Filmul descinderilor în dosarul de corupție – FOTO/VIDEO

Secretele primarului USR de la Rediu au ajuns în posesia anchetatorilor! Filmul descinderilor în dosarul de corupție – FOTO/VIDEO

22 sept. 2023, 02:00,
Alexandra MAISNER, în Titlurile zilei

Secretele primarului USR de la Rediu au ajuns în posesia anchetatorilor. Echipele DGA din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au percheziționat vila lui Ciprian Grosu din comuna Rediu și birourile din primărie

Echipele DGA din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au efectuat, ieri, 21 septembrie 2023, percheziții în vila primarului Ciprian Grosu din comuna Rediu, dar și la sediul primăriei, atât în biroul său, cât și în cel al Ozanei Raluca Cristofor, responsabil Resurse Umane. Totul ar fi pornit de la concursul pentru ocuparea funcției de arhitect șef al comunei Rediu, care ar fi fost trucat pentru ca Bogdan Brîndușescu să primească postul.

Secretele primarului USR de la Rediu au ajuns în posesia anchetatorilor

Primarul USR Ciprian Grosu a ajuns în atenția anchetatorilor. Aceștia au percheziționat, în dimineața zilei de joi, 21 septembrie 2023, vila acestuia din Rediu, de unde se pare că ar fi luat laptopul personal și un telefon mobil. Mai mult decât atât, lucrători de la poliția judiciară împreună cu lucrători de la poliția judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au pus în executare șase mandate de percheziție domiciliară. Percheziții s-au efectuat și la domiciliul Ozanei Cristofor, responsabil în compartimentul de resurse umane din cadrul primăriei.

„În cursul zile de astăzi, 21.09.2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă și în baza ordonanțelor de delegare dispuse de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, lucrătorii de poliție judiciară, împreună cu lucrători de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice pun în executare un număr de șase mandate de percheziție domiciliară, din care două la sediul UAT Rediu, județul Iași.

Situația de fapt în cauză vizează posibile infracțiuni de corupție săvârșite în contextul organizării unui concurs pentru ocuparea unor posturi vacante în cadrul UAT Rediu. Suportul tehnic a fost asigurat de către lucrătorii Brigăzii Operațiuni Speciale Iași. Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în comunicatul emis de DGA.

După perchezițiile domiciliare, Ciprian Grosu a ajuns la sediul primăriei, însoțit de consilierul personal, unde echipele DGA îl așteptau pentru a descuia biroul. Acesta a intrat pe poarta din spate, ferit de ochii oamenilor. Perchezițiile au durat mai bine de 7 ore, iar din instituție au fost luate zeci de documente. Amintim faptul că la mijloc ar fi vorba despre trucarea unui concurs pentru ocuparea funcției de arhitect șef.

Surse din cadrul Primăriei Rediu au transmis faptul că la concurs s-au înscris 3 candidați, însă 2 dintre aceștia nu s-au prezentat la proba scrisa, singurul prezent fiind Bogdan Brîndușescu care urma ca ieri să susțină interviul pentru angajare. Planurile au fost date peste cap atunci când anchetatorii au intrat pe fir și au început perchezițiile. Rămâne de văzut ce concluzii vor trage în urma probelor ridicate. Menționăm faptul că, după ce anchetatorii au părăsit primăria, Ciprian Grosu, de frica presei, a fugit mișelește pe geamul instituției.

Amintim faptul că, la începutul anului 2023, Petronela Susan, fostă angajată a Primăriei Iași, transferată la Primăria Rediu, tot la Urbanism, a fost prinsă în flagrant după ce a luat mită. Polițiștii de la DGA au așteptat-o la finalul programului și au controlat-o în geantă. Petronela Susan a fost dată în judecată, iar magistraţii Tribunalului Iaşi au decis să o condamne la o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită în formă continuată.

Scandalurile s-au ținut lanț de primarul USR Ciprian Grosu

De când a intrat în funcție, primarul Ciprian Grosu a fost înconjurat de scandaluri. Amintim faptul că mai mulți funcționari publici și-au dat demisia din cauza atitudinii îndoielnice a acestuia. Foștii angajați, de frica amenințărilor lui Ciprian Grosu, au susținut că plecarea din funcțiile ocupate a fost cauzată de motive personale.

Primarul USR a încercat să saboteze inclusiv proiectul autostrăzii A8. Deşi a fost informat din anul 2021 asupra celor 5 variante posibile de ocolire a municipiului Iaşi, Grosu a dat avizul de construire a unui cartier rezidenţial exact pe una dintre aceste rute. În cele din urmă, sabotarea nu a reușit, iar proiectul a continuat așa cum a fost stabilit încă din 2021.

Mai mult decât atât, primarul comunei Rediu este și o persoană violentă. În cursul zilei de joi, 29 iunie 2023, Maria Răduc, colaborator voluntar și responsabil cu programul sistematic al comunei ieșene, a fost agresată fizic de acesta, care a strâns-o puternic de mână și a împins-o afară din biroul său. Femeia și-a scos certificat medico-legal.

În Primăria Rediu, inclusiv achizițiile directe se fac în toiul nopții. Amintim aici și faptul că reporterii BZI au descoperit faptul că angajații din primăria condusă de Ciprian Grosu sunt obligați să lucreze peste program pentru a accepta ofertele colaboratorilor.

Primarul USR a încercat să mascheze mai multe deșeuri găsite de reporterii BZI la doi pași de Copou cu ajutorul câinilor fără stăpân. Animalele au făcut și victime, un bărbat a fost mușcat, iar o nenorocire se putea întâmpla atunci când un copil care mergea pe bicicletă a fost atacat de acestea.

Astfel, secretele primarului de la Rediu au ajuns în posesia anchetatorilor. Acesta a fugit mișelește pe geamul din primărie la finalul perchezițiilor.

Comentarii
  • in sfarsit vedem ca misca un deget si organele de ancheta impotriva acestor Dumnezei pe plan local care abuzeaza de functie si fura in nestire din bani publici.
    Speram sa vedem descinderi si la alte primarii, PSD si PNL, Mircesti, Sirețel, Targu Frumos, etc.

  • Organele se misca deoarece au fost trimise de cineva influient ca sa-l execute pe primar. Sa stiti ca ssa fac toti primarii, spitale, toate functiile publice, peste tot, doar ca nu le este trimisa politia pe cap.

  • Sa aibe llegatura cu cazul Susan Petronela?

  • La Grozești când?

  • Un gunoi de primar,un tagan fudul.

  • Fară Cosette C , USR -ul merge la valeeeeeeeeeeeeee 🥒🍩

  • 🤔🤔🤔 Florin

    Se pare ca cineva se tine rau de Grosu…. Oare cine a infundat-o pe Susan Petronela?, sluga de casa a lui Grosu???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *