Prima pagină » Titlurile zilei » Secretele din spatele sinuciderii preotului din Iași! Mesajul de adio explică suferința uriașă prin care trecea! Nu a apucat să ajungă la primul termen al procesului de divorț pe care soția sa l-a deschis recent! (Exclusiv)

Secretele din spatele sinuciderii preotului din Iași! Mesajul de adio explică suferința uriașă prin care trecea! Nu a apucat să ajungă la primul termen al procesului de divorț pe care soția sa l-a deschis recent! (Exclusiv)

12 dec. 2020, 02:00,
Dragos Savin// Ciprian Nedelcu, în Titlurile zilei

Crauciuc Cabur Imanuel Liviu, preotul paroh din Coarnele Caprei, s-a sinucis joi seara în casa pe care o deținea în Galata. Vestea a căzut ca un fulger și puțini au fost cei care au crezut că este adevărat. Polițiștii au deschis o anchetă și trebuie să afle ce s-a întâmplat. Surse din cadrul anchetei au precizat că preotul a lăsat și un bilet de adio

Crauciuc Cabur Imanuel Liviu, preotul paroh din Coarnele Caprei, s-a sinucis. Nimeni nu înțelege cum a ajuns preotul să facă asta, însă există câteva scenarii. Cert este că joi seara, în jurul orei 20:00, un apel la numărul unic de urgențe 112 avea să anunțe că preotul a fost găsit spânzurat în podul casei. Un echipaj medical a ajuns la fața locului, la fel și polițiștii. Pentru preot nu s-a mai putut face nimic. Trupul său neînsuflețit a fost transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) pentru necropsie.

Polițiștii au deschis în acest caz un dosar penal pentru ucidere din culpă, însă se pare că nu există nicio urmă care să arate că ar putea fi vorba despre o mână criminală. Enoriașii au spus că nu știu ce s-a întâmplat în familia preotului, însă toți vorbeau de ceva neînțelegeri între acesta și soția lui. Aceste neînțelegeri chiar au existat. Există mai multe plângeri și procese deschise în familia Crauciuc. Cel mai recent proces este cel de divorț, deschis de soția preotului, în urmă cu câteva luni.

Cerere de divorț, depusă de soția preotului paroh

Pe 13 august 2020, Raluca Crauciuc l-a dat în judecată pe preotul Liviu Crauciuc, cerând divorțul de acesta. Astfel, femeia le solicită magistraților din cadrul Judecătoriei Iași să dispună desfacerea căsătoriei, stabilirea domiciliului copilului minor, acordarea unei pensii de întreținere și exercitarea autorității părintești. De altfel, Judecătoria Iași nu stabilise încă un prim termen al procesului de divorț, urmând să facă acest lucru. Mai apoi, judecătorii ar fi audiat toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz. Pe de altă parte, acum, magistrații vor închide dosarul de divorț, în contextul în care preotul pârât a decedat.

Ordin de protecție solicitat de soția preotului

Pe 31 iulie 2020, Raluca Crauciuc le-a cerut judecătorilor să dispună emiterea unui ordin de protecție pe numele preotului, dar și pe numele mamei lui.

„Instanța admite în parte cererea reclamantei în contradictoriu cu pârâții Liviu C.C. și Veronica C.C. Dispune emiterea unui ordin de protecție în ceea ce o privește pe pârâta Veronica C.C. pe o perioadă de 6 luni, cuprinzând următoarele măsuri: obligarea pârâtei la păstrarea unei distanțe minime de 5 metri față de reclamantă și de locuința acesteia, precum și interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau în orice alt mod, cu reclamanta. Respinge ca nefondată cererea față de pârâtul Liviu C.C.”, au precizat magistrații din cadrul Judecătoriei Iași pe 5 august 2020.

Soția preotului le-a povestit judecătorilor că a ajuns la apogeul neînțelegerilor din familia ei, din perspectiva sa, între ea și preot nemaiputând fi o relație pozitivă.

„Sunt căsătorită cu pârâtul, pârâta fiind mama acestuia. Pe 28 iulie 2020, pe fondul unor certuri cu pârâtul, pârâta a venit în locuința mea – imobilele fiind învecinate – și a refuzat să părăsească locuința la cererea mea. Mai mult, pârâții au făcut scandal, exercitând violențe verbale și psihice asupra mea. Eu am fost nevoită să părăsesc domiciliul comun, ulterior apelând numărul de urgență 112”, a relatat femeia.

Ce a mai cerut femeia în instanță

În cadrul ordinului de protecție solicitat, Raluca Crauciuc a spus că vrea reintegrarea ei în locuința familiei, limitarea dreptului de folosință al soțului asupra unei părți a locuinței comune, obligarea preotului și mamei lui la păstrarea unei distanțe minime față de ea și de locuința sa, precum și interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau în orice alt mod cu ea.

Ulterior, femeia a revenit și a spus că nu mai insistă în evacuarea preotului, ci în menținerea unei distanțe minime de 5 metri față de locuința ei și să nu mai pătrundă în curtea sa. De asemenea, aceasta a renunțat la capetele de cerere privind reintegrarea ei în locuința familiei și limitarea dreptului de folosință al soțului asupra unei părți a locuinței comune. La rândul lor, preotul și mama acestuia, care au fost citați în mod legal, nu au depus o întâmpinare la dosar.

De unde au izbucnit problemele între cei doi soți

Femeia a mai susținut că a încercat de nenumărate ori să cadă la o înțelegere cu soțul ei.

„Fetița noastră are 9 ani, iar băiatul are 19 ani, copiii fiind puși în situații foarte agresive. Eu trebuie să-mi protejez copiii din punct de vedere emoțional. Acum, am mai fost amenințată și nevoită să ies din casă cu copiii”, a menționat nevasta preotului în instanță.

Femeia a mai reclamat comportamentul pe care soțul și soacra l-ar fi avut la adresa ei.

„Acest comportament a putut fi surprins pe înregistrarea video. Ceea ce nu apare pe înregistrarea video este situația copilului major, care reprezintă și cauza prezentului conflict, ce se referă la reproșurile permanente ale pârâtului față de copilul major, în contextul participării acestuia la o petrecere la terminarea liceului. De la aceste discuții, atitudinea pârâtului a degenerat, acesta a luat cheile mașinii mele, deși ratele la acest autoturism le plătesc eu.

Mama pârâtului, la cererea acestuia, a pătruns în locuința noastră și atitudinea acesteia apare pe înregistrarea video. Soacra a intrat în casa ce este co-proprietatea mea și a pârâtului și mi-a spus să părăsesc locuința. Fiul major a fost principalul apărător al meu, care a intervenit și s-a aflat mereu în centrul acțiunii, apărându-mă. Eu dorm în dormitor cu cheia în ușă. Mama pârâtului a încercat să mă alunge din domiciliul conjugal. Conflictul a culminat cu chemarea Poliției. Eu am fost nevoită să plec de acasă cu copiii și să mă întorc abia după ce apele s-au liniștit”, a mai afirmat femeia.

Ce a spus fața bisericească în fața magistraților ieșeni

De cealaltă parte, preotul Liviu Crauciuc a cerut respingerea cererii de emitere a unui ordin de protecție, formulată de soția lui.

„Nu poate fi asimilată atitudinea mea cu reglementările prevăzute pentru ordinul de protecție. Nu putem prezenta teoretic, să asimilăm dovada exercitării unor violențe psihice, fizice și sociale cu atitudinea pe care a abordat-o reclamanta. Dacă există incertitudini privind integritatea corporală și psihică a reclamantei, atunci cum explicăm faptul că ea s-a întors de bunăvoie în domiciliul conjugal?! Introducerea acestui ordin de protecție are o atitudine șicanatorie! Cum ne vom măsura noi distanța de 5 metri între noi?!

Eventuala încălcare a mea a obligației de a nu mă întâlni la o distanță mai mică de 5 metri cu reclamanta se transformă într-o infracțiune viitoare, pentru că reclamanta va putea oricând să spună că am intrat în baie sau în bucătărie și să zică faptul că nu aș fi respectat distanța de 5 metri! Acest dosar nu are tangență cu securitatea minorilor. Din evenimentul surprins pe CD rezultă că există un conflict între soacră și noră și există alte modalități de soluționare a acestui conflict social”, a susținut pârâtul în fața judecătorilor ieșeni.

El a adăugat că ordinul de protecție înseamnă dovedirea unei atitudini violente comisă de el, dar că nu s-a dovedit care ar fi fost violențele fizice. La rândul ei, și soacra Ralucăi Crauciuc a cerut respingerea cererii.

„Nu există nicio plângere penală, Poliția nu a constatat violențe, reclamanta a formulat singură acest ordin de protecție, având în vedere violențele verbale față de fiul major”, a susținut aceasta.

Totodată, procurorul a cerut respingerea ordinului de protecție, deoarece nu s-a făcut dovada existenței unor violențe fizice care să pună în pericol integritatea fizică sau psihică a reclamantei, iar neînțelegerile pot fi rezolvate pe altă cale. Surse din cadrul anchetei au precizat că preotul ar fi lăsat scris un bilet în care era trecut un mesaj care sună cam așa:

„Tot ce spune ea nu este adevărat”, referindu-se la soția sa.

Comentarii
  • Dobitocul asta inca din SEMINARUL DE LA NEAMT afisa atitudini de grandoman,don JUAN…Finalul este acesta (se mai scutura lumea asta de lepadaturi).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *