Prima pagină » Titlurile zilei » Secretele din spatele morții tânărului din complexul rezidențial River’s Towers din Iași. S-a stins la 30 de ani din cauza drogurilor? (Exclusiv)

Secretele din spatele morții tânărului din complexul rezidențial River’s Towers din Iași. S-a stins la 30 de ani din cauza drogurilor? (Exclusiv)

29 dec. 2020, 02:00,
Lucian SAVA, în Titlurile zilei

Moarte suspectă într-un cartier rezidențial din Iași. Un tânăr din Vaslui a fost găsit mort de concubina lui. Surse din cadrul anchetei au precizat că bărbatul ar fi avut ceva probleme medicale și ar fi fost consumator de stupefiante. Totuși, cauza decesului rămâne să fie stabilită după efectuarea necropsiei

Un tânăr în vârstă de 30 de ani a fost găsit mort în complexul rezidențial River’s Towers duminică, pe 27 decembrie. Alexandru Vlad avea 30 de ani și era din Bârlad, județul Vaslui. Chiar iubita lui ar fi făcut descoperirea macabră și a alertat autoritățile. Două echipaje medicale au ajuns de îndată la locul indicat, însă nu au putut decât să declare decesul. Tânărul ar fi fost găsit mort în baie. Surse din cadrul anchetei au precizat că bărbatul ar fi avut ceva probleme cardiace și o afecțiune psihică. Totuși, se pare că bărbatul ar fi fost consumator de substanțe interzise. Consumul de droguri și problemele de sănătate l-ar fi condus către moarte. Polițiștii din Iași au deschis în acest caz un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Polițiștii fac verificări în acest caz

Oamenii legii fac verificări pentru a stabili ce s-a întâmplat.

„Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și fac verificări pentru stabilirea întregii situații de fapt. S-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Trupul neînsuflețit al tânărului a fost transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași pentru necropsie și urmează să se stabilească ce l-a ucis pe bărbat. În urma analizelor de specialitate se va afla dacă stupefiantele au jucat un rol important în cazul morții tânărului din Vaslui. Cert este că pe trupul său nu au fost găsite semne de violență.

Un alt tânăr și-a pierdut viața tot în complexul River’s Towers

În toamna anului trecut, un tânăr în vârstă de 24 de ani a fost găsit spânzurat într-un dulap, tot în complexul River’s Towers. Atunci, o femeie în vârstă de 74 de ani a cerut ajutorul autorităților spunând că nepotul ei nu mai răspunde la telefon de două zile. Presimțind că s-a întâmplat ceva rău, femeia le-a solicitat autorităților să meargă la apartamentul pe care tânărul îl închiriase în complexul River’s Towers.

Un echipaj de pompieri a ajuns în complex în jurul prânzului și a urcat la etajul 4 al unui bloc. Acolo, Vlad Adrian Iacobeț închiriase un apartament cu o cameră. Pompierii l-au găsit pe tânăr spânzurat în dulapul din dormitor. Acesta a folosit o cravată pentru a-și pune capăt zilelor. Trupul tânărului era rigid, semn că murise în urmă cu mai multe ore. Un echipaj medical a ajuns la fața locului, însă nu a mai putut face nimic pentru a-l salva.

S-a deschis un dosar penal

Polițiștii ieșeni au deschis în acest caz un dosar penal.

„Am fost sesizați despre faptul că un tânăr în vârstă de 24 de ani a fost găsit spânzurat într-un apartament din zona Metalurgie. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt. S-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Din câte se pare, Vlad Iacobeț lucra în domeniul IT. Tânărul era de loc din Bacău, iar după ce a terminat liceul a urmat Facultatea de Informatică la Iași. Nu de foarte mult timp lucra la o fimă de IT din zonă. Surse din cadrul anchetei au precizat că toate indiciile duc către o sinucidere. Ușa apartamentului în care locuia era încuiată, iar pe trupul său nu au fost găsite semne de violență. Totuși, anchetatorii nu ar fi găsit în apartament vreun bilet de adio. În orice caz, trupul neînsuflețit al tânărului a fost transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași pentru necropsie. Vlad Iacobeț nu locuia în apartamentul de la River’s Towers cu forme legale. Ciudat este însă modul în care și-a pus tânărul capăt zilelor. El s-a spânzurat cu o cravată de suportul de umerașe aflat în dulapul său din dormitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *